Movie tip - Transformers: Zánik


A máme tu další movie tip, tentokrát na čtvrtý díl Transformers, na kterém jsem byla téměř před dvěma týdny. V kině jsem teď poměrně často, je to samej super film za druhým a tímhle to rozhodně nekončí.

Anotace: Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku.

Nedávno jsem zkoukla všechny předchozí díly, nebyla jsem si úplně jistá, který díl jsem viděla a který ne. Všechny se mi líbily, hodnotila jsem je nejvyšším počtem bodů, takže jasný, že čtvrtý díl jsem také chtěla vidět. Vyrazili jsme na 3D do IMAXU. I když trošku jsme váhali, film nemá nijak super hodnocení, momentálně na CSFD 63%, zpočátku tuším jen 55%.

Ve čtvrtém díle hrají úplně jiní herci. Někde jsem četla, že se jedná úplně o jiný příběh. S tím nesouhlasím, rozhodně doporučuji zkouknout i předchozí, aby jste věděly, o co jde. Navazuje to, ne že ne.

S novým obsazením rozhodně nemám problém. Naopak, herci mi byli sympatičtí. Marka Wahlberga mám ráda, je to sympaťák, navíc fešák. Jacka Reynora vůbec neznám, zatím jsem ho nikde neviděla, což je škoda, taky pěkný chlap, těžko uvěřit, že je mu pouhých 22 let. Když se tak zamyslím, v poslední době ve filmech nacházím samé sympatické a pěkné herce, jen tak dál :D A Nicola Peltz, která ztvárnila dceru Marka Walhberga je také hezká herečka. Předchozí dívčí roli, kterou ztvárnila Megan Fox jsem nemusela. Takže pro mě vlastně příjemná změna herců.

Vůbec nechápu to nízké hodnocení. Film je nabitý akcí od začátku do konce. Podle mě snad nejakčnější díl ze všech. Nepostrádá napětí ani vtip. Teď budu trochu spoilerovat, pobavil mě zákon Romea a Julie. O tom se zmínilo v momentě, kdy Cage šílí kvůli vztahu Tessy a Shanea. Tess je 17 a Shaneovi 20, chodí s nezletilou a tím pádem mu hrozí vězení. Shane se brání právě zákonem Romea a Julie s tím, že spolu chodili už na škole a zákon tohle uznává.
Nedalo mi to a vyhledala jsem si, zda takový zákon existuje. Světe div se, existuje. Většina států to prý má s tím, že aktérům je více než 14let a dělí je max. 3 roky věkový rozdíl. Zákon Romea a Julie, jak romantický. :)

Jak jsem psala, film se podle mě hodně povedl. Nenechte se odradit nižším hodnocením. Podle mě jeden z nejlepších dílů. I když na konci už mi to přišlo trošku zdlouhavé, přesto mě film bavil.
Hodnotím 5*



Líbí se Vám série Transformers? Viděly jste již tenhle díl?

1 komentář:

  1. Mňa nikdy takéto filmy nebavili ale ked som bola donútená priatelom si ich pozriet s ním tak ma to začalo baviť :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...