Random aneb srpen 2016

Krásný pátek,
konečně konec pracovního týdne, co plánujete na víkend? A já konečně přináším srpnový random. Jak byl červenec bohatý a plný zážitků, tak ani srpen nezůstal pozadu. Opět jsem měla v práci hodně volna, kterého jsem si užívala plnými doušky.

Nádherný prodloužený víkend jsme strávili v Norimberku. Město mě okamžitě okouzlilo, romantické uličky, krásné památky a v neposlední řadě zoo s delfínama. Pokud přemýšlíte, kam na příští výlet, rozhodně Norimberk doporučuji. A pokud stále váháte, mrkněte na články tady a tady. Když už jsme v tom Německu byli, nemohli jsme vynechat návštěvy Dunkin` Donuts a pokoupit pár dobrot.

Poslední letní víkend jsme trávili v Harrachově, kromě túry na Čertovu horu jsme cestou navštívili i libereckou zoo, městečko Turnov a nádherné Hruboskalsko. I když na túry absolutně nejsem, víkend to byl fajn, příroda v Harrachově stojí za to, zeleň, potůčky, prostě krása. Čánek z Liberce naleznete zde, naopak Harrachov a ostatní tady. Hrad Trosky je úchvatný a Hruboskalsko bych určitě chtěla ještě někdy projít více.

Jelikož jsme s mamčou měly společně svátek a k tomu mamča i narozeniny, proběhla velká oslava, která letos opravdu stála za to. Kromě toho jsme si užívali i po kavárnách, já s dětmi v práci v cukrárně a dokonce i s kamarádkou v kině.

Bohužel srpen nebyl jen o radostech. Pokud sledujete můj facebook, víte, že nám umřela jedna z myšek. Ořvala jsem to, i když jsme s tím všichni docela počítali, jelikož na tom byla špatně. Dlouho jsem ji léčila a i když jeden čas vypadala, že se lepší, najednou se ze dne na den šíleně zhoršila. Samozřejmě jsem přes slzy tvrdila, že jinou už ne, ale jelikož jsme měli dvě, nemohla zůstat sama, takže jsem začala hledat novou kamarádku. Tu se mi povedlo sehnat v chovce Reliant`s mousery. Takže Vám představuji Fury. Je nádherná, dlouhosrstá, všude vyšplhá a je to trochu hysterka :D
Norimberk a Norimberská zoo

Dunkin`Donuts a dobroty

Suvenýry z Norimberka / Zoo Liberec / Liberec

Harrachov / Turnov

Hruboskalsko /  Hrubá skála / Hrad Trosky

Tradiční snídaně před výletem / Oreo zmrzka / Mňamky

Svátek / Obložené mísy na oslavu / Kino s kamarádkou :D

Oreo dort / Erhartova cukrárna a moje oblíbené zákusky

Nehty / Borůvkový koktejl v Tchibu / Bella

Fury

Jaký byl Váš srpen?
Kde jste cestovali?

8 komentářů:

  1. Jé, ty jsi byla tady na Liberecku? To je pěkný :D Konečně někdo byl tam, kde to znám! :D Konec konců, bydlím tu, takže bych i měla xD Z těch dobrot na fotkách mám celkem chutě, to s myškou mě mrzí... Ale bohužel. Stalo se mi něco podobného, jen s andulkou. Ten měl nakonec tuším mrtvici - byla jsem z toho hrozně špatná, protože mi dokonce umřel v náručí, měli jsme ho totiž v takové utěrce, aby byl v teple. Ale je fajn, že už je nová myší kamarádka :) Ono je to kolikrát to nejlepší, co člověk v takové situaci může udělat, ačkoliv to může vypadat trošku neuctivě :D
    Imaginareum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako malá jsem v Liberci byla každý rok, máme chalupu za Frýdlantem :)
      Tak to mě mrzí, chápu, jak Ti muselo být. První dva dny se nekámošily, naštěstí pak v pohodě. Myšky jsou společenské a nová kámoška byla vyloženě povinnost, jinak by sama trpěla. Dokonce mi bylo řečeno, že dvě jsou minimum a měla bych jich mít vice:))

      Vymazat
  2. V Harrachově je krásně, hlavně Mumlavské vodopády :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...