Adventní trhy v Drážďanech

Krásný den,
Vánoce už pomalu klepou na dveře, zbývá jen něco málo přes týden. Máte již nakoupené všechny dárky? Pečete cukroví? Mě chybí upéct už jen pusinky a mám to hotové. Na blozích se to v poslední době vánočními články jen hemží - wishlisty, tipy na dárky a spousty dalších. Letos podobné články v plánu nemám, ale aby na blogu byla alespoň menší atmosféra Vánoc, mám tu pro Vás dnes článek plný fotek trhů.

O víkendu to budou již dva týdny, kdy jsme s Honzou jeli do Drážďan. Nikdy jsem na adventních trzích v Drážďanech nebyla a neskutečně jsem se těšila. Trhů v Drážďanech je hned několik, my navštívili Štrýclmarkt, který je snad ten nejznámější. Na trhy jsem chtěla 5.12., kdy tam probíhá Štolová slavnost - průvod, nakrojení obří štoly a následný prodej. Upřímně, byl to masakr, neskutečná tlačenice, ale vydrželi jsme a ke štole se probojovali. Štola Vás vyjde na 5€, což je sice hodně, i na to, že dostanete velkou ,,cihlu", ale já ji hrozně chtěla ochutnat.

Kromě štoly jsem se samozřejmě třásla i na svařáček v super hrnečku. Za hrnky zaplatíte vratnou zálohu, čili buď hrnek vrátíte a nebo si ho necháte. Jelikož hrnky miluji, tak jsem pochopitelně žádné vracení v plánu neměla a z hrnečku je krásný suvenýr.

Adventní trhy jsou nádherné a vůbec se nedají srovnat a s těmi u nás. Každý stánek je tam originální, jsou prostě kouzelné. Zbožím se sice neliší tolik od toho našeho, ale ty drážďanské mají mnohem hezčí atmosféru. A doporučuji ochutnat ovoce v čokoládě, jahody v bílé byly luxusní.


Byli jste v Drážďanech či jinde na trzích?
Jak se Vám líbí?

10 komentářů:

  1. Mají tam každý stánek moc krásně nazdobený :) My jedeme letos do Prahy, tam jsem na trzích ještě nebyla

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem tam byla v sobotu pátého :D a měla jahody v bílé čokoládě ♥ to byla mnamka! Za mě taky pecka, ale ty lidi hrůza. příště už tam na Advent nejedu.

    OdpovědětVymazat
  3. V Drážďanech jsem na trzích byla a líbilo se mi tam víc než ve Vídni.. ale nevím, jestli bych na trhy takhle znova jela, mě hrozně rozčilují ty hromady lidí - nemám na to povahu.

    Ketrin Fl ~ CALL ME KETRIN BLOG

    OdpovědětVymazat
  4. Já už o tom mluvím spoustu let, že se chci podívat do Vídně nebo do Drážďan na trhy a zatím to ještě pořád nevyšlo, tak and už příští rok.. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se musím přiznat, že mě to ani neláká, na můj vkus moc lidí. Stačí mi Staromák :D Jídlo ale vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky ! Normálne som dostala teraz chuť na všetky tie dobroty :D

    Sár z worldstyleandme.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. V Drážďanech jsme byli minulý víkend a máš pravdu, je to tam naprosto úžasné. Všechno tam krásně voní, má to svou atmosféru. Jen těch lidí.. těch bylo vážně mraky, víc jsem zatím nezažila... a to jsme byli v Drážďanech už popáté.

    OdpovědětVymazat
  8. The post is really great! You have a wonderful blog:)

    irenethayer.com

    OdpovědětVymazat
  9. Ja bych se tam taky chte!a aspon jednou podivat, krasne fotky.

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2015/12/giveaway-4.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...