Sněžka, přehrada Les Království a zoo Dvůr Králové

Krásný začátek nového měsíce,
dvouměsíční prázdniny skončily a hodně z Vás dnes opět zasedlo do lavic. Těšili jste se? Já jsem hrozně ráda, že se mě to netýká, upřímně bych už do školy nechtěla.

Jinak dnes tu mám poslední výletní článek z léta. Pohodlně se usaďte, článek to bude dlouhý a určitě ho ocení hlavně milovníci přírody. Už loni jsme přemýšleli o Sněžce, ale stále nějak nevycházela. Letos vyšla a určitě dlouho na tento víkend nezapomenu. Miluji výlety, mám ráda procházky, ale ze Sněžky jsem měla docela obavy, přece jen, to je už na mě trošku větší výkon :D Naštěstí nám přálo i počasí, původně hlásili déšť či dokonce bouřky, ale oba dny jsme měli moc hezky, až na jednu přeháňku. Začnu ale ubytováním...

Ubytováni jsme byli v obci Mladé Buky. Ubytování Sedlařík je rodinný domeček, který nabízí dva apartmány. Je to úplně něco jiného než hotely, ve kterých býváme normálně, jelikož bydlíte klasicky v domku u rodiny. Vůbec to ale nebylo špatné, právě naopak. Rodina to byla už od pohledu velmi příjemná, sympatická a vstřícná. Parkování je možné ve dvoře, kde Vám je nabídnutá možnost i grilování, což je super. Apartmán byl také moc hezký, dostatečně velký a krásná, zrekonstruovaná koupelna. S Honzou jsme byli oba spokojení a určitě můžeme doporučit, pokud by jste někdy hledali ubytování v okolí. Navíc je to za velmi příjemnou cenu :)


Hned po snídani jsme tedy vyrazili do Pece pod Sněžkou a po modré trase skrz Obří důl až na vrchol Sněžky. Přiznávám, že to pro mě byl náročný výlet a největší krize přišla ke konci, kdy jsem si asi 50m před vrcholem sedla a chtělo se mi už brečet :D Dolů už jsem chtěla lanovkou, všechno mě bolelo, ale přesto jsme to statečně slezli pěšky. Jedna noha mě ale tak bolela v třísle, že ještě pár dní po víkendu mi dělaly problém schody a co teprve hned druhý den, to bylo peklo. Jsem ale na sebe pyšná, i když jsem kňourala, zvládla jsem to :D

Přesto myslím, že to rozhodně stojí za to. V Krkonoších je nádherná příroda, a i když je to náročnější procházka, tak to stojí za to vidět.


V neděli jsme měli v plánu zoo Dvůr Králové, ale před ní jsme zvládli ještě dvě malé zastávky. První byla v Hostinné , kde na náměstí najdete radnici s obry a barokní morový sloup. To byla vážně pětiminutová zastávka, hlavně kvůli těm obrům. Pro někoho možná kýč, ale mě se líbili.


A teď něco pohádkového, na co jsem se vážně těšila. Přehrada Les království naprosto odpovídá svému názvu, prostě pohádkové království. Přehrada je nádherná, romantická a rozhodně jí nevynechejte, pokud pojedete kolem. Nachází se na Tešnově a je to přehradní nádrž Labe.

Poslední část výletu byla zoo Dvůr Králové. Posledně jsme tu byli před třemi lety, nepřijde mi tedy, že by to bylo tak dlouho, ale je to tak. Součástí zoo je i safari, kde jsou zvířata v podstatě volně a vy mezi nimi jedete buď safari busem, nebo vlastním autem. Jelikož tohle v žádné jiné zoo u nás není, tak je to rozhodně zajímavé a pro mě to i posledně byla ta nejlepší část.

Co nás ale dostalo, tak cena. Vstupné do zoo je 195Kč a do safari si zaplatíte to samé, pokud jedete autem, autobus stojí méně. Cena mi prostě za půl hoďky v safari přijde dost. Přesto ale by byla škoda safari vynechat, takže pokud máte v plánu návštěvu zoo, safari určitě nevynechejte. Nově, tedy alespoň před třemi lety to ještě nebylo, je v safari ještě speciální část se lvy.

Safari už jsme projeli a čeká nás návštěva hlavní zoo. Posledně se mi moc nelíbila, přišlo mi, že je malá a zvířat má minimum, prostě velké zklamání. Letos se mi ale líbila mnohem více.

Byli jste někdy na Sněžce? Chodíte podobné výšlapy?
Jak se Vám líbí zoo Dvůr Králové?

7 komentářů:

  1. Super dovča :) Pořád říkám, že je u nás krásně :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  2. taková dovolena by se mi taky líbila užasní článek

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky :) Ale nejvíc mě dostalo to prase ve vodě :D Na Sněžce jsem nebyla, ale docela mě to láká. Akorát se mi nelíbí ty davy lidí.

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotky :) Takúto dovolenku by som privítala aj ja :)

    Blog by Katy :-* ala Čo je dobré to musím mať - každý deň nový príspevok :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na Sněžce jsem byla už dávno, ale úplně mi to ty fotky připomněly, šli jsme stejnou trasu. :) Moc se mi tam líbilo. Ve Dvoře Králové jsem byla jen jako malá, takže si to už moc nepamatuju. Ale fotky máš krásné!

    OdpovědětVymazat
  6. super fotky, vidieť z nich, že to bol fajn výlet :) a na takomto ubytovaní je dobré to, že je tam lepšia možnosť spoznať tých ľudí a vytvoriť si tak možno aj nové priateľstvá :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to je nádherný pohled!! :) Dokonalé fotky :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...