Jarní úklid terasy a sázení

Krásný den!
Po nějaké době Vás vítám opět u mě doma, konkrétně teda na terase, příště Vás naopak pozvu dovnitř na Velikonoce. Do úklidu po zimě se mi vůbec nechtělo, fakt byla nechutná :D Bylo potřeba hlavně pořádně zamést, všude hlína, jehličí a i zbytky kytek. Z truhlíků jsem musela vyházet mrtvé letničky a celkově zjistit, co přežilo či nepřežilo zimu. Co přežilo, tak zastříhat.


Bohužel jsem zjistila, že na zimu budu muset veškeré truhlíky a koše dávat z vnějšku terasy k baráku, protože třeba i levandule mi vyhnila a většina košů v sobě drží vodu, takže hlína se mění na bahno. No nic, ponaučení, celkově furt zjišťuji, co mi tu jde a nejde, některé kytky nedávají ani sluníčko, jak jsem nahoře a terasa směřuje na jihozápad, tak v létě to sem pálí a ne všemu se daří.

Jako první jsem se vrhla na truhlíky, kde přežil drátovec, což je trvalka a hodně teda odolná. Zbytek byly letničky, takže vše muselo pryč. Truhlíky jsou pro mě kombinací všeho, trvalek, tak i pouze jarniček či letního kvítí. Zatím jsem obsadila pouze tři truhlíky a do zbytků si počkám na letní květy.

Miluji koše na květiny, vypadají nádherně a za mě dělají tu terasu právě o to více útulnější. Opět mám sázeno vším možným. Zjistila jsem, že se tu daří violkám, které jsou trvalé a právě mi jedny přežily v zimě pod sněhem, takže letos se chci na ně více zaměřit, navíc mi furt kvetou, takže s nimi to vypadá nadějně. Také mě zaujal lomikámen, opět trvalka s drobnými kvítky, kterým jsem obsadila i truhlíky, mám v růžové a bílé barvě. Na zkoušku jsem vzala i jeden karafiát a co jsem chtěla, tak sedmikrásky, u těch opravdu doufám, že se mi je podaří držet při životě.

Už jste poklidily po zimě?
Jaké jarní květiny máte nejraději?

4 komentáře:

  1. Teda, Ty jsi pěstitelka, máš to moc hezký:-) Já zrovna včera šla kolem květinářství a jak to měli vystavené venku, tak jsem neodolala a nějaké macešky a další květinky si koupila, tak si to chci před domem udělat o víkendu před domem hezčí:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mne čeká zahradničení až na chalupě. Doma na balkóně nemáme nic - je orientovaný na jih a my jsme sklerotici na zalévání, takže by nám asi kytky uhynuly.
    Těším se na velikonoční dekorace, já zatím mám jen pár větviček a zajíčky...

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, já se přiznám, že zahrádka jde mimo mě, u nás tím že jí sdílím s tchýní a pratchýní to naštěstí nevadí. Babička je velmi schopná pěstitelka a tchýně jakbysmet. Mám ráda projevy jara spíše venku na procházce, kde přírodu nic neomezuje jako jsou třeba rozkvetlé stromy.

    OdpovědětVymazat
  4. Ty květinky jsou nádherné, máš to moc hezky vymyšlené. Také bych se už měla vrhnout na úklid balkónu. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...