Movie tip: Pan


Anotace: Pan (Levi Miller) je nezkrotný uličník, ale bezútěšné prostředí londýnského sirotčince, ve kterém strávil celý svůj život, není pro takového chlapce to nejvhodnější místo. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi.

Welcome to Neverland! Zemi Nezemi a příběh Petra Pana mám strašně ráda, takže pochopitelně jsem se na nový film velmi těšila. Bohužel Honza byl jiného názoru a i přesto, že mi posílal všechny možné negativní reakce na film, neodradil mě a do kina jsme vyrazili. Já natěšená a Honza znuděný ještě před začátkem a možná ještě více při pohledu na sál plný dětí :D

Film opravdu nemá nijak zvlášť hezké hodnocení a recenze. Pokud také čekáte klasický příběh ze Země Nezemě, tak budete zklamaní, jelikož příběh je zasazen vlastně do úplného počátku. Takže žádná Wendy a žádný chlapec, který nikdy nechtěl vyrůst.

Ocitáme se ve válečném Londýně, kde Petr žije v sirotčinci a nebyl by to ten správný sirotčinec, kdyby ho nevedla tlustá, ale hlavně zlá sestra, které je blaho sirotků naprosto jedno. Již po pár minutách zjistíte, že ač se jedná o dětský příběh a film určen asi převážně dětem, určitě nebude vhodný pro ty menší. Nadávky sirotkům mi přišly poměrně drsné a nálety s bombardováním prostě pro menší děti ne zcela vhodné.

Co ale zůstává stejné, tak létající lodě. Poté, co Jolly Roger nalodí sirotky a vzduchem unikne útokům, ocitáme se v pohádkové Zemi Nezemi, kde to začíná sršet barvami. Ono ale i prostředí sirotčince mělo něco do sebe.

Já tedy nejvíce nadšená byla z postavy Černovouse, kterého hrál Hugh Jackman. Hugha mám ráda a přišlo mi, že tahle postava mu super sedla a mě osobně nejvíc bavila. Vlastně jeho nástup na scénu mi celkově přišel snad nejlepší. Doly a přezpívaná písnička od Nirvany. Ano, na tohle jsou hodně špatné ohlasy a velká kritika, ale já si nemůžu pomoct, mě se to líbilo.

Velkým lákadlem filmu byla také herečka Rooney Mara, kterou já osobně znám jen z jednoho filmu - Muži, kteří nenávidí ženy - a upřímně jsem ani netušila, že je to ona, najednou něžná dívka s růžovými stíny kolem očí. Petr Pan ač pro mě není známý herec, tak role se zhostil bravurně.

Tím se dostávám ke krásným kostýmům, skvělému make-upu a na pohled to celkově všechno vypadá nádherně. I 3D se v tomto případě podle mě hodně povedlo.

Nečekejte klasický příběh, smiřte se s tím, že Petr Pan s Hookem jsou přátelé, že příběh není úplně dokonalý a některá místa jsou hluchá a budete spokojení. Uznávám, že film má určité chyby a není dokonalý, ale já si ho užila.
Hodnotím 4*


Máte rádi Petra Pana? 
Videli jste už film, nebo Vás neláká?

2 komentáře:

  1. Nad timto filmem jsme premysleli jit tady v Uk do kina, tak uvidime zda pujdeme.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...