Movie tip: Tajný život mazlíčků


Anotace: Co dělají vaši čtyřnozí miláčci, když nejste doma? Odpověď na otázku, kterou se trápí každý kočičkář a pejskař, najdete v animované komediální lahůdce Tajný život mazlíčků. Max a Katie jsou spřízněné duše, ti naprosto nejlepší kámoši na světě. Co na tom, že Max je pes a Katie člověk? Kdyby se Katie každý den na dlouhé hodiny neztrácela a nenechávala Maxe samotného v jejich bytě, byl by nejspokojenější hafan pod sluncem. Takhle to aspoň platilo do chvíle, kdy si Katie přivedla z útulku chlupaté psí monstrum jménem Baron a rozhodla se, že od té chvíle budou žít ve třech. Mezi Maxem a Baronem to byla nenávist na první pohled. Od první vteřiny vymýšlejí, jak tomu druhému ztrpčit život, což je přivádí do čím dál komplikovanějších situací. Ve finále skončí ztracení, opuštění a obklíčení skupinkou osiřelých zvířat, která pod vedením šíleného králíka vládnou městskému podzemí. Naštěstí má Max doma pořádnou smečku přátel, kteří se rozhodnou, že ho nenechají na holičkách a vydají se ze svých pelíšků na mimořádně dobrodružnou výpravu, jejímž cílem je nalezení a záchrana Maxe. Musí to navíc zvládnout v šibeničním termínu, než se jejich páníčkové vrátí domů. Jestli by nakonec nebylo lepší nepřemýšlet o tom, co bez nás dělají.

Po dlouhé době jsme s kamarádkou zašly společně do kina. Sice jsme v kině spolu za poslední dobu párkrát byly, ale nikdy ne samy, nýbrž s dětmi na nějaké pohádce. Tentokrát jsme se ale dohodly a vyrazily jen ve dvou, aby jsme si to pořádně užily. A jako dvě dospělé osoby jsme si vybraly samozřejmě pohádku :D

Už jsem to tu několikrát psala, animáky naprosto miluji. Na Tajný život mazlíčků jsem se ale těšila jako na žádný jiný za poslední rok. Trailer vypadal naprosto bezvadně a protože sama chovám několik chlupáčů, film měl být pro mě jako dělaný.

Prvotní nadšení opadlo při zkouknutí hodnocení a následných komentářích. Čekala jsem trošku více, ale nenechala jsem se úplně odradit. I když přiznávám, že jak jsem zpočátku čekala hodně, najednou moje očekávání značně kleslo.

Začátek filmu je nádherný. Animovaný pohled na New York má kouzlo a dává Vám to naději, že film bude opravdu dobrý. Přibližně prvních patnáct minut stojí za to. Začátek filmu je totiž ten geniální trailer, který na film tak nalákal.

Seznámení s mazlíčky, mezi kterými najdete nejen věrné psy či sobecké kočky, ale i roztomilé křečky a ptáčky, je to nejlepší na celém filmu. Charaktery a hlavně pohyby zvířat jsou dokonale výstižné a budou bavit i dospělého diváka.

Pak ale přichází na řadu celý příběh a s ním podívaná spíše pro mladší publikum. Já se pak začala lehce nudit. Ani by mi nevadilo tak, že příběh není moc originální, ale spíše celé to pojetí. Je to roztomilé, o tom žádná, ale chybělo mi více vtipu.

Na celém filmu mě bavila hlavně kočka jménem Koule, která je opravdu typickou kočkou a měla na svědomí nejvíce vtipných hlášek. Samozřejmě kromě Koule film táhne i bílý, despotivní králík. U pár jeho scén jsem ovšem pochybovala, zda film je opravdu určen pro malé děti. Zvlášť jedna scéna mi přišla docela brutální a věkovou hranici posunula výše. Ta hranice ale zase hodně rychle klesla.

Pokud od filmu očekáváte hodně jako já, budete zklamaní. Trailer se maximálně povedl, ale je to opravdu jen začátek toho filmu a příběh už za tolik nestojí. Film ocení spíše mladší publikum. Je to roztomilé, charaktery zvířat dobře propracované. Dokonce film obsahuje i dá se říct ponaučení, co se stane, když se o zvířátko nestaráte, ale taková pecka to bohužel není. Pro mě jedno z největších filmových zklamání.
Hodnotím 3*


Viděli jste film?
Jak se Vám líbil?

5 komentářů:

  1. A mně se to zase strašně líbilo! Hrozně jsem se nasmála.. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Film jsem neviděla, ale trochu si mě od něj odradila! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda, že potom je to klasika, chtěla jsem se podívat a ted nevím :) Ale jakmile bude ke stažení tak mrknu :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. tiež sme si s priateľom povedali , že však ten trailer bol z prvých 10 minút a potom niečo iné, ale ja som sa bavila aj počas filmu :) bolo síce pár hluchým miest, ale celkovo ma to bavilo :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
  5. Díky traileru jsem se hrozně dlouho na tenhle film taky těšila, ale jak už to tak bývá, bylo mi jasné, že to nejvtipnější určitě vyplácali už do traileru. Každopádně já jsem to zatím ještě neviděla, tak uvidíme :) Jinak se nehorázně těším na Buchty a klobásy, tak snad to nejlepší taky nebylo jenom v traileru :D
    Lovely imperfections | Giveaway

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...