Yankee Candle - Letní pálení vosků

Dlouho tu nebyl svíčkový článek, že? Tak to dnes napravíme a mrkneme na zoubek hned několika voskům značky Yankee Candle. Pálím i v létě, pokud nejsou vyloženě tropy, ale teď jsem to trochu zanedbávala, protože mi přijde, že jsem asi ztratila čich a téměř nic necítím :D

Určitě bude zanedlouho i další článek do série Vypáleno. Teď se snažím spíše právě pálit zásoby, vosky doma nemám už téměř žádné, a novou svíčku jsem si nekoupila ani nepamatuji, ale to zas určitě přijde, nebudu tvrdit, že ne. Je spousta kousků a značek, které mě lákají.

Lake Sunset - Západ slunce u jezera
Oficiální popis: Poklidná krása zlatých slunečních paprsků, klouzajících po klidné modré hladině. Svými pižmovými tóny tato kompozice budí dojem soumraku. Intenzita vůně je střední.

Ani nevím, kde jsem tuhle vůni vzala, asi objednala kdysi omylem, protože to vůbec není typ vůně, která by mě lákala, o to překvapenější jsem byla. Za studena mě nijak neoslovila, ale jakmile se roztopila? Krásná jemná vůně, za mě spíše sladší než pižmová, která provoní lehce celý pokoj. Dle mého to je vůně, která bude vonět všem a určitě neurazí ani jako dárek.

Mandarin Cranberry - Mandarinky s brusinkami
Oficiální popis: Šťavnatá a zářivá ovocná vůně sladkých, sluncem políbených mandarinek a osvěžujících nakyslých brusinek.

Mám strašně ráda brusinky, takže právě brusinkové vůně mě lákají a tohle je velmi povedená kombinace. Brusinky dodávají sladké tóny a mandarinka naopak ty svěží, šťavnaté. Provoní pokoj, ale opět spíše jemně, nejedná se o dráždivou vůni, naopak příjemnou i na léto díky svěžesti.

Cranberry Ice - Zmrzlé brusinky
Oficiální popis: Svěží, lahodná a sladká. Chladivá, povzbudivá a sladce šťavnatá vůně zmrzlých brusinek.

Jak jsem psala v úvodu, asi jsem ztratila čuch, nebo jsem měla samé méně intenzivní vůně, protože i zmrzlé brusinky mi přišly jako jemnější parfemace, která provoní jen lehounce a nedráždí. Vůně je kyselejší, ale zároveň sladká. Jako když si představíte ovoce sušené mrazem, tak přesně takové.

Pineapple Cilantro - Ananas s koriandrem
Oficiální popis: Tropické osvěžení...čerstvý ostrovní ananas, servírovaný s citrusovým dotekem koriandru a sladkého kokosu. Vrchol vůně tvoří ananas, bylinky, koriandr, kokos a jablko. V srdci vůně ucítíte zelený břečťan a bazalku, základ nese aróma vanilky.

Tenhle vosk mě hodně zklamal. Ať jsem se snažila sebevíc, prostě jsme nic necítila, ale fakt jakože nic. Za studena je to štiplavější vůně, ve které je cítit spíše ten břečťan a kdesi v pozadí možná něco ovocnější.

Festive Cocktail - Sváteční koktejl
Oficiální popis: Slavnostní koktejl z ovoce a horských brusinek se špetkou vůně čerstvé borovice.

Docela zajímavá kombinace a vůně. Vůně je sladká, ale taková tlumenější, možná právě tou borovicí. Nejedná se o klasickou ovocnou vůni, ale sladké to je, o tom žádná. Opravu zajímavá, nevšední, která dle mého také bude vonět většině lidí.

Passion Fruit Martini - Tropický koktejl s Martini
Oficiální popis: Posaďte se, uvolněte a vdechněte tropickou vůni marakuji, manga a šťavnatého pomeranče. Je jako dlouhé potáhnutí brčkem z koktejlu na prosluněné pláži.

Tak tohle je bomba, z tohohle vosku jsem tak nadšená, že bych klidně brala i svíci všemi deseti. Provoní intenzivně celý pokoj a ač je krásně cítit, tak nebolí z ní hlava a vůbec neobtěžuje. Boží vůně tropického ovoce, tohle se maximálně povedlo.

Jaká vůně Vás naposled oslovila?
Pálíte v létě?

12 komentářů:

  1. Já s příchodem podzimu začala pálit. V létě mě to ani nenapadne. Mám zásobu YC vosků docela velkou :-)
    Dokonce jsem před 2 lety dostala od dcery největší svíci ve vůni Summer scoop, a to byla taková síla, že jsem ji musela dát pryč. Jediná vůně ze které mě bolela hlava. A to mě mrzelo hodně, protože to byl dárek od mé, tehdy, nezletilé dcery.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Summer Scoop mi nepřišla až tak výrazná, ale chápu, že tohle zamrzí, kor když je to dárek.

      Vymazat
  2. Přes léto moc nepálím, ale teď si to vynahrazuji:-) Z vosků, které ukazuješ jsem měla všechny a všechny se mi moc líbily. Neměla jsem jen tu ananasovou a ani jsem o nic nepřišla, jak to čtu.

    OdpovědětVymazat
  3. Z těchto vůní jsem měla Cranberry Ice, která mi tak moc voní, že už ji mám asi potřetí :D Ale určitě by se mi líbila i Lake Sunset :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky,
    zaujaly mě hlavně ty první tři vosky, ty asi budu muset vyzkoušet. Mě hodně bavila vůně Sun Drenched Apricot Rose od YC, dokonce jsem si koupila velkou svíci a mám i několik vosků. Taky se nyní snažím vypotřebovat domácí zásoby, i když mě pořád něco láká:-)
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám ráda vůni růží, takže ta mě ani přes meruňku moc neláká.

      Vymazat
  5. Já s vosky nemám v podstatě žádné zkušenosti, používám aromalampu s vonným olejem. Teď jsem dva vosky dostala, tak uvidím...

    OdpovědětVymazat
  6. I když mám snad všechny vosky, co jsou na trhu k dostání, tak přes léto pálím úplně minimálně :D Rozhodně to pak doháním na podzim a v zimě, kdy si klidně něco ovocného zapálím :) ale nejraději mám asi clean cotton. Ta mě nikdy neomrzí a kupuji stále dokola, protože tu vůni čistoty naprosto miluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clean Cotton a podobné vůně jsou pro mě naprosto nelákavé. Dříve mi vyloženě smrděly, to teď už ne a zvládnu je :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...