Tag 40 beauty otázek

Krásný začátek června,
i když nám včera skončil květen a měla bych se vrhnout na dubnové statistiky, tak ty si necháme až na zítra a po delší době by jsme si zas mohli dát tag. Na blozích se jich teď objevilo tolik, že nevím, který vyplnit dřív. Navíc už několik měsíců tu mám jeden stále rozdělaný. Nejvíce mě ale zaujal tenhle, 40 beauty otázek. Z něj se myslím dovíte nejvíce. :)

1. Kolikrát denně si myješ obličej?
Pokud mě čtete déle, jistě víte, jak to mám s odličováním. Odličuji se pouze na mokro, nějaká mléka, tonika apod, to jde mimo mě. Jen tedy mimo domov používám micelárku. Ráno nic, jen vodu.

2. Jaký máš typ pleti?
Pleť mám spíše suchou, hlavně tedy nos :) Netrpím na mastnou T-zónu, jen sem tam se mi udělá nějaký pupínek, ale to spíše kvůli nějakému produktu, který mi úplně nesedne.

3. Jakou pleťovou vodu nyní používáš?
Momentálně micelární vodu od Dermacol, která mi už pomalu po roce dochází :D V zásobě mám ale další, jen trošku jinou variantu. Zkrátka když vodu, tak micelárku.

4. Používáš peeling a od jaké značky?
Peeling mám hrozně ráda, ať už pleťový, nebo tělový. Pleťový mám momentálně Himalaya Herbals a na tělo používám od značky Saloos verzi mojito, úžasná vůně.

5. Jaký hydratační krém používáš? 
Momentálně mám Dermacol Lift & Matt, ale ten si vyloženě se suchou pletí neporadí, takže ho střídám s krémem od značky Physiogel. Krémy střídám a zkouším stále nové, nejvíce mi zatím seděla Mixa a Vichy.

6. Máš pihy?
Bohužel ano a není to jen pár na nose. Dříve mi hodně vadily, když jsem byla dítě, nesnášela jsem je. Už jsem si ale na ně zvykla a beru to tak, že prostě ke mně patří. Ovšem neříkám, že bych raději nebyla bez nich, byla. Přijde mi, že díky nim mám takovou nesjednocenou pleť. Zas na druhou stranu je nemá každá, ale čistá pleť by se mi líbila. Na těle je mám taky, ale tam mi nevadí.
Na fotce jsem více zvýrazňuje, takhle je mám pouze u moře od sluníčka :)

7. Používáš oční krém? 
Vyloženě oční krém nemám, kolem očního okolí používám balzámky Saloos, momentálně Argan revital, předtím granátové jablko, které mi docela pomohlo od pandích kruhů.

8. Máš/měla jsi problémy s akné?
V pubertě jsem samozřejmě akné měla, v 18 jsem ale začala brát hormonální antikoncepci, která působila i proti akné a od té doby s ním problémy nemám, naštěstí. A i když už mám jinou HA, která na akné není, tak pleť mám bezproblémovou.

9. Použila jsi někdy nějaké speciální produkty na akné?
Používala jsem řadu Aknestop od Ryoru.

10. Jaký make-up používáš? 

Již nějakou dobu jsem věrná Affinitonu od Maybelline, naprosto mi vyhovuje. I když nemám problémy s pletí, nemám ráda přirozené make-upy, které nekryjí. Affinitone kryje skvěle, vypadá dobře. Je to stálice a jistota. Ovšem zkouším i nové a na doma používám úplně jiný make-up.

11. Jak jsi na tom s korektory?
Korektory nepoužívám a nikdy jsem nepoužívala. Pro mě to je zbytečnost, co potřebuji, zakryji make-upem.

12. Znáš podtón své pleti? 
Řekla bych, že růžový.

13. Co si myslíš o nalepovacích/umělých řasách? 
Nikdy jsem je na sobě neměla, na denní nošení mi nepřijdou vhodné. Ovšem na focení jsou třeba fajn a udělají skvělý efekt či na nějaký večírek.

14. Víš, že bys měla vyměnit řasenku každé tři měsíce?
Ano, vím a rovnou přiznávám, že to nedělám. Mě řasenky zkrátka vždy vydrží dlouho a přijde mi líto vyhodit řasenku, která stále plní svůj úkol. Jednu mám již několik let a teprve teď začala dělat krásný řasy :D

15. Jakou značku řasenek používáš?
Nejlepší je za mě Gabriella Salvete, konkrétně D`Amore a Diamante, tak nádherný řasy mi nikdy žádná jiná neudělala. Mám ráda i Astor, například Lovely Doll, či Catrice. Ráda zkouším nové, od řasenky chci jak objem, tak i prodloužení.

16. Sephora nebo MAC? 
Nepoužívám ani jednu značku. Pouze jsem zkoušela tvářenku MAC a byla fajn.

17. Jaké kosmetické pomůcky používáš, když aplikuješ make-up? 
No vlastně jen nějaký ten štětec, na pudr a tvářenku. Při denním líčení stíny nanáším jen pěnovými aplikátory, při večerním štětci. A vatové tyčinky na úpravu.

18. Používáš bázi/primer na oči? 
Ne, nepoužívám, pro mě další zbytečnost.

19. A co báze pod make-up? 
Noo také ne :D Než aplikuji make-up, tak si první dám krém, s tím si vystačím.

20. Jaký je tvůj nejoblíbenější oční stín? (barva, odstín)
Mám raději studené odstíny, které mi i více sluší. Nejvíce používám fialové stíny či růžové. Například používám duo od Rimmel na obyč denní líčení. Když chci výraznější, tak mám ráda Sleek paletky či MUA, zkrátka barvičky. I když netvrdím, že nepoužívám i teplé odstíny, ale nesluší mi tolik jako ty studené, kterým dávám přednost.
 
21. Používáš tužky na oči nebo tekuté oční linky?
Každý den si dělám černou spodní linku tužkou od značky Nice Cosmetics, kterou používám již od puberty. Bez ní si připadám taková nevýrazná. Horní linky si dělám výjimečně a to buď černé gelové linky, nebo sáhnu po barevné tužce.

22. Jak často se píchneš tužkou do oka při líčení? 
Asi už v tom mám praxi, tak se mi to nestává :D

23. Co si myslíš o pigmentech?
Mám pouze jeden a vypadá dobře. Myslím, že mají všestranné využití a kdo má rád výraznější, třpytivé líčení, tak to bude to pravé.

24. Používáš minerální make-up? 
Jeden mám, od značky Cosm`etika, ale používám ho jako pudr u moře. Jelikož u moře si vystačím s BB, které tolik nekryjí, tak je ještě přepudruji tímhle make-upem.

25. Jaká je tvá oblíbená rtěnka? 
Rtěnky mám raději výraznější růžové barvy. Třeba Grand Rouge od Yves Rocher v odstínu Rose somptueux. Nebo dlouhotrvající od Essence.

26. Oblíbený lesk? 
Jak vidíte na fotce, opět dává přednost růžovým barvičkám. Super je například Hollywood od Miss Sporty, sice je plný třpytek, ale vypadá moc dobře, to samé Dermacol. Pak mám lesky, které už jsou docela výrazné a mají blíže k rtěnkám. Či obyč tubičkové.

27. Jaká je tvá nejoblíbenější tvářenka? 
Tvářenky zbožňuji, hlavně ty z limitek od Essence jsou moc fajn. Momentálně jsem si oblíbila růžovou tvářenku od Paese, která obsahuje třpytky. Třpytky mi v tvářenkách nevadí, naopak. U tvářenek sahám ale i častěji k teplým odstínům, třeba Inglot.

28. Kupuješ si make-up online? 
Vlastně ani ne, krom Ladyboxu make-up neobjednávám. Jen párkrát jsem využila nějakou akci v e-shopu Dermacol.
 
29. Máš ráda make-up z drogérek? 
Jistě, jak už jsem psala, nepotrpím si na dražší kosmetiku, takže používám kosmetiku z drogerie.

30. Chodíš na výprodeje? 
Ještě jsem na žádném nebyla. Láká mě Essence a i když ho mám asi pět minut od baráku, časově to nestíhám.

31. Přemýšlela jsi někdy o tom, že se zúčastníš kosmetického kurzu? 
Ano a stále to mám v plánu, tak snad se to někdy uskuteční.

32. Jsi s make-upem nešikovná? 
Bojuji s očními linkami, horní linku zkrátka neumím udělat a už vůbec ne s tekutými linkami. Vždy si udělám jen takovou jednoduchou.

33. Jmenuj kosmetický hřích, který nesnášíš.
Oprýskaný lak, i když přiznávám, že ho mívám. Mě lak vydrží hezkej možná tak hoďku a začne se olupovat :D

34. Máš ráda výrazné líčení, nebo neutrální tóny? 
Rozhodně výrazné líčení a myslím, že mi docela i sluší. Večer si libuji v kouřovém líčení, mám ráda barvičky či výraznější rtěnky. A myslím (doufám), že jsem typ, který si může dovolit jak výraznější oči, tak i rty a nevypadám zmalovaně. Naopak vždy kouknu do zrcadla a řeknu si, že dnes to vypadá sexy :D A přítel má taky rád, když se výrazněji nalíčim.

35. Jaká celebrita má vždy dokonalý make-up? 
Tak tady asi žádného favorita nemám. Z českých celebrit se mi líbí třeba Lucie Borhyová. Jinak je mi líčením blízká například Mila Kunis a krásně nalíčená bývá Demi Lovato.

36. Kdybys musela vyjít na ulici a použít pouze jeden kosmetický přípravek, jaký by to byl? 
Tak to je těžký, na ulici bych vyšla se třemi produkty - make-up, tužka na oči a řasenka. Kdybych musela vybrat pouze jeden, tak možná make-up.
 
37. Mohla bys vyjít z domu bez make-upu? 
Líčím se i na doma, takže z domu nenalíčená nevycházím. Zkrátka jsem na líčení zvyklá, cítím se v něm líp.

38. Myslíš si, že vypadáš dobře bez make-upu?
Kamarádka mi tvrdí, že vypadám roztomile, já si to moc nemyslím, i když pravda, asi vypadám bez něj mladší. :D Zas přítel mi řekl, že jsem jedna z mála, které se bez líčení nelekl :D Ale když se jdu odličovat, tak tomu ze srandy řiká, že se jdu hnusit :D

39. Jaká kosmetická značka je podle tebe nejlepší? 
To je těžký, mám více oblíbených značek. Co se týče dekorativky, tak třeba Maybelline, L`Oréal. Z pečující zas třeba Saloos, Ryor.

40. Co si vůbec myslíš o kosmetice? 
Kosmetika je super věc a k ženě to podle mě patří. I Honza mi tvrdí, ať se raději neholím než abych se nelíčila. Taky má za to, že k ženám to patří a od toho ta kosmetika je.
Líbí se mi tenhle citát:
„Nedokážu pochopit, jak nějaká žena může vyjít z domu neupravená – i kdyby jen ze zdvořilosti vůči ostatním. A pak, člověk nikdy neví, možná právě dnes se potkáte se svým osudem. A osud by vás měl zastihnout co možná nejkrásnější.“ – Coco Chanel


Jak se Vám tag líbí? Shodneme se na něčem?

14 komentářů:

  1. Super tag :) Snad se mi taky podaří ho časem zpracovat, v poslední době nejsem schopná žádný tag dodělat :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jak píšeš, že BB tolik nekryjí.. já mám Oriental Gold od Skin79 kryje víc, něž kdejakej makeup :) Rozdíl mezi makeupy a BB je ten, že BB jsou "lehčí".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Skin jsem mela vzorky a tenhle jedinej snad ok, ale me nevyhovujou a lehci mi neprijdou, neprijdou mi prijemny. Jsou mastny, od SKin na me svetly... Proste na chut jsem jim neprisla:)

      Vymazat
  3. Ten citát je nádherný!!! inak super tag...pučím si ju? =)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
  4. Jo makeup mám taky a ten je božský nemůžu si ho vynachválit :)) Rtěnky od Essence mám nejraději :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Make-up používáme stejný :) A s citátem souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný tag, ale asi bych si ho zkrátila tak na dvacet otázek :D. Také nesnáším oprýskaný lak, to je asi vážně nejhorší a s pihami ti to moc sluší :), já svoje také nesnáším :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Kdybys nenapsala, že ty pihy jsou tvoje, jen zvýrazněné, řekla bych, že jsou celé namalované kvůli focení :-D
    Jinak se moc neshodneme, já např. Physiogel nemůžu ani vidět a oční krém používám pravidelně :-) Pleť si čistím i ráno a doma mě ani nenapadne se malovat.
    Ale hezky zpracovaný TAG, dozvěděly jsme se o tobě zase spoustu nového :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Super tag :) Oprýskané laky taky nemám ráda, ale i mně se to bohužel občas stane :(

    OdpovědětVymazat
  9. Ty pihy jsou krásné, podle mě to vypadá hezky a zajímavě. :) Sama mám pihy jen ze sluníčka a moc dlouho mi nevydrží.. Jinak taky zbožňuju peeling Mojito a paletky Sleek. :3

    OdpovědětVymazat
  10. Super Tag, určitě se jím nechám časem inspirovat. Moc mě odpovědi bavily :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/s-essence-na-cestach-limitka-road-trip.html

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkný tag a super citát :) Oprýskaný lak na nehtech přímo nenávidím. Znám lidi, kterým je to jedno, tak proč si pro boha ty nehty vůbec lakovaly? :D Jinak kradu, časem ho snad taky doplním.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...