Dýňový svět - Statek u Pipků

Krásný Halloween!
Slavíte tento svátek? Já jsem moc ráda, že se začíná více prosazovat i u nás. Všechna ta strašidelná výzdoba, dlabání dýní, sladkosti...Máte nějakou výzdobu, nebo alespoň dýni?

Dnešní článek bude krapet tématický, plný dýní. Dýňový svět dnes sice končí, ale věřím, že tip se případně hodí i na příští rok, protože Statek u Pipků pořádá tuhle akci každý rok. My tam byli v pátek kolem poledne a překvapivě nebylo moc lidí, o víkendech se ale doporučují rezervace a je třeba počítat s tím, že Dýňový svět je už tak moc profláklý, že opravdu bývá narváno.


Pokud máte menší děti, tak je to určitě fajn místo, kam zajet na podzim. Děti se vylítají, užijí si dýně, projdou se malými bludišti na zemi. Ve stodole je i čuník, kozy, králíci, venku poník či kachny. Dokonce i slámový bazén či menší dřevěné atrakce, takže s dětmi rozhodně hezký výlet.

Já tam chtěla s tím, že uspokojím své vnitřní dítě, uděláme fotky na instagram, koupíme dýně a užijeme si alespoň menší atmosféru. Jet tam jen kvůli statku by bylo zbytečné, ale spojili jsme to ještě s dalším výletem. Přestože jsem moc nečekala, tak jsem stejně zklamaná, čekala jsem větší wow efekt. Navíc platíte vstup 80Kč, kdyby třeba pade, tak neřeknu, ale osmdesát už mi přijde na to, že se projdete po poli a ještě utratíte za dýně, hodně.

Znáte Dýňový svět?
Kam chodíte na podobné akce?

10 komentářů:

  1. Ahoj, v Dýňovém světě už jsem byla třikrát a mám z toho už ten pocit, že je to prostě pro děti. Člověk to projde za ani ne půl hodiny a jet tam jen kvůli tomu by bylo opravdu zbytečné. Líbí se mi možnost ochutnat i různé nápoje a pokrmy z dýně ty tam mají skvělé. I to s jakou láskou to dělají, ono to vážně dá spoustu práce. Já jsem v rámci článku do školních novin dělala rozhovor s paní majitelkou a nezdá se to, ale je to záhul to všechno zařídit, vypěstovat, připravit, provozovat. V rámci udělat si hezkou fotku na Instagram asi dobré, ale jinak vážně s dětma... Na podobné akce jinak příliš nechodím, takže nemohu lépe doporučit. Pro mě jako dítě byl vždycky největší zážitek haloween, co u nás dělali skauti a nebo stezka odvahy od občanského sdružení. Teď už mě to nebere, některé roky si alespoň udělám nějaký makeupy, někdy ani to ne. Kdyby se mi podařilo si na to vyhradit peníze a najít další lidi, co by na Haloweena někam šli, chtěla bych jít za skupinu ABBA. Na ty hambatý andělíčky, čertíky, sestřičky mě neužije a přijde mi to laciný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že práci to dá, ale přesně, s dětmi fajn strávené odpoledne, pro dospělého je to ale málo :)

      Vymazat
  2. Já jen kdysi byla v jednom zahradnictví na jedné akci, kde se dlabaly dýně a byly tam dobroty z dýní, to mi přišlo fajn, ale tady, ačkoliv to z fotek vypadá hezky bych asi byla taky trochu zklamaná.

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavá přehlídka dýní a určitě je to fotogenické. Mne by možná zajímala ochutnávka různých jídel z nich. Úspěšně jsem vypěstovala nějaké dýně hokkaido, takže bych se ráda inspirovala. Ale vzhledem k "profláklosti" mne to moc neláká - nemám davové akce ráda.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento svátek vůbec nijak neslavím, ale až budeme bydlet v domečku, udělám si minimálně nějakou dýňovou výzdobu, to se mi totiž líbí. O tomhle místě slyším každý rok, hlavně díky instagramu, ale ještě nikdy jsem tam nebyla. Snad jednou :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jéé, tam je to krásné! :) Nedávno tam byl s přítelkyní brácha a moc se jim tam líbilo. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...