Movie tip: Sebevražedný oddíl


Anotace: Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět.


Přijde mi, že zajít do kina, je stále takový velký luxus, ještě když si můžete bez problému dát i popcorn a colu. Sebevražedný oddíl běží v kinech již nějakou dobu, já se na něj dostala teprve nedávno a i když věřím, že většina, která ho měla v plánu, již film viděla, tak o článek ho neochudím.

Vůbec jsem nechápala, proč vznikl další Sebevražedný oddíl, nebo celkově o jaký projekt se jedná. Na pokračování to nevypadalo, na předělávku také ne, jelikož ve filmu zůstala v podstatě jen Harley, takže nový film, ale proč?! Po shlédnutí jsem to pochopila a jsem ráda, že James Gunn se pro to rozhodl.

Film má skvělé hodnocení, aktuálně 74%, což je pěkné a recenze jsou vesměs pozitivní, takže přiznávám, že jsem měla poměrně velká očekávání. Původní Sebevražedný oddíl se mi líbil, hodně líbil, přesto jsem si říkala, že není důvod, abych z tohoto byla zklamaná, i když původně jsem nevěděla, proč teda film vznikl a co čekat.

Z antihrdinů zůstala teda jen Harley, zbytek osazenstva je nový a představuje nové postavy jako Bloodsporta v podání Idrise Elby, Peacemakera, kterého hraje John Cena či třeba Polka-Dot Man. A abych nezapomněla, samozřejmě King Shark.

Ve filmu jsou dle mého postavy, které průměrný divák (jako třeba já, která komiksy nečtu, jen mám ráda filmovou podobu), nezná a kterým se zřejmě ani v budoucnu moc nikde věnovat nebude. Třeba takový Polka-Dot Man je sice vtipná postava, ale s úplně pitomou schopností a pochybuji, že se víckrát někde objeví.


Film je jeden velký bizár, poměrně mě překvapilo, že film je přístupný od patnácti, když i taková Harley byla až od osmnácti a Oddíl je rozhodně vulgárnější a brutálnější. Osobně bych na tohle mladšího puberťáka asi nevzala.

Sprostá slova lítají ve velkém snad v každé větě a rozhodně nečekejte jemné nadávky. Končetiny se sekají, hlavy vybuchují a ač nemám ráda příliš krve, sexuálních narážek a vulgarit, tak tady mi to vůbec nevadilo a tak nějak to k filmu sedí a funguje to skvěle dohromady. Toho zabíjení je dost hned na začátku, ale pojato je to vtipně a celkem i digitálně, takže se zas nemusíte vyloženě bát.

Já si film užívala od začátku do konce, nebyla chvilka, kdy bych se nudila. Nový Oddíl je kreativní, neskutečně šílený a zaručuji, že i těm totálně primitivním vtipům se budete smát.

Pro mě asi jeden z top komiksových filmů za poslední dobu, jak mě loni zklamala Harley Quinn, tak zde si postava opět napravila reputaci, přesně takovou Harley miluji.
Hodnocení 4*


Viděli jste film?
Co na něj říkáte?

4 komentáře:

  1. Film je super, viděla jsem ho jednou a moc mě bavil. :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ježíši, už jen podle názvu bych si film nevybrala :D Jakmile vidím děsivý název, hned jdu od něj pryč :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...