Lázeňská káva | Pražírna z Luhačovic

Miluji dobrou kávu, šálek si dopřávám i několikrát denně a na tuhle chvilku s voňavým nápojem v ruce se vždy hrozně těším. Ač piju i obyč instantní, tak věřte, že taková kvalitní káva je chuťově někde úplně jinde a velmi rychle si na ní zvyknete a posléze i oceníte.

Když mi proto přišla nabídka na ochutnání kávy, která se praží v lázeňském městečku Luhačovice, skákala jsem pomalu nadšením. Lázeňská káva, to jsou nejen vlastní směsi, ale i individuální kávy ze všech koutů světa.


Co se mi líbí, tak na e-shopu najdete nejen kávu, ale vlastně vše, co k přípravě kávy potřebujete. Ať už mluvíme o profi kávovaru, po konvičky na mléko, filtry, mlýnky, nebo i hrnečky.

Kávy jsou pěkně popsané, pokud Vás zajímá více, tak si přečtete i o místě, odkud zrnka pochází, u každé kávy je samozřejmě i úroveň pražení, kyselost a chuťový profil.

Pokud nechcete rovnou kupovat větší balení, tak můžete jako já zkusit degustační set, alespoň vyzkoušte a zjistíte, zda Vám káva vyhovuje. Když to vezmu obecně, tak kilo kávy stojí přibližně kolem osmi stovek, což je fajn cena, porovnávám s Prahou, kde pod tisícovku se už moc nedostanete.

Kávy jsou ovocnější, mají střední pražení. Je to taková ta zlatá střední cesta, na které si, věřím, pochutná většina zakázníků. Taková příprava kávy je proces, ale rozhodně stojí za to.


Moc děkuji Lázeňské kávě za poskytnutí káv k ochutnání.

Pijete kávu?
Potrpíte si na kvalitu?

7 komentářů:

  1. Já jsem nekafař, ale líbí se mi tvé servírování kávy.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, páni, úplně jsem cítila vůni právě upražené kávy. ☺♥ Krásný den přeji.
    https://monalisabeautyeri.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, kávu piju prakticky jenom v práci a teď kvůli obtížím s močovými cestami vlastně vůbec. Mám ráda capuccina a v létě pak ledovou kávu, na kterou si letos plánuju nakoupit i takový ty serepetičky jako různé sirupy, kelímky a kávové kapsle do kávovaru na doma. Jinak jsem barbar a bylo Vergnano, Lavazzu, Nescafé prostě to co zrovna je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna tu ledovou tolik nemusím, ale občas si v létě dám :)

      Vymazat
  4. To já si kafe dám jen na návštěvě nebo někdy doma po obědě, jinak preferuji spíše čaj.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...