Vonné vosky od Marty - Jídlo

Pálící sezóna už je definitivně tu, o víkendu se šíleně ochladilo, do toho leje a je tma. Dokonce jsem už vytála i bačkory doma, ale zas na druhou stranu, kraťasů jsem se stále nevzdala :D Já tedy pálila i v létě, což jistě víte, ale jak nemám podzim a zimu ráda, tak musím uznat, že ty svíčky mají v tomto období hezčí atmosféru.

Stále pálím vonné vosky od Marty, teď začínám s květinovými vůněmi, pak mě čekají ještě nějaké relaxační a parfémy. Dnes to ovšem budou jídelní vůně, moje nejmilejší kategorie. Také mimochodem plánuji Vypáleno, jelikož doma shromažďuji všechny tyhle pytlíčky a konečně mám i nějaké ty svíčky, takže doufám, že Vás tyhle články furt baví... 

Ostružinový džem
Popis: Neodolám ostružinám a už vůbec ne ostružinovému džemu. A tyhle vosky voní naprosto božsky, stejně jako ta tmavá, hustá a na jazyku se rozplývající dobrota.
 
Tenhle fialový vosk vypadá úplně magicky, ta barva je překrásná a já jsem dlouho na něj jen koukala. Vůně je autentická, sladká, ale zároveň lehce nakyslá ostružina, která za studena, tak i za tepla je spíše jemnější. Provoní větší místnost, ale decentně, není to vůbec silák, navíc jsem ji cítila jen jednu čajovku, max dvě čajovky.
 
Vanilkové nebe
Popis: Už podle názvu si asi dokážete představit, jak tyto vosky voní. Nádherně vanilkově. Pokud vám klasická vanilka nestačí, můžete si ji přimíchat do jiného vosku z mé nabídky. Vytvoříte si tak úžasnou novou kombinaci!
 
Pro mě je vanilka taková obyčejná vůně, po které nikdy sama nesáhnu, ale zas když se mi dostane do ruky, tak mi voní a kolikrát ji i pochválím. Asi bych ji nazvala neutrální vůní, kterou se nedá nic moc zkazit. Vanilkové nebe je tedy naprostá klasika, kterou ale můžete klidně s něčím zkombinovat a vytvořit si originálnější parfemaci. 

Rebarborový puding
Popis: Přiznám se, že jsem netušila, jak voní rebarbora. Obvykle ji všude vidím v kombinaci s jahodami, a tak mě hrozně zajímalo, jak bude vonět rebarborový pudink. Úžasně! Sladce! Rozhodně se tahle vůně řadí mezi mých top 10.

Miluji vůni rebarbory, ale přesně jak píše v popisu Marta, znám ji asi jen v kombinaci s něčím dalším. Je to ale něco pro milovníky sladkého a zároveň šťavnatého. Vosk jsem bohužel cítila lehce jen za studena, po rozehřátí nebylo cítit nic a to téměř ani v blízkosti aromky. 

Medový úl
Popis: Tyhle medové vosky vám bude závidět nejen medvídek Pú.

Nemám ráda med, z medu se mi vyloženě zvedá žaludek, nemám ráda jeho chuť a ani jeho vůni. Překvapivě mi ale nevadí v kosmetice a i ve voscích ho zvládám bez problému. Vůně je to sladká, zároveň hřejivá, takže na podzim úplně ideální. Medový úl hezky provoní pokoj, ale tak decentně, příjemně.

Máslové sušenky
Popis: Máslové sušenky je sladká máslová směs smyslného extraktu z vanilky, cukru a základu ze sušenkového těsta. Krásná sladká a hřejivá vůně, ideální do chladného počasí.

Tyhle vůně, ty jsou jako stvořené pro mě, miluji je. Sušenky, lívance, cukroví, tohle já prostě můžu, takže máslové sušenky jsem si samozřejmě zamilovala. Je to dokonalá vůně těsta, cukru, vanilky, opravdu to voní jak sušenky, prostě mňam. Pokoj to krásně provoní a tohle bude super vůně i na zimu do vánočního období.

Slaný karamel a pistácie
Popis: Jemný karamel, sůl nad zlato, pistácie… a to vše zjemněné vanilkou. Tento vonný vosk je velice intenzivní, takže je vhodný i do větších prostorů. Při jeho výrobě jsem zkoušela novou metodu a myslím, že se mi povedla.

Na tenhle vosk jsem byla hodně zvědavá, karamel mám ráda a pistácie také, takže zajímavá a lákavá kombinace a nejsem vůbec zklamaná. Vosk je opravdu silnější a intenzivně provoní větší pokoj, kor když jsem z místnosti odešla a poté se vrátila, tak mě vůně ihned bouchla do nosu. Vůně je příjemná, vůbec ne tedy sladká a spíše teplejší, takže pro mě spíše na podzim/zimu.

Moc děkuji Martě za poskytnutí vosků k recenzi.

Začala už Vám pálící sezóna?
Zaujaly Vás tyto vosky?

12 komentářů:

  1. Už pálím ostošest:-) Nejvíc mě zaujaly Máslové sušenky a Medový úl a taky Slaný karamel a pistácie, to je taková nezvyklá kombinace:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám do aromalampy vodu s aroma oleji. Teď jsem dostala pár vosků (YC), tak je zkouším. Hlavní výhodu vidím v tom, že není třeba hlídat hladinu - voda se odpařuje a už se mi párkrát povedlo si zasmradit kancelář... Tohle u vosků nehrozí.
    Mezi těmito vosky bych si určitě vybrala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo vlastně, u olejíčků musíš hlídat vodu, to bych furt zasmradila barák :D

      Vymazat
  3. Ahoj, Ty jsi mě neskutečně nalákala ☺♥, děkuji. (ps. nefunguje proklik na stránku Marty)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec nevím, proč to nejde, odkaz je správný, ale asi si moc nerozumím s novým bloggerem a odkaz mi nejde :D

      Vymazat
  4. Kvůli tomu miluji podzim, že si můžu zapálit svíčku nebo rozpustit vosk, dát si kafe a pár minut relax.. tyhle vosky vypadají skvěle a moc se mi líí, i neotřelý design.

    České trenýrky a ponožky

    OdpovědětVymazat
  5. Vosky vypadají parádně. U nás doma vedou od Yankee Candle, ale tyto bych taky ráda zkusila :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...