Spotřebováno za prosinec 2018 + celková bilance za rok 2018

Začátkem prosince jsem avizovala, že po tolika bohatých spotřebách bude prosinec jistě slabý, jelikož jsem téměř od všeho načala nové kousky a dlouho to tak i vypadalo. Teprve po druhé půlce měsíce se začala krabice plnit a na konci už totálně celá přetékala.

Na konci článku Vás čeká celková bilance za celý rok a že jsou to pořádně vysoká čísla. A co se budu snažit spotřebovávat letos? To najdete také ke konci.

1. Yves Rocher sprchový gel Zlatý čaj (Recenze) - Sprcháč byl řídký, výborně ale napěnil, pokožku těla nevysušoval a umyl. Vůně byla hodně výrazná, taková štiplavější a moc povedená.
Koupila bych znovu: ANO

2. Yves Rocher tělové mléko Zlatý čaj (Recenze) - Mléko se hůře vstřebává, což je asi jediné mínus. Jinak úžasně voní a pokožku fakt provoní na delší dobu. Dobře se roztírá a na mléko má skvělou hydrataci, za mě se vánoční limitky moc povedly.
Koupila bych znovu: ANO

3. Nivea antiperspirant Flower Time (Recenze) - Niveu mám hrozně ráda, ale preferuji tuhé antiperspiranty. Tohle fungovalo možná tak během dopoledne a pak jako bych nic nepoužila, velký propadák.
Koupila bych znovu: NE

4. Kallos kondicionér pro bojem a lesk (Recenze) - Hodně silná, štiplavá vůně, která provonila celou koupelnu a dlouhou dobu se ve vlasech držela, ale byla hodně nepříjemná. Samotný kondicionér bylo potřeba nechat působit déle, aby vůbec něco dělal. O výživě řeč být vůbec nemohla.
Koupila bych znovu: NE

5. Dermacol osvěžující tekuté mýdlo vodní meloun (Recenze) - Naprosto boží vůně, mýdla stačilo použít málo, takže dlouho vydrželo. Vytvářelo jemnější pěnu a ruce nevysušovalo, ale umylo.
Koupila bych znovu: ANO

6. Nature of Agiva přírodní růžová voda (Recenze) - Na citlivou pleť malý zázrak. Pleť voda dočistila, lze použít i na oči, což je plus a hlavně ji krásně zklidnila a určitě mrknu po nové růžové vodě, doporučuji.
Koupila bych znovu: ANO

7. Astrid vyživující noční krém Beauty Elixir (Recenze) - Hydratační bomba, která fakt skvěle pleť vyživila, zklidnila, rozjasnila a celkově pleť vypadala hezčí. Krém byl hutný, ale rozhodně ne mastný, rychle se vstřebával a příjemně voněl.
Koupila bych znovu: ANO

8. Balea tělový peeling Coffee & Almond (Recenze) - Překvapivě je peeling docela drsný, což já ráda, takže v tomto směru mi sedl, jelikož pokožku fakt výborně vydrhl. Ale vůně kávy se sladkou mandlí mi vyloženě smrděla.
Koupila bych znovu: NE

9. Oriflame relaxační lázeň na ruce Swedish Spa (Recenze) - Naprostá zbytečnost, kterou jsem vylila. Ruce si vymáchám klidně v něčem jiném a nepotřebuji k tomu speciální vodičku. Nezaujalo.
Koupila bych znovu: NE

10. Avon oční stíny Color Trend - Našla jsem staleté balení, ve kterém je jen pár rozdrobených zbytků, ale kdysi jsem je používala fakt ve velkém a byly to jedny z mála růžových stínů, které se daly sehnat.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

11. Avéne XeraCalm AD relipidační krém - Vzorek krému na citlivou pleť, který mě ale tolik nezaujal. Přišlo mi, že pleť naopak po něm občas štípala a uživatelsky mi nebyl příjemný.
Koupila bych znovu: NE

12. TianDe rozjasňující maska na obličej a krk Perla (Recenze) - Po tomhle jsem se celá osypala, otekla a a značku už snad nechci nikdy vidět, skončila jsem opět na kortikoidech a pleť dávám dohromady už několik dní.
Koupila bych znovu: NE

13. CadeaVera Tuchmaske Panda (Recenze) - Tahle maska naopak byla fajn s rozkošným plátýnkem, které mělo i ouška. Hezky hydratovala, pleť fakt vyživila a příjemně voněla.
Koupila bych znovu: ANO

14. CadeaVera mousse maske Drama Lama (Recenze) - Také příjemná záležitost, která hydratovala, voněla a pleti neublížila. Jen mě mrzelo, že se musí smýt, jelikož zaschne.
Koupila bych znovu: ANO

+ laky na nehty - Laky využívám minimálně, pouze na nohy, takže jsem zas probírala, co doma mám a je již nefunkční. Do koše letí například Gabriella Salvete, Essence, Jordana, Avon a další.

Ve výsledných číslech jsou započítána i malá, cestovní balení, takže i díky tomu se něco navýšilo, jsou to například sprcháče, ale i pleťové krémy, kdy jsem kvůli alergii mazala jako divá či suché šampony. Je  pravda, že některá čísla mě ale zarazila i tak. Neskutečný počet pleťový masek, které ve většině případů byly buď plátýnkové, nebo v pytlíčků, takže jich člověk spotřebuje hodně.

V tomto roce bych se ráda více zaměřila na mono oční stíny, které mi přijdou, že skoro neubývají a akorát se mi doma množí, takže se budu snažit sahat hlavně po nich. To samé tvářenky, které jsou třeba již vydřené a alespoň zmenšit velikosti rtěnek, aby furt nevypadaly jako nové :D Co se týče péče, tak mám doma šíleně moc sprcháčů, které potřebují zredukovat, ani krémů na ruce není zrovna málo a šampony to samé.

Tělo
Sprchové a intimní gely: 19
Tělová mazadla a opalovací mléka: 16
Tělové peelingy: 6
Krémy na ruce: 8
Krémy na nohy: 3
Deodoranty: 5
Holení:4
Mýdla: 4

Pleť
Pleťové krémy: 9
Pleťová séra: 1
Pleťové masky: 19
Čistící gely: 4
Micelárky a vody: 4
Peelingy: 1

Vlasy
Šampony: 7
Kondicionéry: 4
Masky: 1
Suché šampony: 4
Laky na vlasy: 2
Tužidla: 1
Ostatní vlasové produkty: 3

Dekorativní kosmetika
Oční stíny: 1
Řasenky: 2
Oční linky a tužky: 6
Rtěnky: 2
Balzámy: 7
Lesky: 2
Make-upy: 7
Pudry: 1
Tvářenky: 2
Štětce: 2

Koukaly jste na Vaši celkovou spotřebu?
Co se Vám špatně spotřebovává?

11 komentářů:

  1. Přesně tak, sprcháče, šampony a krémy na ruce, v mém případě i tělová mazadla, toho mám taky nakupeno. Něco z vánoční limitky YR jsem si koupila sama, něco přinesl ještě Ježíšek, ale zbyde mi to až do příštích Vánoc:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já v Prosinci spotřebovala jen jednu věc :D takže se musím polepšit :D
    Soutěžíme o balíček

    OdpovědětVymazat
  3. Já celkovou spotřebu nepočítám. Sice dávám na blog podobný typ článků, ale dávám tam jen věci, které jsem měla poprvé, takže ani podle toho se celkového počtu nedoberu (ale možná to půjdu zkusit aspoň orientačně). Jednoznačně nejhůř se mi spotřebovává dekorativka - rtěnku mám už rok a kazetku ve které jsou 4 stíny snad už dva roky a oboje ještě vydrží. A strašně málo používám masky (a to jich tu mám několik) a skoro vůbec make-up a pudr jsem snad v životě neměla :-D. No prostě - já žádný kosmetický přeborník nejsem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekorativka jde rozhodně špatně, mizí mi snad jen tužka a make-up :D

      Vymazat
  4. Já to nějak nepočítám :) ale mám rozhodně menší spotřebu, jako ty :-D

    Přeji Ti krásný a úspěšný nový rok!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem za minulý rok spotřebovala celkem 92 plných produktů.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ja mam teda spotrebu o dost vetsi. Za minuly rok jsem spotrebovala celkem 366 ks kosmetiky. Fakt obrovske cislo 😂 a letos to nebude jine

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...