Random aneb červenec 2022

Půlka prázdnin pryč, to je prostě v háji :D Já měla volno již od konce června a během července pracovala asi jen šest dní, určitě jen šest dní. Právě práce bude ale od září změnou, v červnu jsem se rozloučila s jednou rodinou, kde jsem hlídala od minulého roku a teda, skoro jsem to obrečela a ještě více poté, co jsem začala hledat někoho nového a zjistila, že domluva s rodiči je velký záhul...:D

Pokud jste z Prahy a nemáte daleko Petrovice, tak moc doporučuji sportovní areál Na šancích, který je na pomezí Hostivaře a Petrovic, jsou tu dětská hřiště a krásně tudy projdete až na Hostivařskou přehradu či až do Milíčáku. Je tu klid, hezká příroda a i kavárna.

Samozřejmě nechybí hromada jídla, hlavně teda grilování, nejvíce grilujeme různé sýry, ty miluji, ale samozřejmě i burgery či ryby. Tím, že jsem doma, tak i více vařím. Nechybí ale ani kávičky, s kamarádkou jsme poprvé byly v Pink Emely Café, jelikož v okolí nic moc jiného není, tak ok, ale vše průměrné za nadprůměrné ceny.

S mamčou jsme si udělaly výlet za známými až k Doksům a předtím do Hořovic, nechyběla ani návštěva a přespání u kamarádky, bohužel počasí nám na výlet nevyšlo, tak jsme vyrazily alespoň tradičně do cukrárny.

Červenec byl celkově plný super výletů, na vše budou ještě články. Pokud máte rádi zoo, rozhodně doporučuji Zelčín, kde je obrovská ohraničená louka a chodíte mezi zvířaty a můžete je krmit, tohle bylo boží, rozhodně jsme nebyli naposled. Kousek jsou Veltrusy, takže jsme to rovnou spojili a udělali si procházku po zámecké zahradě. Neplánovaným výletem byla Kutná Hora, loni jsem tam byla sice s Verčou, ale to vůbec nevadí, je to překrásné město. Na konci července jsme vyrazili na prodloužený víkend na Šumavu, to byla taková krása, na instagramu najdete hromadu fotek, pokud nechcete čekat na články.

Petrovice/Hostivař

Dárečky / Muma restaurace / Perníčkovi

Nehty / Růže / Thor v kině

Grilování

Kytička / Heřmánek / Lottie má nový pelíšek

Cukraaarna v Mratíně / Léto / Zmrzlina nesmí chybět

Zoopark Zelčín / Veltrusy

U Veru <3

Kutná Hora / Na Kozím Plácku

Maso na houbách / Gnocchi / Míša řezy

Hair by Martina

Kávička v Hořovicích / Pink Emely Cafe / Snídaně před cestou

Šumava

Byli jste někde na dovče?
Jak užíváte léto?

10 komentářů:

  1. Prima fotky jídla. A Šumava - aach, hned bych obula pohory a vyrazila - třeba na ten Poledník...

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, teda to jídlo ač jsem teď obědvala tak mě honí mlsná. Šumavu jsme dali v loni, letos jsme byli v Jeseníkách s partou a v Plzni ve dvou. Tak už máme tak nějak od dovolenkováno :-D Teď mě docela už začíná na příští rok lákat nějaké zahraničí, tak uvidíme na co se mi podaří ušetřit.

    OdpovědětVymazat
  3. No páni, ty rybičky, grilování, oslavičky, výlety...: ))), parádní měsíc. Jen užívej, nejen léta.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  4. Pane jo, toho jídla, sbéhají se mi sliny :D
    Já v červenci nebyla nikde, jak finišujeme na domečku, není čas.

    OdpovědětVymazat
  5. Super doporučení, z Prahy jsem, a zrovna hledám, kam bych vyrazila na výlet. Na jihu Čech to bylo nějak jednodušší, všude byly blízko zajímavé vesnice a zříceniny, tady trochu tápu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co třeba zookoutek v Chuchli či Hostivaři, zámek Zbraslav, Milíčov, Průhonice, Dolní Břežany...:)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...