Movie tip: Liga spravedlnosti


Anotace: Poháněný jeho obnovenou vírou v lidstvo a inspirován Supermanovým nesobeckým činem, se Bruce Wayne (Ben Affleck) spojí se svým nově nalezeným spojencem Dianou Prince (Gal Gadot), aby čelili ještě většímu nepříteli. Společně Batman a Wonder Woman pracují na tom, aby rychle našli a dali dohromady tým složený z nadlidí, se kterými by se mohli postavit této nově procitnuté hrozbě. Ale navzdory vytvoření této neslýchané ligy hrdinů - kterou tvoří Batman, Wonder Woman, Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) a Flash (Ezra Miller) - už je možná příliš pozdě na záchranu planety před útokem katastrofických rozměrů.

Poslední dobou se to tu Movie tipy jen hemží, ale Ligu spravedlnosti nebo-li Justice League jsme si rozhodně nemohli nechat ujít. Letos je to ale nejspíše poslední návštěva kina a další zajímavé filmy zas až od ledna a že jich příští rok bude..

Na Ligu spravedlnosti jsem se hodně těšila, ostatně jako na každý komiksový film. Ovšem více superhrdinů v jednom filmu je pro možná i lákavější než jen jeden hrdina. Navíc nejsem úplně fanoušek Batmana, filmy s ním se mi moc nelíbí a ani Superman není pro mě žádné terno. Wonder Woman mě ale bavila hodně, trailer mě též neodradil, takže do kina jsem šla natěšená.

Na co jsem se těšila nejvíce? Na Aquamana. Už když jsem ho prvně viděla, tak jsem hlásala, jaký je to fešák. Khala Drogo z Hry o trůny jsem v něm nepoznala a přesto mě zaujal. I po shlédnutí filmu jsem nadšená a Jason Momoa je od teď na seznamu oblíbených herců. Jako postava mě bavil a navíc je na co se koukat.

Stále si stojím za tím, že Ben Affleck je nejlepší Batman všech dob, výborně k němu pasuje. Gal Gadot coby Wonder Woman je úchvatná a i jako ženská musím uznat, jak je nádherná, podle mě jedna z nejhezčích hereček současnosti a také už ji mám v paměti. Milým překvapením byl pro mě Ezra Miller, ze kterého jsem měla asi největší obavy. Flash je postava, kterou budete mít rádi ani ne tak kvůli schopnostem, ale díky humoru. Nejméně prostoru podle mě měl Cyborg, nebo alespoň mě přišel dost nevýrazný.

Mě osobně se film líbil a to i přesto, že kritika je zde velká a hodnocení není kdovíjaké. Sice se již na csfd pohybuje v červených číslech, ale je to o fous. U takového filmu bych očekávala mnohem lepší hodnocení než pouhých 70%.

Jak jsem ale psala, mě film špatný nepřišel. Nenastala chvíle, kdy bych se nudila, nebo mi film přišel zdlouhavý. Ještě aby jo, když má pouze dvě hodinky. Neříkám, že je bez chybičky, to určitě ne. Ne všechny efekty byly dechberoucí a občas to působilo moc překombinovaně a zmrtvýchvstání Supermana odfláknutě.

Hlavní záporák byl celkem fajn, i když potenciál nebyl určitě maximálně využit a šlo ho více propracovat. Větší problém jsem s ním ale neměla a paradémoni mě bavili.

Teď jsem vyjmenovala spoustu nedostatků a vypadá to, že film je jeden velký průser, ale mě se fakt líbil. Od začátku do konce si drží dobré tempo. I když na druhou stranu uznávám, že nároční komiksoví fanoušci z něj úplně nadšení asi nebudou. Mě ale bavil více než Batman vs Superman, Muž z oceli a celkově asi všichni předchozí Batmani.

Akční scény byly koukatelné, i když hrdinové dostávali občas pěkně na frak. Wonder Woman ode mě dostala čtyři hvězdičky, lepší čtyři, Liga spravedlnosti také čtyři, ovšem slabší.
Hodnocení 4*

Už jste na filmu byli?
Jaký je Váš oblíbený hrdina?

2 komentáře:

  1. Na mě už je těch Marvelovek nějak hodně a začínám se v tom ztrácet a přiznám se, že některé jsem ani neviděla, ale tenhle film mě také zaujal a asi vyrazíme do kina :). Včera jsme byli na Jigsaw, tak si musím zlepšit náladu :D :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je DC, ne Marvel, ale chápu, co myslíš. Jigsaw bych ráda viděla, ale neviděla jsem minimálně jeden předchozí díl, musím napravit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...