Halloweenské cupcaky

Krásný den,
dnes si dáme trošku netradiční článek. Odpočineme si od kosmetiky a mrkneme se do kuchyně. Tenhle týden mám dovču, což znamená spoustu volného času. Proto jsem se rozhodla upéct moje oblíbené cupcaky s motivem Halloweenu. Nejsou dokonalé, nejen že nejsem tak zručná, ale hlavně nejsem tak trpělivá, ale chuťově jsou moc povedené a mám z nich velkou radost :)

Nedělala jsem žádné dýňové, ale klasicky čokoládové a vanilkové s tvarohovým krémem. Dohromady mi vzniklo dvacet čtyři košíčků. Pokud chcete méně či více, je třeba si upravit suroviny. Recept na těsta mám tuším od Péti.


Vanilkové s pusinkovým duchem
Těsto:
  • 2 vejce
  • 125g cukru
  • 125g másla
  • 125ml mléka
  • 170g hladké mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku 
Nejprve si vyšleháme vejce s cukrem, ke kterému pak přimícháme mléko a máslo. Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem. Pečeme na 170°C přibližně 20minut. Hodně záleží na Vaší troubě, košíčky jsou hotové v momentě, kdy se těsto nelepí na špejli.

Krém:
  • 2 vaničky plnotučného tvarohu
  • 100g másla
  • moučkový cukr
Vše vyšleháme dohromady, cukr dejte podle chuti. Krém je naprosto jednoduchý, ale vynikající. Pokud milujete tvaroh jako já, budete se olizovat až za ušima. Krému je akorát na 24 košíčků čili i na ty čokoládové.

Duch:
  • 2 bílky
  • 1/2 cukru moučka

Duchové jsou v podstatě klasické pusinky. Bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do tuha, odtavíme a ještě chvilku šleháme do vychladnutí. Já jsem zvyklá pusinky nechat vysušovat v troubě přes noc na pouhých 80°C. Samozřejmě se dají vysušit rychleji, což jsem zkusila teď, ale myslím, že tady se vyplatí si počkat, pokud na to máte čas. Duchy vytvoříte pomocí zdobičky či pytlíku s dírkou na pečící papír.



Čokoládové s čokoládovým netopýrem
Těsto:
2 vejce
130g cukru
60g másla
60g hořké čokolády
40g kakaa
1/2 kelímku zakysané smetany
100g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku

Na vodní lázni si rozpustíme máslo, čokoládu a kakao. Vejce vyšleháme s cukrem a přidáme čokoládovou směs. Nakonec přimícháme smetanu a mouku s kypřícím práškem. Přidávejte vše pomalu a postupně. Opět pečeme na 170°C cca 20minut.

Netopýr:
  • 120g smetany
  • 400g čokolády na vaření
  • 3 lžíce rumu
  • kakao
  • čokoládová poleva

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou a přidáme rum. Rum není nutností, záleží na Vaší chuti. Necháme vychladnout a ztuhnout. Ze ztuhlé směsi tvarujeme kuličky, které obalíme v kakau. Pokud bude směs hodně lepit, dejte si na ruce klidně moučkový cukr či mouku, aby se se směsí dalo lépe pracovat, jinak je to k vzteku.

Křídla jsou také velmi jednoduchá. Na pečící papír jsem si načrtla křídla, která jsem pak udělala pomocí čokoládové polevy. Doporučuji je dělat silnější, aby se nezlámaly.

Oči netopýrů i duché¨ů uděláte pomocí zbytků bílků a polevy.

Máte rády cupcaky?
Pečete něco tématického?

21 komentářů:

  1. Já cupcakes miluju! :) Jen jsem se ještě neodvážila je sama dělat. A ty tvoje vypadají opravdu krásně. :) BeautyOfLife blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také cupcaky miluji a na přípravu jsou jednoduché, děkuju :)

      Vymazat
  2. Vypadají rozkošně! :) Už chci hrozně dlouho cupcaky taky vyzkoušet :) ale na to zdobení bych asi neměla trpělivost :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak i se samotným krémem vypadají a chutnají výborně :)

      Vymazat
  3. Vůbec nic nepeču, ale tyhle se ti povedly! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. No já si myslím, že jsou naprosto perfektní :-) Nevidím na nich žádnou nedokonalost. A určitě byly moc dobré :-P

    OdpovědětVymazat
  5. Já na sladké nejsem, ale vypadají krásně.

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasný, jak píše Léňa, perfektní ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Já nic tématického nepeču, ale asi začnu. Vypadá to skvěle. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Hlavně to zdobení je zajímavý nápad. Zvlášť duchové jsou dokonalí.
    Já tematicky nepeču (když se nepočítají vánoční perníčky)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...