Movie tip: Duna


Anotace: Kultovní sci-fi dílo vypráví o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis: zdroje vzácného koření - melanže, jež poskytuje zvláštní psychické schopnosti, které umožňují cestování vesmírem. Padišáh imperátor svěří správu nad Arrakisem a s ní i komplikovanou těžbu neobyčejné látky vévodovi rodu Atreidů. Celá anabáze je ale součástí spiknutí, z něhož se podaří vyváznout jen vévodovu synovi Paulovi a jeho matce, kteří uprchnou do pouště. Jejich jedinou nadějí jsou nedůvěřiví domorodí obyvatelé fremeni, schopní trvale přežít ve vyprahlé pustině. Mohl by Paul Atreides být spasitelem, na kterého tak dlouho čekají?


Letos rozhodně není populárnějšího filmu, než je Duna. Věřím, že většina z Vás filmu také neodolala, nebo minimálně o něm všude četla pozitivní recenze. Já si tak říkám, že možná jsme se měli v kině rozdělit a já měla zamířit na Venoma :D

Trailer mě zaujal a to jsem ani nevěděla, o co se jedná. Přesto jsem neměla úplně v plánu jít do kina, není to prostě můj žánr a spíše bych se mrkla doma. Navíc jsem ani neviděla předchozí filmy a knihu jsem též nečetla.

Film má skvělé obsazení, od hlavního hrdiny, kterého hraje pro mě neznámý Timothée Chalamet, až po známější tváře jako je Javier Barden, Zendaya (která bohužel měla málo prostoru a dočká se ho zřejmě až v následujícím dílu), Stellan Skarsgård. Jason Momoa je jen třešnička na dortu.

Výborné herecké výkony, na ty nemůžu říct ani popel. To samé kostýmy a nádherná hudba Hanse Zimmera.

Bohužel jsem ale z kina odcházela s tím, že to byly dvě a půl hodiny obrovské nudy. Jak mě zaujal trailer, tak film mi naprosto nic neřekl. Čekala jsem mnohem více napětí, akce a místo toho se to celé tak jako táhlo, moc se toho nedělo.

U několika scén jsem si už říkala, tak konečně konec a ono furt nic, zase se film rozjel dál a já doufala, že už konečně.

Občas někde čtete menší přirovnání k Hrám o trůny a Star Wars a souhlasím, kor Hvězdné války jsem v tom dost viděla a jelikož nejsem ani jejich fanoušek, tak se asi dá čekat, že Duna se mi do srdce také nevryla.

Mrzí mě, že jdu až takhle proti proudu, ale film sám o sobě mě vážně nebavil a ani nedočkavě teď nebudu vyhlížet pokračování.
Hodnocení 2*


Viděli jste Dunu?
Jak se Vám líbila?

4 komentáře:

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...