Seznamte se, Bylineo | Přírodní česká bylinná kosmetika

Krásný den!
Dnes mrkneme na zoubek nové kosmetice, kterou jste mohly zaznamenat například na instagramu, kde se o ní už docela mluví a začíná se dostávat do podvědomí, což je super, protože si to určitě zaslouží. Bylineo je opravdu novou značkou na našem trhu. Jedná se o českou kosmetiku a hlavně přírodní, ke které mě to v poslední době táhne stále více, hlavně co se týče pleťovky.

Bylineo zaručuje minimálně 10% bylin v každém produktu. Koupit můžete i pro začátek vzorečky, které i dnes uvidíte. Nemusíte hned utrácet za plná balení a vzorky jsou natolik štědré, že z nich zjistíte, jestli Vám sedí či nikoliv. Jelikož Bylineo teprve začíná, stále přichází s novými produkty.

Čistá pleť je základ, takže začneme odličováním, kde tu mám čistící mléko a tonikum. Sama dávám přednost jinačímu odličování, ale rozhodně nemám problém použít, občasná změna nezaškodí.

Čistící mléko obsahuje aktivní látky (tenzidy) z mydlice lékařské, které uvolňují nečistoty z povrchu kůže a zároveň nedráždí. Dále v mléku najdete kombinaci přírodních olejů (konopný, kukuřičný kličkový) a bylinných extraktů (mydlice lékařská, šalvěje lékařské, pupečníku asijského), extrakt s léčebnou rašelinou, vitamin E a C, ureu, růžový olej. Mléko je vhodné pro citlivou i stárnoucí pleť.

Mléko stačí nanést konečky prstů na pleť a krouživými pohyby pleť vyčistit, případně na tamponek, řekla bych, jak Vám nejvíce vyhovuje. Mně docela sedí dát na čistící kartáček, kdy mi přijde, že mléko čistí nejlépe. Na doodlíčení očí je fajn, ale odlíčit výraznější líčení s řasenkou, tužkou či stíny je pracnější. Oči ale nedráždí. Mléko hydratuje, má protizánětlivé účinky a zklidňuje.

Složení: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Extractum herbarum (Centella Asiatica Stem, Salvia Officinalis Stem, Saponaria Officinalis Root), Cannabis Sativa Oil, Zea Mays Oil, Polyglyceryl-3 Methyl Glucose Distearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Potassium Sorbate, Peat Extract, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Pleurotus Ostreatus Extract, Lactic Acid, Xanthan Gum, Urea, Lysozyme, Rosa Damascena Oil, Citronellol*, Geraniol*, Eugenol*, Linalool*.*souč. přírodního esenciálního oleje


Tonikum obsahuje bylinný komplex, minerální vodu, hojivý panthenol, růžový esenciální olej a extrakt z léčivých peloidů. Má za úkol pleť zklidnit, hydratovat a osvěžit. Tonika jsou super na stáhnutí právě různých mlék, olejů, micelárek či dokonce masek.

Tonikum je u mě posledním krokem před nanesením pleťového krému. Dočistí, osvěží, jen na oči mi nesedí, lehce štípe, což je škoda. Pokud budete brát vzorek, doporučuji jiné balení, než toto, které není úplně praktické, případně přelijte do nějaké lahvičky. Oceňuji, že vůbec nevysušuje, což jiná tonika často dělají, tohle díky složení ale naopak poskytne i menší hydrataci.

Složení: Aqua, Mineral Agua, Extractum herbarum (Bidens Tripartita Flower, Calendula Officinalis Flower, Camellia Sinensis Leaf, Centella Asiatica Stem, Hippophae Rhamnoides Fruit, Salvia Officinalis Stem, Sophora Japonica Flower), Glycerin, Panthenol, Peat extract, Sodium Hydroxymethylglycinate, Urea, Potassium Sorbate, Pleurotus Ostreatus Extract, Lactic Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Lysozyme, Rosa Damascena Flower Oil, Citronellol*, Geraniol*, Eugenol*, Linalool*.*souč. přírodního esenciálního oleje

Na pleťové krémy jsem se těšila snad nejvíce a to i přesto, že kvůli alergii jsem hodně opatrná, ale nic to nemění na tom, že pleťovku zkouším ráda a Bylineo mělo dost těžký úkol. Vysušená a přecitlivělá pleť, které nesedí téměř nic a i přes poctivé mazání je jak struhadlo.

Jenom krém je určen pro všechny typy pleti, takže jsem se obávala, že nebude tak hydratační, jak požaduji. Vhodný i na oční okolí. Obsahuje bambucké máslo, kakaové máslo, vzácné přírodní oleje, bylinný komplex se synergickým účinkem, panthenol, extrakt z léčivých peloidů.

Pleť má regenerovat, chránit a hydratovat. Krém má středně hutnou konzistenci, která se výborně roztírá a ihned se do pleti vsákne, není problém nanést okamžitě make-up. Krém je strašně příjemný a hydratace překvapivě super. Pleť je rozhodně vypnutější, dobře vyživená a opravdu nevadí ani na oční okolí a to i přesto, že krém má výraznější parfemaci.

Složení: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Extractum Herbarum (Bidens tripartita Flower, Calendula Officinalis Flower, Camellia Sinensis Leaf, Centella Asiatica Stem, Hippophae Rhamnoides Fruit, Salvia Officinalis Stem, Sophora Japonica Flower), Persea Gratissima Oil, Butypospermum Parkii Butter, Polyglyceryl-3 Methyl Glucose Distearate, Cannabis Sativa Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Zea Mays Germ Oil, Theobroma Cacao Butter, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Peat Extract, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Pleurotus Ostreatus Extract, Xanthan Gum, Simmondsia Chinensis Oil, Cera Alba, Calciferol, Urea, Ascorbic Acid, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Lysozyme, Rosa Damascena Flower Oil, Citronellol*, Geraniol*, Eugenol*, Linalool*.*souč. přírodního esenciálního oleje


Noční krém díky složení odstraňuje odumřelé kožní buňky. Pleť zjemní, rozjasní, hydratuje, chrání, regeneruje a pleť po použití má být pevná a elastická. V krému dále najdete bambucké máslo, kakaové máslo, vzácné přírodní oleje, bylinný komplex se synergickým účinkem, panthenol, beta-glukany, extrakt z léčivých peloidů...

Určitě Vás jako mě upoutá hnědá barvička, což mě fakt překvapilo, ale do pleti se vsákne bez toho, aby zanechal barevný film. Stejně jako Jenom krém je středně hutný, dobře se roztírá a ihned se vsákne. Noční mi přijde o kapku mastnější, ale fakt jen lehce a mastného pocitu se nemusíte bát.

A hydratace? Tak to je bomba. Hydratuje fakt úžasně, i když mám pleť v šíleném stavu, tak během noci ji dá do kupy. Kvůli alergii a stresu jsem teď pár měsíců měla hodně červený obličej a nešlo se toho zbavit. Jenom krém společně s nočním krémem pomohly i s tímto. Konečně zas nezářím na dálku a když náhodou trochu začnu, přes noc krém vše spraví. Jsem nadšená a rozhodně doporučuji oba krémy.

Složení: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Extractum Herbarum (Bidens tripartita Flower, Calendula Officinalis Flower, Camellia Sinensis Leaf, Centella Asiatica Stem, Hippophae Rhamnoides Fruit, Salvia Officinalis Stem, Sophora Japonica Flower), Persea Gratissima Oil, Butypospermum Parkii Butter, Polyglyceryl-3 Methyl Glucose Distearate, Cannabis Sativa Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Zea Mays Germ Oil, Theobroma Cacao Butter, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Peat Extract, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Beta-Glucan Extract, Xanthan Gum, Simmondsia Chinensis Oil, Cera Alba, Calciferol, Urea, Ascorbic Acid, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Lysozyme, Rosa Damascena Flower Oil, Citronellol*, Geraniol*, Eugenol*, Linalool*.*souč. přírodního esenciálního oleje

Tělové mléko obsahuje avokádový, konopný, kukuřičný klíčkový, šípkový, jojobový olej, bambucké a kakaové máslo, bylinné extrakty, extrakt z hlívy ústřičné, rašelinový extrakt s balneorašelinou, esenciální olej z růže Damascenské a enzym lysozym.

Chrání pokožku před ztrátou vlhkosti, obnovuje přirozený ochranný film a uchovává mladistvý a svěží vzhled. U tělového mléka spíše popíšu první dojmy, ač vzorek tedy vystačil na několik použití. Mléko je hodně lehoučké, spíše řidší, zkrátka klasické mléko. Výborně se roztírá, pokud to samozřejmě s množstvím nepřeženete a do pokožky se ihned vsákne. Na mléko hydratuje skvěle a provoní.

Složení: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride,  Herbarum (Bidens tripartita Flower, Calendula Officinalis Flower, Camellia Sinensis Leaf, Centella Asiatica Stem, Hippophae Rhamnoides   Fruit, Salvia Officinalis Stem, Sophora Japonica Flower), Butypospermum Parkii Butter,   Polyglyceryl-3 Methyl Glucose Distearate, Persea Gratissima Oil, Cannabis Sativa Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Zea Mays Germ Oil, Theobroma Cacao Butter, Glyceryl Stearate,  Cetearyl Alcohol, Glycerin, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Peat Extract, Panthenol,  Rosa Canina Fruit Oil, Tocopheryl Acetate, Pleurotus Ostreatus Extract,  Xanthan Gum, Simmondsia Chinensis Oil, Cera Alba, Calciferol, Urea, Ascorbic Acid, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Lysozyme, Rosa Damascena Flower Oil, Citronellol*,  Geraniol*, Eugenol*, Linalool*.*souč. přírodních esenciálních olejů


Krém na ruce je plný olejů jako je avokádový, konopný, kukuřičný klíčkový, šípkový, jojobový, přírodních másel a bylinných extraktů. Dále v něm najdete extrakt z hlívy ústřičné, panthenol, ureu, vitamíny C, E, D, esenciální olej z růže damascenské a enzym lysozym.

Chrání pokožku před poškozením, předchází vzniku záděrek, hydratuje a zlepšuje kvalitu nehtů. Krém je lehoučký, nemastný a okamžitě se vstřebává, takže ideální na běžný pracovní den, kdy není čas čekat, až se krém vsákne. I přes lehčí konzistenci pěkně zjemní ruce, hydratuje a krásně provoní. Vůně je taková citrusová a strašně příjemná. Dá se použít i jako krém na nohy a i tady super zjemní tvrdé paty, ale je potřeba mazat fakt pravidelně, alespoň obden.

Složení: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Extractum herbarum (Bidens Tripartita Flower, Calendula Officinalis Flower, Camellia Sinensis Leaf, Centella Asiatica Stem, Hippopha, Rhamnoides Fruit, Salvia Officinalis Stem, Sophora Japonica Flower), Butypospermum ParkiiButter, Polyglyceryl-3 Methyl Glucose Distearate, Persea Gratissima Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Zea Mays Germ Oil, Theobroma Cacao Butter, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Peat Extract, Panthenol, Rosa Canina Fruit Oil, Tocopheryl Acetate, Pleurotus Ostreatus Extract, Xanthan Gum, Simmondsia Chinensis Oil, Cera Alba, Calciferol, Urea, Ascorbic Acid, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Lysozyme, Rosa Damascena Flower Oil, Citronellol*, Geraniol*, Eugenol*, Linalool*.*souč. přírodních esenciálních olejů

Masky používám strašně ráda, minimálně dvakrát týdně si na ně čas najdu, pokud to pleť vyžaduje, klidně častěji. Kvůli suché pleti dávám přednost hydratačním a s touhle jsme si bohužel moc nesedly. Maska má čistit, regenerovat, hydratovat a omladit. Vhodná pro stárnoucí a zralou pleť.

Obsahuje směs termálního peloidu, bílého peloidu, rakytník, dvouzubec, měsíček, extrakt z hlívy ústřičné, bambucké máslo, konopný olej, kukuřičný kličkový olej, extrakt s balneorašelinou, vitamin E či růžový olej, který regeneruje a je antialergický. Růžový olej je na citlivou pleť fakt super.

Po použití má pleť být jemná, rozjasněná, pružná a hladká. Redukuje mimické vrásky a obnovuje ochranný kožní plášť. Nanáší se v souvislé vrstvě, kde se nechá působit až 20 minut, poté se smyje vodou.

Maska na pleti zaschne, takže je vážně potřeba použít vodu. Já tohle moc nemusím, přijde mi, že tím, že použijete vodu, ztrácí maska trochu na účinnosti. Po nanesení mě šíleně štípala pleť. Mě tedy štípe skoro všechno, ale tohle byl extrém. Vydržela jsem ale a po chvilce v pohodě. Po smytí masky byla pleť úžasně hladká, ale hned na to začala pnout, štípat a bohužel pleť strašně vysušila. Pro suchou a citlivou pleť za mě ne.

Složení: Aqua, Solum Fullonum, Kaolin, Peat Extract, Glycerin, Polyglyceryl-3 Methyl Glucose Distearate, Cannabis Sativa Oil, Extractum herbarum (Bidens Tripartita Stem, Calendula Officinalis Flower, Hippophae Rhamnoides Fruit), Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Butypospermum Parkii Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Zea Mays Germ Oil, Glyceryl Stearate, Persea Gratissima Oil, Tocopheryl Acetate, Pleurotus Ostreatus Extract, Xanthan Gum, Cholecalciferol, Potassium Sorbate, Cera Alba, Rosa Damascena Oil, Lysozyme, Citronellol*, Geraniol*, Eugenol*, Linalool*.*souč. přírodního esenciálního oleje

Regenerační krém je takový univerzální krém na všechno a na všechny způsoby použití. Dá se použít jako denní krém, noční, ale i jen na určité problematické partie. Dobře regeneruje, hydratuje a má ho výborně snášet i velmi citlivá pleť.

Bylinný komplex podporuje zpevnění pokožky, potlačuje rozšířené žilky a vyhlazuje pokožku. I tady najdete oleje, másla, panthenol, ureu, vitamíny C, D, E a esenciální olej z růže damascenské.

Je o krapet výživnější než Jenom krém, takže pro suchou pleť fakt super. ýborně vyživí, zjemní a pleť zklidní. Celkově jsem s pleťovými krémy od Bylineo fakt moc spokojená. Regenerační krém ale můžete použít vážně na cokoliv.

Složení: Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Extractum herbarum (Bidens tripartita Flower, Calendula Officinalis Flower, Camellia Sinensis Leaf, Centella Asiatica Stem, Hippophae Rhamnoides Fruit, Salvia Officinalis Stem, Sophora Japonica Flower), Persea Gratissima Oil, Butypospermum Parkii Butter, Polyglyceryl-3 Methyl Glucose Distearate, Cannabis Sativa Seed Oil, Zea Mays Germ Oil, Theobroma Cacao Butter, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Phenoxyethanol (and) Ethylhexylglycerin, Peat Extract, Panthenol, Rosa Canina Fruit Oil, Tocopheryl Acetate, Pleurotus Ostreatus Extract, Xanthan Gum, Simmondsia Chinensis Oil, Cera Alba, Calciferol, Urea, Ascorbic Acid, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Lysozyme, Rosa Damascena Flower Oil, Citronellol*, Geraniol*, Eugenol*, Linalool*.*souč. přírodního esenciálního oleje


Rudolfovo mazání je gel, který poskytuje úlevu při únavě namožených svalů, kloubů, krční páteře a zad. Je vhodný na masáže a k rehabilitaci pohybového aparátu. Nanáší se několikrát denně na postižená místa a pro zvýšení účinku můžete nanést větší množství, ovázat (zabalit) a nechat působit přes noc.

Gel je nahnědlé barvy a má silnou, bylinnou vůni. Gel oceníte především po sportovní aktivitě, cvičení či v létě na výletech, kdy celý den chodíte, na unavené nohy bude dokonalý. Po nanesení prvně hřeje, po chvilce začne chladit a fakt cítíte, že něco dělá. Já ho použila například na naraženou nohu.

Složení: Aqua, Alcohol Denat., Glycerin, Peat Extract, Menthol, Extractum herbarum (Aesculus Hippocastanum Seed, Anthyllis Vulneraria Flower, Arnica Montana Flower, Calendula Officinalis Flower, Hypericum Perforatum Flower, Chrysanthemum Parthenium Flower, Spiraea Ulmaria Flower, Symphytum Officinale Root), Carbomer, Sodium Hydroxymethylglycinate, Potassium Sorbate, Cinnamomum Camphora Leaf Oil, Mentha Piperita Oil, Thymus Vulgaris Leaf Oil, Gaultheria procumbens Leaf Oil, Lysozyme, d-Limonene*, Linalool*.*souč. přírodních esenciálních olejů

Moc děkuji Bylineo za poskytnutí produktů k recenzi.

Znáte Bylineo?
Zaujala Vás kosmetika?

12 komentářů:

  1. Super článek! Kosmetiku vůbec neznám, ale zaujala mě :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  2. O značce vím jen z doslechu, ale hodně ráda bych něco vyzkoušela, úplně nejvíc mně zaujal noční krém a Jenom krém:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Značka je pro mě úplnou novinkou. Zaujaly mě krémy na obličej a maska, ta vypadá hodně dobře :)

    everyday-lifecz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maska mi nesedla, ale pokud máš třeba smíšenou pleť, tak budeš spokojená :)

      Vymazat
  4. Tuhle kosmetiku neznám.Zaujal mne krém na ruce - citrusovou vůni mám ráda.

    OdpovědětVymazat
  5. Značku jsem si prozkoumala a vypadá dobře. A velmi kvituji, že se jedná o českou značku :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, také mě těší, že značka je česká :)

      Vymazat
  6. Ty jo, tak tyhle produkty mě lákají :-) děkuji ti za tip!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...