Dovča 7.5.-11.5.2014 - I.část: Slavkov, zoopark Vyškov

Krásnou neděli,
včera se ke mně dostaly fotky z dovči, na které jsem byla minulý týden, prodloužený víkend, který byl plný výletů. Bylo to úžasný a klidně bych jela znovu, výletování miluju. Hlavním cílem byla Olomouc a poté Rožnov pod Radhoštěm. Navštívili jsme toho ale mnohem více a fotek máme kolem 1400, takže včerejšek byl plný probírání, upravování...I tak je fotek více než dost a proto Vás v následujících dnech budu zahlcovat převážně článkama z dovči. Nejspíš to vyjde na takových pět článků.

Cestou do Olomouce bylo v plánu navštívit Slavkov, určitě si většina při názvu Slavkov vybaví bitvu tří císařů. Památník Mohyla míru byl postaven na počest obětí. Vedle Mohyly se nachází muzeum, tedy muzeum, je to multimediální expozice. Když už jsme tam byli, tak jsme si řekli, že do muzea zajdeme. Jenže tam jdeme s průvodcem, který Vám pouští hlavně filmy o bitvě a uvidíme pár exemplářů. Kdyby jsme tam nešli, myslím, že by jsme o nic nepřišli. Je to už hodně moderní a já raději klasická muzea, kde se spíše podívám na různé předměty a ne na filmy.


Když už jsme mířili do Olomouce, z auta jsem zahlédla ceduli Zoo Vyškov, na zoo já slyšim, Honza taky zoo rád a kdy jindy by jsme se zas do Vyškova dostali, že?! :) Bohužel zrovna ve středu, kdy jsme tam byli, tak dinopark byl zavřený, škoda. Sem tam trochu káplo a zoo byla téměř prázdná, což byla paráda. Hodně mě překvapilo, jak je maličká, najdete tam převážně ptáky a různé krávy, samé býložravce. Ovšem nachází se tam to nejlepší zvíře vůbec..:)
 U lam jsme byli hodně dlouho, takhle vtipný lamy jsme nikde neviděli :)
 
A teď přichází na řadu to nejlepší. Naprosto boží osel a snad nejlepší zvíře, které jsem kdy v zoo viděla, jsem z nich unesená :)

Byly jste někdy ve Vyškově? 
Jinak příště se můžete těšit na zoo Olomouc a možná i prohlídku města :)

7 komentářů:

  1. Těším se na info z Olomouce! Olomoucká zoo je boží, byla jsem tam naposledy tak před 10 lety. Až pojedu k dědovi, musím tam zas zajít :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborné fotky, vždycky lituji, že jsem ze Středních čech a na Moravu to máme daleko. :)
    Ale v létě tam možná pojedeme. :)
    Zvu tě na giveaway. :)
    http://slawarehouse.blogspot.cz/2014/05/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak taky jsem z Prahy, chce to jet na dýl no, ne jen na otočku, aby se něco vidělo :)

      Vymazat
  3. S muzeem se Slavkově souhlasím...stálo to za prd :D jinak hezké fotky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ve Vyškově jsem nebyla, ale zoo vypadá super. Ty lamy :DDD

    OdpovědětVymazat
  5. Byla si ve vyhlášené cukrárně ve Slavkově? Je na náměstí...

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bohuzel nebyla, mesto jsme vubec neprochazeli.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...