KetoFit - Nízkosacharidové a proteinové produkty

Krásný den!
Dnes si dáme docela netradiční článek. Když mi přišla nabídka s možností vyzkoušet něco od KetoFit, tak jsem dlouho neváhala. Keto dieta je v poslední době hodně populární, jede na ní mamča a fakt krásně zhubla. Rovnou ale říkám, že článek rozhodně nebude pojat jako hubnoucí či nabádající k dietě, to vůbec ne. Nejsem na diety, nemám na ně silnou vůli...

Ale moje stravování je šílené, naučila jsem se tedy snídat aspoň jogurt, protože mi po ránu z hladu bývá špatně, ale pak už během dne, když jsem v práci, v podstatě nejím, max něco zobnu a najím se až večer. Navíc nejsem moc masová, takže jsem živa ze sacharidů. Pokud by Vás ale zajímala přímo keto dieta, tak Vás odkážu rovnou na stránky KetoFit.

Keto nabízí hromadu produktů, které plně nahrazující běžné jídlo. Já tedy měla jasno v tom, že určitě nechci nějaké omelety, polévky či palačinky v prášku, tohohle zastánce nejsem a raději si omeletu udělám klasickou. Co mi ale přijde fajn, tak jsou například různé koktejly, tyčinky a překvapivě i těstoviny, které narozdíl od klasických jsou bezsacharidové.

Úplnou novinkou v sortimentu jsou džemy, kterou jsou ze 100% ovoce a bez přidaného cukru. Koupíte ve čtyřech příchutích a konkrétně tenhle borůvkový obsahuje 6,9g sacharidů, které jsou ale přirozené a celkově by se mělo jednat o džemy s nejnižším množstvím sacharidů na trhu.

Na džem jsem byla zvědavá a rozhodně není tak přeslazený jako obyč džemy, co koupíte v obchodě. Jak jsem psala výše, snídám převážně řecký jogurt, takže džem přidávám do něj a právě v jogurtu je moc chutný. Můžete samozřejmě ale využít dle Vás, na palačinky či jen jako zdravější mlsání rovnou na lžičku. Po otevření by se měl spotřebovat do týdne, což njsem ani náhodou schopná, mám ho otevřený déle a zatím úplně v pohodě.

Na co jsem se nejvíce těšila, tak je proteinové smoothie. Osobně znám pouze koktejly, takže smoothie pro mě též novinka. Právě smoothie nahrazuje plnohodnotné jídlo, takže za mě super právě třeba do práce, abych úplně nehladověla během dne, nebo neměla potřebu po celé odpoledne chodit a ujídat.

Je 100% veganské a funguje to tak, že přibližně dvě odměrky nasypete do 250ml vody či nějakého mléka (mandlové, sojové, klasické..). Pokud nemáte vyloženě nadváhu, doporučuje se ředit s vodou, kde ubytek váhy bývá pak efektivnější. Naopak lidé s nadváhou by měly začít s mlékem, protože hubnutí jde přirozeně rychleji a hodně rychlý úbytek není žádoucí.

Jak mi koktejly přijdou chuťově dobré, tak bohužel to smoothie mi vůbec nejede. Je hodně práškové, ten prášek tam je šíleně cítit a to i když pořádně promícháte. I když jsem přidala více vody, abych více naředila, tak stejně převažovala chuť prášku. To samé i s variantou s mlékem.

Za mě tedy rozhodně spíše koktejly, sama bych po smoothie už nesáhla.

A zase k něčemu pozitivnějšímu. Proteinové tyčinky mi přijdou geniální a strašně dobré. Tyčinka opět může nahradit jídlo, je dobrá také po sportovním výkonu, nebo když Vás popadne chuť na nějakou dobrotu. Je to takové mlsání bez výčitek, protože obsahují opět minimum sacharidů a naopak jsou bohaté na bílkoviny.

Mám tu variantu kokos s čokoládou, mají 50g, což je docela hodně a fakt uspokojí jak mlsnou, tak i hlad, protože ta porce je vážně bohatá a zasytí.

Tyčinky jsou poměrně tužší a co mi na nich chutná, že mají v sobě křupavý prvek, to podle mě budou pukance z hrachového proteinu. Pokud preferujete zdravější mlsání, tak tyčinky rozhodně doporučuji, chuťově jsou výborné a na výběr několik příchutí, třeba takové arašídové, hmm...

Moc děkuji KetoFit za poskytnutí produktů k recenzi.

Jak jste na tom s dietami?
Jak se stravujete?

8 komentářů:

  1. Ahoj Peti, když jsem na článek klikla, byla jsem zvědavá, jak to pojmeš, protože jsme se o jídle párkrát bavily. Líbí se mi, že jsi zhodnotila produkty, který vyhledáváš třeba i v běžným životě. Já nejsem zastánce diet jako takových, vyřazování potravin .. ale zastávám názor, ať si každý najde to, co mu vyhovuje a stravuje se tak, aby byl v kondici, zdravý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono určitě záleží i na pohybu, ty se hýbeš hodně, takže nemusíš tolik omezovat jídlo, ale pak jsou tu lemry jako já...:D

      Vymazat
  2. Už jsem o tomto hodně četla. Co mě zaujalo jsou ty tyčinky, musí být dobré. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Znám :-) švagrová ji i drží. Hodně mě zaujaly džemy, protože když dávám malé džem hledám právě ty bez přidáného cukru :) protože není nutné do ní cpát cukru už od mala, divoká je až až :D ty bych velmi ráda vyzkoušela .)

    Produkty značky Fit-day

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dětem, kor maličkým, bych určitě také nedávala nic s přidaným cukrem atd, to je zbytečné a zrovna dítě by mělo mít lepší stravování než my :D

      Vymazat
  4. Já tyhle bysnysové diety nikdy nezkoušela. Zhubnout bych potřebovala, ale až na to naberu sílu a odhodlání, tak asi půjdu spíš cestou úpravy normálního jídelníčku (miň jednoduchých cukrů, míň tuků, hodně zeleniny a ovoce) než cetou průmyslových výrobků. Nicméně tyčinky bych i vyzkoušela - na výlety nebo svačinky do kabelky si nějaké občas kupuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, ale věřím, že někomu to pomůže třeba jen k režimu. A jak jsem psala, pro mě ideál třeba do práce, kde jídlo flákám.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...