Sebamed - Tělové mléko a balzám na ruce

Značka Sebamed je velmi oblíbená hlavně co se týče péče o citlivou a dětskou pokožku. I přesto, že čtu velmi pozitivní recenze na ní, tak zkušenosti mám v podstatě nulové. O to více mě potěšil balíček od e-shopu kupkosmetiku.cz, který mi na zimu poslal hned dva hydratační pomocníky.

Hydratační tělové mléko
Mléko obsahuje výtažek z heřmánku a alantoin, který změkčuje pokožku a zanechává ji jemnou. Pokožku má zklidňovat, chladit, vyrovnávat její tón a osvěžovat. Zároveň slibuje přirozenou ochranu kůže a hydrataci. Je vhodné pro citlivou, normální a mastnou pokožku a použití se doporučuje zejména po opalování a v horkém klimatu.

Mléko má hodně řídkou konzistenci, to můžete vidět i na fotce níže, kde po nanesení okamžitě začne z ruky stékat. Když obrátíte tubu vzhůru nohama, v podstatě samo začne vytékat. Na to, jak je vodové, tak ale hydratace je perfektní. Opravdu vyživuje moc dobře a pokožku krásně zklidní. Třeba super je na podrážděné nohy po holení. Namažete a pokožka je okamžitě zklidněná bez pocitu štípání či pnutí.

Nádherně voní. Já jsem tedy na sladké a spíše jídelní vůně, čisté rozhodně nevyhledávám a sama bych po takové vůni ani nesáhla. Tohle je ale bomba. Čistá vůně, kterou jsem si ihned zamilovala a super je, že se po namazání na těle drží.

Mléko má ale jeden velký problém a tím je vstřebávání. Za žádnou cenu se nechce do pokožky vsáknout. Pokud ho použijete jen o trochu více, tak můžete roztírat do aleluja a stejně se nevsákne. I v menším množství to dá pořádně zabrat.

Balzám na ruce a nehty
Balzám, nebo krém chcete-li, obsahuje alantoin, který regeneruje a zjemňuje popraskané ruce, panthenol a bisabolol se zas postarají o zklidnění pokožky rukou. Též ve složení najdete keratin pro elasticitu a snížení lámavosti nehtů.

Krém má stejně jako mléko hodně lehoučkou texturu, která se sice dobře roztírá, ale opět nastává problém s tím vstřebáváním. Vsakuje se strašně dlouho a nějakou dobu ruce lepí. Určitě to není krém, kterým ruce namažete a okamžitě můžete začít něco dělat. Doporučuji mazat v době, kdy ruce máte možnost mít chvilku v klidu. Též má moc příjemnou čistou vůni, která je zkrátka dokonalá a na rukou se drží.

Když krém použiji, tak vždy mám pocit, že místo hydratace spíše ruce vysušuje. Jakmile zmizí lepivý pocit, tak zas přijde pocit, že ta kůže jakoby drhne. Fakt je to ale jen pocit a ruce hydratované jsou dobře. Žádná popraskaná kůže, ale naopak dobře vyživená. Jen musíte chvilku po namazání vydržet, aby jste to viděly, protože první je prostě pocit, že vysušuje, ale není tomu tak.

Moc děkuji e-shopu kupkosmetiku.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Máte zkušenost se Sebamed?
Jaký je Váš oblíbený produkt?

12 komentářů:

  1. Vypadá to dobře :) já měla od sebamed jen vzorečky různých krémů a sprcháčů

    OdpovědětVymazat
  2. Já s touhle značkou taky nemám žádnou zkušenost, ale krém na ruce by se mi hodil. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Sada vyzerá Super aj napriek tomu že značku vôbec nepoznám ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Já tuto kosmetiku ještě nezkoušela, líbí se mi krém na ruce. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Značku Sebamed jsem kdysi hodně používala, ještě když měli certifikát HCS (pak jim ho vzali kvůli dovozu do Číny). Tělové mléko jsem měla v létě a bylo super, že úplně hutné. Miluji ty jejich čisté vůně a stále si myslím, že třeba pro malé děti je to nejlepší možná varianta kosmetiky z drogerie :)

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, to ani nevím. Mrknu na info.
      Vůně je fakt dokonalá a to čisté vůně nemusím.

      Vymazat
  6. Nikdy jsem od Sebamed nic nezkoušela. O značce jsem toho slyšela spoustu ale zatím nějak nebyla příležitost. Krém na ruce vypadá fajn :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...