SVR - Francouzská dermokosmetika

SVR je francouzská dermokosmetika, jejíž produkty obsahují co nejvyšší koncentraci účinných dermatologických látek. Vznikla v roce 1962 a jedná se v podstatě o rodinnou firmu, která se ovšem pěkně rozrůstá. Veškeré produkty jsou testovány na velmi citlivé pleti a oblíbené ve více než 45 zemích.

Mně kosmetika dorazila před několika měsíci od arome.cz a udělala mi obrovskou radost, až tedy do prvního vyzkoušení. Kolikrát si říkám, že by mě zajímalo, na jaké citlivé pleti se některé produkty testují. Recenze budou spíše menší, protože ve výsledku bohužel testovala spíše mamča.

Physiopure Gelee Moussante - Čisticí pěnivý gelGel obsahuje magnesium, naopak je bez parabenů, alkoholu, mýdla a barviv. Má jemně odstraňovat make-up a nečistoty, osvěžovat a pleť nevysušovat. Má mít vysokou toleranci a tady hned nastává obrovský problém.

Preferuji mokré odličování, takže nějaký gel či olej mám na vaně pořád. Gel jsem použila jednou, hned ve sprše mě začala pleť svědit a pnout. Ještě než jsem vylezla, tak už jsem měla obličej celý rudý a do několika dalších minut otekl. Skončila jsem na kortikoidech a pleť dávala dohromady hrozně dlouho. Mám citlivou pleť, ale sakra, když je něco určeno na velmi citlivou pleť...Mamča je ale spokojená a gel ji sedí.

Hydraliane Essence - Koncentrovaná hydratační esence
Produkt by měl okamžitě poskytnout intenzivní a dlouhotrvající hydrataci. Obsahuje kyselinu hyaluronovou, která bojuje proti stárnutí pleti a udržuje vlhkost v pleti. Používá se ráno a večer před použitím séra a krému.

Zjednodušeně se jedná o produkt na způsob tonika. Jedno použití a mohla jsem se udrbat. Sice jsem neměla tak velkou reakci jako u gelu, ale to svědění bylo šílený. Opět používá mamča, kterou vodička trochu pne, takže o hydrataci řeč být nemůže, ale na dočištění prý v pořádku, jen pro suchou pleť to úplně nebude a chce to poté hned namazat.

Hydracid C50 Masque Éclat - Mikropeelingová pěna na rozjasnění pleti 
Maska obsahuje nejvyšší možnou koncentraci vitamínu C a je určená pro mdlou a unavenou pleť, která by již po prvním použití měla být zářivější a hladší. Je bez parabenů, alergenů a minerálních olejů.

Přiznávám, že masku jsem už raději ani nezkoušela, protože mě štípala už jen na ruce. Konzistence je ovšem moc zajímavá, vymáčknete v podstatě hodně lehoučkou bublající pěnu, kterou aplikujete, jemně vmasírujete a necháte působit, poté opláchnete. Mamča říká, že maska pleť jakoby zaplácne, obličej je ulepený a vždy se těší, až masku smyje. Uživatelsky nijak příjemné, ale zas potvrzuje, že pleť je pak hezky hladká a čistější.

Topialyse Gel Lavant - Mycí balzám
Sprchový gel jemně a šetrně čistí pokožku těla, je bez obsahuje mýdla, má snižovat pocity nepříjemného pnutí a pokožku zanechávat hebkou a jemnou. Gel je určen pro celou rodinu včetně těch nejmenších a vhodný je i na intimní hygienu.

Tohle je jediné, co jsem mohla používat. Nevyužila jsem tedy na intimní hygienu a osobně bych v tom nekoupala ani miminko, ale jako klasický sprcháč ok. Měl středně hutnou gelovou konzistenci, která vytvářela jemnější pěnu, což jsem i u podobného gelu očekávala. Umyl, nevysušoval, ale zároveň žádnou extra péči tělu nedodal. Parfemace byla neutrální, nevtíravá. Neurazí, nenadchne, ovšem za ty peníze bych asi koupila lepší.

Moc děkuji arome.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Používáte dermokosmetiku?
A znáte SVR?

6 komentářů:

  1. O značce čtu poprvé, ale překvapuje mně ten čistící pěnivý gel, když má mít vysokou toleranci, tak co Ti provedl, to je hrůza:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A není to první dermokosmetika na citlivou pleť, která nesedí.

      Vymazat
  2. Tuhle značku vůbec neznám a popravdě ani mě neláká.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Taky neznám a ani jsem ji zatím nikde neviděla. A tvá recenze rozhodně neinspirovala k tomu, abych se po ní začala pídit, i když já mám poměrně odolnou pleť

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud máš odolnou, tak by Ti asi sedla, nemá špatné recenze.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...