Výletování v okolí Prahy - Kralupy nad Vltavou a zámek Nelahozeves

Tenhle výlet byl neplánovaný a jednalo se docela o hurá akci. Bylo hezky, volno a žádný program, tak jsme koukali, co je v okolí, kam by se dalo na otočku zajet. Prvně padlo, že v Kralupech nad Vltavou je hezký zámeček, není, je jen o kousíček vedle, vlastně na kopci v obci Nelahozeves, stejně tak se jmenuje i onen zámek. Co se týče dalších památek, tak tam najdete rodný dům Antonína Dvořáka, jeho pomník, dále kostel a zvonici.

Tím, že jsme byli s mimčem a nepřipravení na výlet, tak jsme zašli opravdu jen k zámku a rozhodně doporučuji. Já ráda procházím toho co nejvíce, ale nevadí a i tak jsme si výlet užili. Navíc je vše kousíček, takže se dá kdykoliv výlet zopakovat a mrknout zas na další památky. Zámek je překrásný a pokud máte děti, tak určitě i oceníte dětské hřiště hned vedle a pokud nemáte, tak minimálně doporučuji zajít na zmrzlinu. Velké kopečky a vynikající chuť.


Hned pod kopečkem jsou Kralupy nad Vltavou, kde určitě nemůžete minout kostel Nanebevzetí Panny Marie a svatého Václava. Jinak u kostela je parkování, takže pokud jste autem, úplně bez problému ve městě zaparkujete. Od kostela a náměstí jsme se vydali mrknout na Masarykův most, který spojuje oba břehy Vltavy.
Socha Švejka na Palackého náměstí
Pomník Georga Karse
Masarykův most

Bez jídla by to nešlo a dle recenzí a hodnocení nás zaujalo bistro ICafé, které se nachází u řeky a kter rozhodně doporučujeme všemi deseti, byli jsme nadšení. Jídlo fakt výborné, moc dobré saláty, buger na pohled i chuť na jedničku. Limonáda v teple bodla a překvapilo mile i kafe.

Znáte zámek Nelahozeves?
Byli jste v Kralupech?

14 komentářů:

  1. V Kralupech jsem kdysi dávno byla na nějakém víkendu se cvičením, takže z nich vlastně znám jen tělocvičnu :). Zámek Nelahozeves se mi moc líbí, jako cíl výletu mi přijde fajn. My bychom akorát potřebovali, aby památky byly otevřené i v zimě, v létě trávíme skoro všechny víkendy na chatě nebo chalupě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, já naopak v zimě skoro nikam nejezdím :D

      Vymazat
  2. Nikdy som v Kralupech nebola ale ten zámok je vážne prekrásny. Musel to byť super výlet.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, zámek Nelahozeves je velmi krásný a malebný. Zrovna o víkendu jsme o něm mluvili. Krásně jste si to užily. papa ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Zámek je moc krásný a vypadá to, že tam nebyli ani žádní lidi, tak muselo být fajn. My teď byli na Hluboké nad Vltavou a tam teda bylo lidí mraky :D

    OdpovědětVymazat
  5. Nebyla jsem tam, ale vypadá naprosto fantasticky. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky, určitě jste si výlet naplno užili! :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...