Movie tip: Spider-Man: Bez domova

 

Anotace: Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů.


Snad vůbec ten nejočekávanější film letošního roku a zároveň poslední návštěva kina v roce 2021, ani to nelze uzavřít lépe. Na Spider-Mana jsem se hodně těšila, první dva díly byly peckovní a No Way Home vypadalo více než slibně.

Může obsahovat spoilery!
Příběh navazuje na události z předchozího filmu Daleko od domova, kdy Spider-Man zastavil Mysteria. Ten ale ještě před smrtí stihl prozradit Spider-Manovu identitu a celý svět teď ví, kdo se skrývá pod maskou.

Dle traileru jsem čekala asi něco maličko jiného, čekala jsem, že se Spider-Man dostane do paralelních světů, kde se bude snažit zachránit a ono to je naopak tak, že postavy z oněch světů se propadají do našeho světa.

Vůbec nevím, co napsat, abych zbytečně nespoilerovala a něco neprozradila. Právě ty paralelní světy jsou určitě největším lákadlem celého filmu, zároveň ale menším kamenem úrazu. Chvílemi to totiž působí už dost překombinovaně a jelikož film stojí právě na tom propojení, tak jistých logických nedokonalostí se nelze moc vyvarovat.

Pořádný akční příběh to nemá, i když se neustále něco děje. Žádná předehra, hned v první minutě se vše rozjíždí. Spider-Manova totožnost je odhalena, následuje seslání kouzla Doktorem Strangem, které úplně nevyjde, zloduši, kteří vlastně ale ani pořádnými zloduchy nejsou a nakonec záchrana všeho, co Peter zpackal svou nerozvážností.

Největším plusem filmu je obrovská nostalgie, jelikož se do tohoto světa dostávají padouši, kteří kdy se Spider-Manem bojovali v ostatních světech. Doktor Octopus, Green Goblin, Electro či Lizard a nejlepší na tom je, že tyhle postavy hrajou původní herci, kteří se objevili v předchozích filmech.

Ač mám Spider-Man moc ráda a poměrně i chápu to vysoké hodnocení, tak objektivně je to za mě zkrátka slabší, než předchozí díl, méně humoru, méně akce...Stojí to zkrátka na té nostalgii a návratu k předchozím filmům.

Ještě by the way, poprvé jsem v kině zažila aplaus, hučení, potlesk a to snad rovnou u tří, čtyř scén. Jsem fanoušek, také jsem byla nadšená, i když ne zrovna překvapená, avšak tohle u filmu, v kině, nechápu....
Hodnocení 4*

Jak se Vám Spider-Man líbil?
Kterého Spider-Mana máte nejraději?

8 komentářů:

  1. Spider-man se mi moc líbil. Byla jsem na tom 4DX a naprostá paráda, hned bych šla znova! ♥ Fakt se mi to líbilo, hodně se to povedlo. I ta atmosféra v kině byla úžasná :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám nejraději úplně ten první díl, ostatním jsem nějak nepřišla na chuť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mně naopak tyhle tři poslední s Tomem Hollandem přijdou super :)

      Vymazat
  3. Och nechcem si to čítať, lebo chcem ísť do toho bez hocijakého iného pohľadu či bližšieho naznačeného deja. Ale posledná veta, že ľudia tlieskali ma dostalo. To by som vážne nečakala. Haha. Ale veľmi sa zabávam na tom, že Slováci cestujú do Čiech len aby tento film videli, keďže u nás sú kiná zatvorené. Uf, toto je na mňa už trochu moc. Milujem filmy, dokonca ich študujem, ale asi fakt nie som taký veľký fanúšik.
    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také filmy miluji a nemyslím, že když nejedu za filmem do zahraničí a netleskám, že jsem menší fanoušek :) Ať se film líbí ;)

      Vymazat
  4. Přítel byl na filmu v kině a byl nadšen. Já tedy fanoušek těchto filmů nejsem, takže je ani nevyhledávám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...