Tip na originální knihy - Nakladatelství Klíč

Nakladatelství Klíč je poměrně nové a nabízí zatím jen pár titulů, o to více ale zaujmou. Grafické zpracování, ilustrace, to je prostě nádhera. Pokud Vás knihy zaujmou, tak můžete využít slevový kód CHARMEDKA10, který platí na všechny knihy, kromě teda výhodného setu, který je se slevou už sám o sobě.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibuD59anwPlqBFbZPEAJ3R2lk0A199VxICKyQCKnijVCi6z8Qpmu-qTtvlBgR_MKv4Hp3LkBD2-IGJx1idUsRvpWcwnFQ8COyy9kZ41ALdO9ig_MTIAmCgVmiq_Y-yWWGmDUCLUPKljjGvwNxhqWG5Sy58McNcjWYP35c8a-auKjT5DVtr3b6KEP5cSg/s4096/IMG_20221211_110905.jpg

Příběhy ze staré zahrady
Kniha obsahuje téměř třicet krátkých příběhů, které seznámí děti nejen s hlavnmí hrdiny, Myškou Pepkou a plšíkem Oříškem, ale i s dalšimi obyvateli louky a blízkého okolí, ale i s rostlinami, které mohou na zahrádce poznat. Králíček Ferda, který žije za vrátky na louce, ploštice připomínající berušku, pampelišky, nebo zlobivý Rarášek.

Knížka je velmi čtivá a to i přesto, že je psána poměrně jednoduše a to tak, že ji zvládne i menší školák. Příběhy jsou velmi líbivé a opravdu milé.

Ilustrace Vás provází celou knihou a jsou prostě wow, kouzelné. Když jsem sundala přebal, úplně jsem se přenesla zpět do dětství, do léta na chalupě, kde mi babička četla staré pohádky a knížky měly přesně takovou vazbu, knízka má na sobě v podstatě takový potah a vyražené zlaté myšky.

Knihu je možné zakoupit společně s didaktickými kartami.

Hebtyl
Vše se odehrává v malé hospůdce U Vitoucha, kde se pravidelně štamgasté scházejí první pátek po patnáctém. Nikdo spolu pořádně nemluví, neusmívá se na sebe, jen pijí pivo a hledí na televizi. Až do jednoho večera, kdy vypadnou pojistky a na stole se objeví sklenice s hebtylem.


Hebtyl je tvor, kterého si může vytvořit každý a z čehokoliv, je to v podstatě takový Váš odraz, má Vaše vlastnosti a pocity.

Rozhodně se jedná o zajímavý nápad, je to pohádka pro dospělé, která poukazuje na jedinečnost každého z nás, hebtylové odhalují povahové rysy majitele a stejně jako v pohádkách, i tady je pěkný pohled na dobro a zlo.

Strašidený herbář: Šiflík a Šuflík
Šiflík, ten tenký a zelený a Šuflík, ten kulatý a žlutý, jsou kuchyňští duchové. Teda Šiflík je poloviční duch a Šuflík je přáním Šiflíka. Že to zní složitě? Ale kdeže, jednoduše se jedná o malé ducháčky, kteří všechno umí jen tak napůl.

Objevují se večer, když jde malá Viktorka spát a zažívají příběhy. Kniha je rozdělená na sedm příběhů, co příběh, to jeden den v týdnu, což je moc hezky udělané. Na večer jedna pohádka před spinkáním.

Kniha je velmi poutavě a hezky napsaná, ducháčkové mají svoje zvyky, které opakují, takže malí čtenáři budou určitě netrpělivě očekávat kouzla a rituály v každé kapitole. I konce příběhů jsou stejné, na scéně se objevuje maminka Viktorka a ducháčkové jdou spinkat, aby mohl přijít další večer.

Originální pohádka, která zaujme děti přibližně od čtyř let. Součástí každé knihy je CD s audioknihou, kterou namluvil Bolek Polívka, Marián Labuda a Lucie Vondráčková.

Barter spolupráce s nakladatelství Klíč.

Zaujaly Vás knihy?
Čtete dětskou literaturu?

4 komentáře:

  1. Dětskou literaturu už nečtu, ale třeba se k ní vrátím až přijdou vnoučata ;-).
    Jinak souhlasím, že Příběhy ze staré zahrady mají nádherné ilustrace

    OdpovědětVymazat
  2. Dětské knihy nečtu, ale až přidjou děti, tak určitě po nějaké sáhnu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...