Vypáleno (1)

Krásný den!
Když se nám blíží ten víkend, tak si dáme dnes trochu odpočinkový článek a zároveň premiéru nové rubriky. Dlouho jsem váhala a přemýšlela, zda do toho jít, nebo ne. Svíčkové články jsou stále velmi oblíbené, ale říkala jsem si, zda už by jich nebylo moc. Do teď jsem vypálené svíčky vždy ukazovala v klasické spotřebě, ale nějak mi to nepřišlo úplně ono.

Takže nová rubrika s jednoduchým názvem Vypáleno je na světě. Určitě nebude nijak pravidelná, přece jen nezvládám vypálit svíci během měsíce, navíc jich mám docela dost a různě je střídám či některé si hýčkám. Vždy se objeví v momentě, kdy se mi toho nastřádá více. Určitě ale zůstanou klasické články se svícemi, ve kterých Vám představím různé vůně, o to nepřijdete.

Po Vánocích jsem dělala velkou objednávku YC, takže nastal vhodný čas zredukovat sbírku, aby nové krásky měly prostor. Vrhla jsem se proto na svíce, u kterých jsem byla již u dna, to samé načaté vosky. Až na jednu výjimku je vše spotřebováno během zimy.

Začnu tedy rovnou právě svícemi Yankee Candle ve střední velikosti, kterou já osobně mám nejraději. V létě jsem vypálila jahodovou zmrzlinu s názvem Summer Scoop, což byla vyloženě letní záležitost. Právě na sladké a svěží vůně bych ráda sepsala recenze, takže se máte na co těšit. Christmas Cookie byla moje úplně první svíce, navíc darovaná, takže jsem si ji vážně hýčkala, ale už nemělo smysl ten zbytek šetřit. Díky ní jsem si YC zamilovala, nádherná sladká vůně cukroví, kterou si rozhodně plánuji pořídit znovu. Home Sweet Home sice není vánoční, ale ve mě vánoční atmosféru probouzela a cítila jsem v ní typické vánoční vůně. O vánočních svících jsem psala zde. Všechny tři svíce bych určitě brala znovu.

O svíčkách z Primarku jsem také psala a to tady. Podle mě jsou spíše na parádu, protože tyhle malé velikosti nedokážou provonit pokoj, ale krásně vypadají, nabídka se neustále mění a stojí hubičku. Winter Spice byla jedna z mála výraznějších a lehce v pokoji cítit byla. Jednalo se o zmrzlou skořici a přesně tomu odpovídala. Spiced Pumpkin byla dost kořeněná až taková pánská vůně, po zapálení ale samozřejmě jemnější.

Čistku jsem dělala převážně ve voskách, kde jsem delší dobu měla hned několik rozdělaných. Kitchen Spice je velmi silná kořeněná vůně, která bez problému provoní. To samé platí o Cinnamon Stick, skořicové vůně bývají siláci. U obou bohatě stačila čtvrtina vosku. Naopak velmi slabá vůně mi přišla Pain Au Raisin, což mě zklamalo, protože je dost oblíbená. Jemná sladká vůně, která vydržela vonět jen jednu čajovku, takže jsem si ji pořádně ani neužila. Happy Easter je úžasná vůně bílé čokolády, ale pro intenzitu bylo třeba dát půlku vosku, takže také velmi rychle zmizí, výdrž cca tři čajovky.

Také se Vám povedlo něco vypálit?
Dáváte přednost svícím, nebo voskům?

10 komentářů:

  1. Christmas Cookie byla taky moje první svíce, nádherná vánoční vůně, tou začala moje závislost na YC svíčkách:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som tieto sviečky ešte nemala, ale asi by som mala nejakú skúsiť aby som zistila čo sú zač, zatiaľ mi pripadá, že sú to obyčajné sviečky :D :)
    The Noela

    OdpovědětVymazat
  3. Cinnamon Stick byl můj úplně první vosk od Yankee Candle, jéé :)))

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. Summer scoop jsem dostala ve velké svíci od dcery. O to víc líto mi bylo, když jsem ji musela prodat. Ta vůně byla tak silná, že mě z ní bolela hlava....a to nejsem citlivka. Mám na blogu článek o tom kde jsem velmi výhodně nakoupila YC a taky skoro v každém článku o spotrebovaných produktech se vosk objeví :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Já budu za exota, ale vosk jsem měla jen jeden (a to díky tomu, že jsem ho vyhrála), voňavou svíčku žádnou (když tedy nepočítám čajovky). Do aromalampy používám vodu s pár kapkami aromaoleje (nejvíc se mi osvědčil ten od Salusu)

    OdpovědětVymazat
  6. Spiced pumpkin se mi docela zamlouvá, hodila by se mi i na pozdější Halloweenskou párty... Ani s jednou zkušenost nemám, miluji levanduli, květinové a s nádechem pánského tonu :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...