Movie tip: Batman


Anotace: Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City.


Únor byl na filmy docela chudý, ale hned začátkem března vstoupil do kin nový Batman. Těžko už snad říct, kolikáté zpracování. S Batmanem mám takový zvláštní vztah, některé filmy se mi líbí, jiné vůbec, nejvíce mi sedl asi seriál, ale Gotham zbožňuji.

Trošku jsme asi váhali, zda na film vůbec jít. I já jsem byla krapet na rozpacích, upřímně, mohl za to Robert Pattinson, které jsem si vůbec nedovedla ve filmu představit a nejlepším Batmanem je za mě zatím Ben Affleck, který má prostě obrovské charisma a dobře se na něj kouká.

Film má ale překvapivě opravdu výborné hodnocení a recenze a tím, že chodíme vesměs na všechny komiksy, tak nám to nedalo. Kino bylo narvané a očekávání nakonec poměrně velká.

Ze slizkého upíra až po docela sexy Batmana, Robert mile překvapil a postava Batmana mu opravdu sedla, vypadá skvěle. Kamenem úrazu je bohužel emo Bruce Wayne, kterým se zas Pattinson přiblížil k Edwardovi a Bruce mi ve filmu nesedl, což je škoda. Možná tak není ani chyba na straně Roberta, ale postavy, která s černými linkami a mastnou patkou působila jako ztroskotanec v depresi.

S čím mám bohužel další menší problém, tak je Zoe Kravitz, nějak si k ní nedokážu najít cestu, ta holka se mi prostě vůbec nelíbí. Klobouk dolů ovšem za Collina Farrella, až v titulcích jsem zjistila, že ve filmu hrál a absolutně mě nenapadlo, koho ztvárnil a on to byl Penguin, dokonalá maska, vážně wow.

Ač film nějaké ty mouchy má, například nezajímavou hudbu, soundtrack nepřišel s ničím novým a poutavým, tak přesto se jedná o velmi povedený film, i když tři hodiny byly ke konci už docela dlouhé. Film je spíše krimi dramatem, než akčním komiksem, ale rozhodně mu akce a napětí nechybí.

Pokud se Vám líbil Joker, tak věřím, že i z Batmana budete nadšení. Tenhle krok a ztvárnění mě možná i baví více, než barevná a ujetá Harley.

Atmosféra Gothamu je tu dokonale vykreslena, temný, ponurý a celý zkorumpovaný. Jak jsem psala výše, Gotham City a všechny jeho stinné stránky a padouši mě baví.
Hodnocení 4*


Viděli jste již Batmana?
Který film Vám přijde nejlepší?

4 komentáře:

  1. Jak to během pandemie nešlo, tak jsme si nějak na chození do kina odvykli a počkáme si, až bude film online. Z Batmana máme úplně stejné obavy, nicméně má docela dobré hodnocení, tak se těšíme, až jej zkoukneme :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Batmana bych chtěla jít do kina, jsem opravdu zvědavá, jak se ho Robert Pattinson zhostil. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...