Movie tip: Black Panther


Anotace: Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost.

Po delší době jsme opět zavítali do kina. Naposled jsme v kině byli před dvěma měsíci. Před Vánoci nic nedávalo a nový rok také nebyl zrovna bohatý na zajímavé filmy. Teď už ale začíná zase filmová sezona a věřím, že kino budeme navštěvovat častěji.

Samozřejmě jsme si nemohli nechat ujít nový film ze studia Marvel a to Black Panthera. A myslím, že jsme ten letošní rok započali více než dobře. Na film jsem se pochopitelně těšila, ostatně jako na všechny komiksáky. Ovšem přiznávám, že asi o něco méně než na jiné, protože trailer mě vůbec nezaujal.

Do kina jsem tedy nešla s moc velkým očekáváním, ale nakonec vycházela s velkým nadšením. Jak trailer vypadal nezajímavě, tak samotný film takový vůbec nebyl. Naopak, krásná podívaná a i když je na světe již spousta komiksových filmů, tak tohle je zas něco naprosto nového.

Většina děje se odehrává v Africe, je to takový téměř čistě černý film, když to řeknu takhle blbě. Dokonce i režisér Ryan Coogler je černoch a ve filmu je naprosté minimum bělochů. Překvapilo mě, že Ryan Coogler na kontě moc filmů nemá, to klobouk dolů za Black Pantera a více takových super kousků.

Postavu Black Panthera můžete již znát z předchozích Avengers, kde tedy nijak velký prostor neměl, ale to se v dalším filmu určitě změní a docela se těším, až se s ním znovu setkám.

Wakanda je vizuálně nádherná a dokonalá. Ta Afrika je pastvou pro oči a věřím, že snad každý divák si tuhle podívanou musí užít. Spojení africké kultury a moderní technologie má rozhodně něco do sebe. A ta hudba? Soundrack úplně boží, africké rytmy ještě více podtrhují tu atmosféru.

Postavy velmi sympatické. Samotný král T`Challa je fešák a herec byl podle mě vybrán na jedničku. Co se týče záporáka, ten byl spíše slabší, nebo slabší ani tak ne, ale nedokážu říct, zda bych ho za záporáka vlastně označila. Kolikrát s ním budete soucítit a jeho chování chápat.

Ani akční scény tu nehrají moc velký prim. Zas tolik jich není a těch pár je trochu nepřehledných. Beru to ale tak, že ne každý film musí být plný bitek a jedné akce za druhou. Film je spíše seznámením se s novou postavou a prostředím a záporák s akcí jen takové vsuvky, aby film měl nějaký spád a menší děj.
Hodnocení 4*


Už jste viděli film?
Co na něj říkáte, nebo se teprve chystáte?

6 komentářů:

  1. Hmm tak na tohle se hodně těším, děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať se líbí, jsem zvědavá, co na něj řekneš :)

      Vymazat
  2. Priznám sa že som od toho filmu očakávala viac aj preto že je to Marvel a že sa na tom filme podieľali také mená. Tým nechcem povedať, že ten film nebol zlý bol hustý, ale bolo to tými očakávaniami.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, také mě pár Marvel filmů zklamalo, ale to se dá pochopit. Nemůže se líbit vše.

      Vymazat
  3. Furt přemýšlím, jestli na to jít do kina nebo ne.. Tak jako tak se na to někdy určitě podívám, jelikož marvelovky bych chtěla zhlédnout všechny - i když valnou většinu z nich jsem už viděla, většinou právě i v kině.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...