Spotřebováno za prosinec 2020 + celková bilance za rok 2020

V první řadě bych Vám ráda popřála všechno nejlepší do nového roku. Snad jste do něj vstoupily tou pravou nohou a hlavně doufám, že bude stát za to a bude vážně o moc lepší, než rok loňský.

V prosinci jsem spotřebovala sedmnáct kousků, což je hezké čílo, navíc obsahuje dekorativku a rovnou jsem i něco vyřadila, což uvidíte níže. A samozřejmě mrkneme na celková čísla za celý rok, to je vždy děsivé :D

1. L`Oréal šampon Elseve Color Vive (Recenze) - Na šampon jsem si musela zvyknout, zpočátku se mi po něm rychleji mastily vlasy. Jinak vlasy ale byly pěkně vzdušné, objemné a určitě funguje i na podporu barvy.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

2. L`Oréal kondicionér Elseve Color Vive (Recenze) - Balzám nebyl zlý, byl hutný a vlasy po něm šly dobře rozčesat, jen během dne se mi ovšem více cuchaly. Stejně jako šampon, tak i balzám dobře chránil barvu.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

3. Yves Rocher koncentrovaný šampon (Recenze) - Super je to balení, které je malé, ale vystačí na stejně použití jako velké. Avšak byl to docela boj, jednou vlasy fakt pěkné, podruhé zas mastné a takhle pořád dokola.
Koupila bych znovu: NE

4. Aussie šampon Miracle Moist (Recenze) - Miluji vůni Aussie, ale to je tak jediné plus. Vlasy se mi po něm hodně mastily.
Koupila bych znovu: NE


5. Syoss stylingový sprej Big Sexy Volume (Recenze) - Tohle bylo peklo, střička byla moc silná a vlasy sprej hodně ulepil a zmokřil, že jsem nakonec žehlila více, než bylo potřeba.
Koupila bych znovu: NE

6. Dove olejové sérum Regenerate Nourishment (Recenze) - Tohle naopak byla pecka a snad vůbec nejlepší olejíček na vlasy. Krásně hutný, hydratační a taaak příjemný, navíc vůbec vlasy nemastil a hezky voně.
Koupila bych znovu: ANO

7. Rituals hydratační krém na ruce The Ritual of Jing (Recenze) - Krém měl příjemnou texturu, která se ihned vsákla a nezanechává žádný mastný či lepivý film. Hydratačně ovšem ne pro velmi suché ruce, tam by nestačil, ale na obyč mazání příjemný a voňavý.
Koupila bych znovu: ANO

8. Oriflame sprchový gel s olivovým olejem a aloe vera (Recenze) - Sprcháč hezky pěnil, umyl a nevysušoval, což je základ. Vůně byla povedená, nic chemického, ale příjemná vůně oliv a aloe.
Koupila bych znovu: ANO

9. Bylineo sprchový gel (Recenze) - Sprcháč plný olejů a celkově se super složením. Jemně napěnil, nevysušoval a ač plusem je právě ono složení, tak mínusem vysoká cena.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

10. Isana jemný tělový a pleťový krém (Recenze) - Příjemná krémo-gelová textura a obstojná hydratace, ale krém se vůbec nechtěl vsáknout, neustále jste táhly sem a tam bílou vrstvu.
Koupila bych znovu: NE

11. 7th Heaven hydratační maska pro citlivou pleť (Recenze) - Měla hodně tuhé a suché plátýnko, které vůbec na pleti nedrželo, navíc mi maska i smrděla a bohužel po aplikaci ani žádný efekt.
Koupila bych znovu: NE

12. Purity Vision Bio levandulová voda (Recenze) - Miluji pleťové vody a tahle byla skvělá. Opravdu čistá vůně levadule a voda příjemně zklidňující a dokonalá pro citlivou pleť.
Koupila bych znovu: ANO

13. Astrid noční pleťový krém Q10 Miracle (Recenze) - Krém byl hutnější, přesto nemastný, ale zároveň jste cítily, že parádně vyživuje. Hezky voněl, pleť moc dobře hydratoval, zklidňoval a seděl citlivé pleti.
Koupila bych znovu: ANO

14. Magnificora perfémovaná voda Infinity Glossy (Recenze) - Tohle je pofidérní značka, ale když od toho opustím, tak vůně byla hodně slaďoučká, taková dívčí a překvapivě jsem na ní dostávala spoustu chvály.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

15. Catrice barva na rty Lip Cushion (Recenze) - Docela hutný a lepivý lesk, ale díky té lepivosti poměrně na rtech držel a hydratoval. Já si ho moc oblíbila a používala ráda, ale kvůli aplikátoru již vyhazuji.
Koupila bych znovu: ANO

16. Essence podklad na oči Colour Arts - Skvělá gelová báze za pár korun, vůbec nechápu, že už se nedělá, protože byla skvělá. Stíny s ní bezvadně držely.
Koupila bych znovu: ANO

17. Mary Kay fixační gel pod make-up (Recenze) - Také moc dobrá pleťová báze. Báze měla hutnou, gelovou texturu, pleť krásně vyhladila a připravila na make-up.
Koupila bych znovu: ANO

+ vyřazená dekorativka
Vyhazuji staré paletky Sleek, které jsem úplně milovala. Naopak Astror nestojí za nic a Essence jsem vůbec nepoužívala. Máslíčko Astor se bohužel hodně rozpíjelo a v tomto výrazném odstínu bylo nepoužitelné, lesk stejné značky již má nějaký ten rok a rtěnka Miss Sporty mi nesedí odstínem. Na většinu produktů najdete recenzi na blogu.


Celková bilance za celý rok, pokaždé koukám. Jakmile si to člověk nespočítá, tak se tomu dá těžko uvěřit. V číslech jsou započítaná ale i menší cestovní balení, u masek zas jednorázová plátýnka atd. Bohužel vůbec nemizela dekorativka, protože jsem se většinu roku skoro nelíčila kvůli alergii, s tím souvisí i menší číslo u odličováků. Naopak sprcháčů je šíleně moc, ale na ty zas nejsem sama. Celkově jsou ale čísla menší než loni..

Letos bych potřebovala zredukovat sprcháče, i přes spotřebu jich mám opravdu moc. Krásně mi mizely balzámy na rty, ale také mám furt plný šuplík. A samozřejmě ta dekorativka...

Tělo
Sprchové a intimní gely: 22
Tělová mazadla a opalovací mléka: 15
Samoopalovací produkty: 1
Tělové peelingy: 5
Krémy na ruce: 8
Krémy na nohy: 1
Deodoranty: 3
Holení: 2
Mýdla: 2
Koupelové bomby a soli: 17
Koupelové pěny: 4

Pleť
Pleťové krémy: 12
Pleťová séra: 3
Pleťové masky: 29
Oční krémy: 3
Čistící gely a oleje: 3
Micelárky: 3
Pleťové vody a tonika: 6
Peelingy: 2

Vlasy
Šampony: 7
Kondicionéry: 6
Masky: 4
Laky na vlasy: 2
Tužidla: 1
Olejíčky: 2
Ochranné spreje: 1
Ostatní vlasové produkty: 1

Dekorativní kosmetika
Oční stíny: 2
Řasenky: 4
Lesky: 1
Balzámy: 10
Make-upy: 1
Báze: 2
Pudry: 2
Štětce a houbičky: 2
Vůně: 4

 
Počítaly jste celkovou spotřebu?
Čeho máte nejvíce?

12 komentářů:

  1. Já celkovou spotřebu nepočítám, ale rozhodně ji mám výrazně menší než ty. Ono já některé věci skoro (nebo vůbec nepoužívám) - pleťové masky hodně málo, pudry, báze, peelingy, koupelové bomby (a možná ještě něco) vůbec. A třeba stíny mám už minimálně od loňska (paletku se 4 barvami;-)) a ještě se pořád prohrabávám na úplné dno. Zásob nemám nějak výrazně moc, ale i tak jsem si řekla, že než dopotřebuju, co tu mám (včetně různých malých balení a vzorků), tak nebudu nakupovat.
    Hezký rok 2021 i tobě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malá balení kolikrát zaberou víc místa, než ta velká :D

      Vymazat
  2. Spotřebu nepočítám, co mi dojde, tak vyhazuji, ale vím určitě, že dekorativku jen málokdy spotřebuji, spíš ji vyřazuji nebo vyhazuji. Letos mám velký cíl nakupovat méně kosmetiky, protože mám pocit, že už mám stop stav a jsem jí zavalená..ale nevím jestli to klapne:D
    Vše nejlepší do nového roku, hodně zdraví, štěstí, úspěchu a lásky:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nepočítam spotrebované výrobky a vôňe som uz davno nespotrebovala mne vždy dlho vydržia aspoň nemusím vkuse kupovať

    OdpovědětVymazat
  4. Fuuu tak táto celková spotreba, tak to je super. To by aj mna zaujimala čoho som kolko minula... no budem to tento rok počitat, ak nezabudnem.

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám asi nejvíce spotřebovaných produktů na čištění pleti, těch je fakt dost. A dekorativku bych taky ráda sdělala. Teď se mi hodně nakupilo mazání na tělo, pleťové krémy, ale zase se mi podařilo zredukovat šampony :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šampony mi teď také docela došly, což mám radost :)

      Vymazat
  6. Tak to máš krásnou spotřebu. :) Mě přijde, že poslední měsíce toho moc nespotřebovávám.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...