Movie tip: Hobit: Bitva pěti armád


Anotace: „Hobit: Bitva pěti armád" uzavírá epické dobrodružství Bilbo Pytlíka, Thorina Pavézy a skupiny trpaslíků. Když se jim v boji proti draku Šmakovi podařilo dobýt zpět svou vlast, nechtěně vypustili do světa smrtící sílu. Rozzuřený Šmak dští svůj spalující hněv na bezbranné muže, ženy a děti v Jezerním městě. Thorinova posedlost hromaděním znovu nabytého pokladu, kterému i přes Bilbovu snahu obětuje přátelství i čest, dožene Hobita k zoufalému a nebezpečnému rozhodnutí. Ale ještě větší nebezpečí je čeká. Sauron, o jehož krocích nikdo kromě čaroděje Gandalfa…

Již potřetí nás čeká dobrodružství Bilba Pytlíka. Tři roky, každý rok v prosinci jeden díl. Celý rok se na to těším a docela mě mrzí, že tohle byl poslední, závěrečný díl. Tak si říkám, na co se budu těšit teďkon.
Nejsem až takový fanoušek Pána prstenů, viděla jsem ho jednou a víckrát už nemusím. Za to hned první díl Hobita se mi líbil více. Do kina jsme vyrazili hned v pátek, čili asi dva dny pro premiéře. Lístky jsme měli již týden dopředu a to rovnou do Imaxu.

První díl se mi líbil hodně, druhý o malinko méně, asi to mám trošku obráceně než většina lidí. Třetí díl s názvem Bitva pěti armád má ze všech nejmenší hodnocení a nejvíce kritiky mi přijde. Nenechala jsem se tím odradit, věřila jsem, že se mi díl bude líbit.

Od začátku má film slušnou dávku napětí a akce. Bitva pěti armád navazuje přesně tam, kde skončila Šmakova dračí poušť. Pomstychtivý drak a vesnice plná lidí. A zde velkou roli sehraje můj oblíbený herec Luke Evans a já nemůžu jinak, než napsat, jak mu to tu sekne. Prvně jsem si ho všimla snad ve Válce Bohů a pohled je na něj stále pěkný.

Nejvíce kritiky se dočtete asi na nepovedené digitální zpracování. Mě osobně to tedy tak hrozné nepřišlo. Asi fakt nejsem až tak náročný divák a vyloženě digitální postavy a bitva mezi elfy, trpaslíky, skřety a kdovíkým ještě mi nějak nevadily a já to tak zle nevnímala. Někomu možná obrovská armáda mohla připadat přehnaná, na mě tak nepůsobila. Legolas je ovšem výjimka, jeho poskakování na padajícím můstku bylo tak počítačově nepovedené, že jeho tvůrce by se měl stydět a vlastně celý tým, který dovolil tohle pustit do světa. Chtělo se mi smát a zároveň brečet, jak hrozné to bylo.

Jsem ráda, že i v tak obrovské bitvě netekly proudy krve, což opět většina bude vnímat velmi negativně, lidé jsou zvrhlí, mě naopak těší, že se z filmu nestal krvavý masakr, ale stále má více do pohádky a nepůsobí až tak brutálně. Přesto bych ale onu bitvu udělala trošku záživnější, klidně i o nějakou tu minutu delší. Přišlo mi, že až tolik prostoru ve filmu nemá.

Pokud se Vám tahle obrovská bitva nelíbila, tak určitě zaujme souboj mezi Thorinem a Borgem na ledu. Tady jsem tajila dech, jak napínavé to bylo a zpracování se mi také velmi líbilo. Snad vůbec nejlepší z celého filmu. Když už jsme u Thorina, kterého hraje Richard Armitage, tak zase zmíním, že jsem si ho v Hobitovi naprosto zamilovala. Bohužel v jiných filmech se mi vůbec nelíbí, ale tady je to nádherný chlap, dlouhé černé vlasy a zarostlá tvář mu neskutečně sekne a měl by se toho držet. Richard Armitage a Luke Evans mi film příjemně okořenili, jakmile je ve filmu pěkný chlap, hned se na něj lépe kouká.

Zpět ale k filmu..nekrvavá bitva nic ale nemění na tom, že postavy umírají a kolikrát jsem tomu ani nechtěla věřit. Mezi válkou je ale i čas na trošku lásky, kterou do filmu vnáší elfka Tauriel, do filmu lásku a mě téměř do očí slzy. Až tak to pro mě emoční scéna byla.

Mě se třetí díl líbil a těžko říct, který víc, zda první nebo právě tenhle poslední. Samozřejmě Honza moje nadšení nesdílel a hned po filmu řekl, že je to snad ten nejhorší film, na kterém jsme letos byli. Já s ním nesouhlasím a vlastně s většinou. Vůbec to nebylo tak špatné, jak jsem četla. Akce, napětí, láska a dokonce i humor. Já jsem spokojená. A navíc ta překrásná hudba, píseň Mist and Shadow jsem si zamilovala a The Last Goodbye je také krásná.
Hodnotím 4*


Tak co Vy a Hobit?

6 komentářů:

  1. Mně se film celkem líbil, bohužel mi na něm hodně vadil uspěchaný střih, tady bylo poprvé poznat, že spoustu scén vysekaly a budou až v prodloužené edici, což u Pána Prstenů ani dvou předchozích Hobitů poznat nebylo.
    A nesouhlasím se vzhledem Richarda Armitage. :D Já ho strašně žeru i bez vlasů a fousů. :D V North and South je nejlepší. Závidím kamarádkám, co jely do Londýna na jedno jeho divadelní představení a ukořistily si s ním fotky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jim take zavidim, me se bohuzel jinak nelibi, ale tak treba po nejakem dalsim filmu zmenim nazor:)

      Vymazat
  2. Chjo ještě jsem na něj neměla vůbec čas.. snad se na něj někdy mezi svátky stihnu podívat. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na třetího Hobita se do kina nechystám, první dva díly se mi moc nelíbily, tak uvidíme....

    OdpovědětVymazat
  4. Film som videla, veľmi som sa naň tešila, čítala som aj knihu, ale už pomerne dávno, takže už si nespomínam takmer ani na dej, ešte že vyšiel film, z takej tenkej knihy vyšli tri skvelé filmy, kniha si spomínam že ma dosť nudila, film naopak vôbec, páčili sa mi hlavne druhý a tento záverečný tretí diel, bol napätý od začiatku do konca a aj poriadne dojímavý, bolo mi fakt ľúto niektorých postáv a hlavne som bola prekvapená, že umrel aj Thorin, v podstate hlavná postava alebo jedna z hlavných, ale čo už no, to sa stáva v takýchto filmoch. Určite sa film vydaril, veľkoleposť Pána Prsteňov ale určite neprekonal.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...