Indulona - Všestranná péče o ruce, tělo a nohy

Indulonu používali již naši rodiče, babičky a stále je ve spoustě domácností klasikou, která nezklame a svoje místo má doma právem. Pamatujete si ještě tradiční hliníkové balení? Indulona se tedy hodně posunula, hlavně co se týče právě balení a nabídky.

Působí více moderně, rozšířila se o různé produkty a dokonce i vůně. Avšak modrá klasika je složením stále stejná a to již sto let. Já jsem neskutečně vděčná, že jsem s touto značkou navázala spolupráci a několik kousků vyzkoušela.

Original - Tělové mléko
Jelikož se mažu poctivě každý večer po sprše, tak právě tělová mléka mě hodně zajímala. Koupíte v různých parfemacích, třeba meruňka je hodně oblíbená, jsem ovšem ráda, že se ke mně dostala verze Original.

Pokud tuhle vůni nemusíte, tak u mléka je vůně jemnější a moc příjemná. Obsahuje jojobový olej, pokožku hydratuje, vyživuje a zklidňuje. Vhodné pro všechny typy pokožky a ocení ji pokožka citlivá a atopická.

Tohle mléko je bomba a za mě jedno z nejlepších mazadel vůbec. Mléko má středně hutnou konzistenci, která se dobře roztírá a ihned se to pokožky vstřebá bez pocitu lepení či mastnoty. Uživatelsky je to neskutečně příjemné, opravdu doporučuji, protože takhle skvělé mléko jsem dlouho neměla.

Výborně hydratuje, ta výživa je vážně skvělá, pokožka celkově vypadá na pohled lépe a lehce ji provoní.

Měsíčková - Tělový krém
Krémy koupíte buď v tomto menším 75ml balení, nebo ve větším 250ml. Tyhle krémy by měly být výživnější než tělová mléka. Je to regenerační krém, který díky obsahu vitamínu E a výtažku z měsíčku lékařského pokožku regeneruje, zklidňuje a dokonce má protizánětlivé účinky a pomáhá hojit drobná povrchová zranění.

Krém je určitě hutnější než zmiňované mléko, působí docela lehoučce, ale jakmile ho začnete roztírat, tak zjistíte, že až tak lehký není a bude s ním práce. Sice se rozetře dobře, ale do pokožky se ne a ne vsáknout. I v malém množství roztíráte tam a zpět bílou vrstvu a je to vážně boj.

Hydratuje, ale že by lépe než mléko? To mi ani nepřišlo, mléko je stokrát lepší po všech směrech. Tento krém možná na ty drobnější oděrky a jako univerzální pomocník.

Ochranná - Krém na ruce 
Krém na ruce jsem již jeden měla před nějakou dobou a byl super. Ochranná Indulona má antibakteriální účinky, regeneruje suché a popraskané ruce, kterým poskytuje úlevu a chrání je před vnějšími vlivy.

Má středně hutnou konzistenci, která se dobře roztírá a ideální bude i na pracovní stůl, jelikož se během chviličky vstřebá a nezanechává mastný film. Varianta Ochranná vážně výborně regeneruje. Stačilo dvakrát použít a krásně se mi začaly hojit záděrky, zmizelo začervenání a rukám ihned ulevila.

Možná jako jediný problém a mínus by mohla být parfemace, která je dost výrazná, silná a na rukou se drží. Vůně je až taková lékárenská, což nemusí sedět všem.

Original - Krém na ruce
A vrháme se na naprostou klasiku a tou je verze Original, kterou miluje mamča. Podle mě ale zařazení do krémů na ruce není úplně sedící, dle mého je spíše univerzální a můžete ji použít na cokoliv.

Pokud máte citlivou pokožku, trpíte na ekzémy, tak právě verze Original bude pro Vás ta pravá. Tohle složení je nejčistší, je dermatologicky testovaná, obsahuje vysoký podíl přírodní vazelíny a je bez konzervantů, dokonce vhodná i pro malé děti a když jsem byla na narozeninách Indulony, tak nám bylo řečeno, že právě na verzi Original nikdy nepřišla žádná stížnost s tím, že by podráždila pokožku.

Já se jí nebojím použít ani na pleť, pokud mě trápí vysušená pleť či ekzém. Je strašně hutná, z tuby jde hůře vymáčknout, je mastná, ale vyživující a opravdu výborně regenerační. Zkrátka klasika, kterou znáte.

Mátová ochranná na nohy - Krém na nohy
Krémy na nohy má Indulona v nabídce dva a to klasickou ochrannou verzi a tuto s mátou. Ve složení najdete šalvějový extrakt a bambucké máslo, které regenerují a zjemňují. A dále silici a extrakt z máty, která pokožku nohou osvěžuje.

Ta máta je na krému super. Vůně je hodně svěží, takže na léto a právě na nohy naprosto ideální, velmi povedená parfemace. Krém na nohy mi vlastnostmi přijde téměř totožný jako krémy na ruce. Středně hutná konzistence, která se dobře roztírá a během chvilky se vsákne bez nepříjemného mastného či lepivého filmu.

Zpočátku se zdálo, že krém výborně hydratuje, ale jakmile jsem se dostala cca do půlky balení, tak nohy začaly být hodně suché a popraskané nejen na patách, ale i na prstech. Mazala jsem poctivě, každý večer a bohužel hydratace minimální.

Moc děkuji Induloně za poskytnutí produktů k recenzi.

Používáte Indulonu?
Klasiku či nějakou vůni?

10 komentářů:

  1. Od Indulony nic nemám, ale pamatuji si ji už ze svého dětství. Nejvíc by mně lákalo to tělové mléko, ale na mazání jsem dost flink, nemůžu se donutit mazat se pravidelně.

    OdpovědětVymazat
  2. Pekná spolupráca, určite sa z produktov tešíš. ;) Mne na Indulone zvykla vadiť práve parfumácia, ale účinky na pokožke boli super, to sa musí nechať.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klasickou parfemaci má ten krém na ruce, zbytek voní jinak a věřím, že by jsi tentokrát problém neměla :)

      Vymazat
  3. Já jsem hodně používala kdysi červenou Indulonu, měla jsem ji raději než modrou, protože mi přišlo, že se lépe vstřebává. A recenze mléka zní hodně dobře. Akorát že teď mám doma tělových mlék hodně, takže asi až časem...

    OdpovědětVymazat
  4. Indulona je stará klasika a nejlepší co se týče krému :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, pořádně vyživující a jemná k citlivé pleti :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...