Vypáleno (4)

Rok?! Téměř rok od posledního článku v rubrice Vypáleno. Za tu dobu se tu objevilo hned několik recenzí na svíčky či vosky a naplnila se mi krabice s prázdnými skly a obaly od vosků. Hlavně tenhle článek sepisuji pomalu již od prosince a stále jsem nebyla schopná dát ho do kupy.

V létě jsem vypálila letní vůně vosků, přes Vánoce zas zimní parfemace a redukovala i nějaké ty svíčky. A protože doma mám spoustu nových vosků a vlastně i svící různých značek, ne jen Yankee Candle, tak potěším milovníky pálení, protože se tu budou objevovat tématické články.

Začnu voskama, kterých tu mám celkově nejvíce. O těchto sladkých letně laděných vůní jste si mohli přečíst zde. Velkým překvapením pro mě byla Lake Sunset, neskutečně příjemná, sladká vůně, která provoněla celý pokoj, ovšem decentně, příjemně. Úplně nadšená jsem byla z Passion Fruit Martini, tu bych brala klidně ve svíci. Intenzivní vůně tropického ovoce. Naopak mě hodně zklamala Pineapple Cilantro a ani jedny brusinky nebyly nijak intenzivní.

Z léta do zimy a Vánoc, o těchto voscích jsem psala tady. Magic Cookie Bar je božská vůně sušenek a čokolády, ze které jsem nadšená jak ve formě vosku, tak i ve formě svíce. To Merry Berry Linzer doporučuji rovnou ve svíci, vosk jsem v podstatě necítila a stejně tak Christmas Magic jsem vůbec nevnímala. Pokud máte rádi čisté vůně, tak Winter Glow bude ta pravá volba. Z All Is Bright jsem hodně na rozpacích, tu jsem vnímala jen někdy, jednou ano, jindy zas vůbec. 

Kromě Yankee Candle jsem dopálila i starší vosky od české firmy Dodie`s. Hodně mi voněla Vanilla, která byla jemná, decentní, to samé Baby Powder pro ty z Vás, kdo preferuje čisté vůně. Black Currant je obrovský silák, kterého jsem dokonce musela sfoukávat, silnější je i Sweet Moments, což je vůně melounu, ovšem nejedná se o bolehlav či vtíravou vůni. Bohužel Caffé & Choco jsem téměř vůbec necítila. O značce jsem mimochodem psala tu. Scented Cubes vůbec nevím, kde jsem vzala, vosk by měl vonět po melounu a v krabičce se nacházely malé čtverečky. Necítila jsem vůbec nic a to ani když jsem dala tři čtverečky najednou. 

A pokračujeme na svíčky. Mám tu rovnou tři střední svíce od Yankee Candle. Cranberry Twist mě bavila, mám ráda brusinky a tahle vůně byla jemná, provoněla pokoj, ale spíše decentně a nevtíravě, což i třeba v létě bylo příjemné. Berry Triffle spadá do svátečních vůní, ale za mě se jedná o svěží a šťavnatou vůni malin se šlehačkou. Klasickou vánoční vůní je Christmas Memories, výrazná a kořeněná vůně, která navodí dokonalou vánoční atmosféru.

Perníčková svíčka byla z Kiku a hodně milé překvapení. Vůbec nic jsem nečekala a kupovala ji spíše pro obal a ona docela provoněla pokoj. Teď mám jarní a to samé, fakt dobré. Tohle byla klasická vůně perníčků a svíčka vydržela hořet vážně dlouho. Netopýři jsou staletá svíčka z Tesca, která měla dýňovou parfemaci a mám ji snad ještě v jedné verzi. Moc se mi líbí obal, svíčka ovšem voněla jen v blízkém okolí. Vůbec největí bomba ale byl tenhle prcek od AirWick, který i se svou maličkostí provoněl intenzivně celý pokoj. Vůně byla božská, autentická vůně ostružin, mňam.

Znáte některou vůni?
Co jste naposled vypálili Vy?

10 komentářů:

  1. Co se týče Yankee Candle, znám jich dost, všechny jsem měla jen ve vosku, ale vypíchnu Magic Cookie Bar, do té jsem se natolik zamilovala, že bych ji potřebovala i ve svíčce:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta je fakt boží a svíce také, nádherná vůně :)

      Vymazat
  2. Připomněla jsi mi, že tu mám asi tři vosky, které jsem dostala, tak bych je měla odnést do práce (kde mám aromalampu) a vypálit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, co řekneš a zda si pálení zamiluješ :)

      Vymazat
  3. Sviečky naozaj vyzerajú super. Najviac ma zaujala tá pernikova. Ja som si naposledy zapálila levanduľovú, ktorej vôňu bolo cítiť v celej izbe.
    Budem rada ak sa zastavíš aj u mňa na blogu.
    Môj blog: http://lifeforjul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překvapivě má Kik fajn svíčky a ještě hezky vypadají :)

      Vymazat
  4. Já mám teď doma svíčku od Yankee Candle s vůní tropical jungle a je úplně úžasná. Neuvěřitelně hezky mi voní.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem neměla, ale věřím, že bude vonět nádherně :)

      Vymazat
  5. Vosky YC jsou mé oblíbené a bude potřeba doplnit zásoby :) Plno vůní jsem měla stejných a byla jsem velmi spokojená.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...