Mark - Pleťová maska s růžovým jílem

Pleťové masky miluji a snažím se je používat pravidelně, alespoň jednou týdně. Pleť mám suchou, takže sahám převážně po hydratačních, ale mám za to, že i suchá pleť potřebuje sem tam více vyčistit a zdetoxikovat, takže jednou za čas sáhnu i po nějaké čistící, například jílové.

Značka Mark je přírodní, ručně vyráběná kosmetika bez syntetických látek, konzervantů a samozřejmě netestovaná na zvířatech.


Maska je s obsahem růžového jílu, který je nejjemnější ze všech jílů, tudíž vhodný i pro citlivou pleť, která má tendence k podráždění. Jíl hloubkově čistí, regeneruje a zároveň pleti dodává pružnost a zářivý vzhled. Vitamín C bojuje proti pigmentovým skvrnám. Zajímavý je ve složení jahodový prášek bohatý na vitamíny a minerální látky, je regenerační, antibakteriální a vyživující. Medový prášek udržuje v pleti vlhkost a zklidňuje. Lotosový prášek vyhlazuje a pomáhá s problematickou pletí.

Tato jílová maska je pudrová, je tedy nutné ji prvně namíchat, přiznávám, že jsem na tohle docela lenoch, takže masky ve stylu udělej si sám, nepoužívám až tak často. Přitom to je jednoduché, čajovou lžičku smícháte s troškou vody, čímž se vytvoří jemná kašička, kterou nanesete na pleť a necháte působit cca pět minut.

U jílových masek by se nemělo nechat kompletně zatuhnout, maska pak může hodně vysušovat, takže doporučuji vzít nějké tonikum ve spreji či květinovou vodu a rosit.

S maskou se dobře pracuje, krásně voní a po použití je pleť vážně hezky jemná, heboučká na dotek a opravdu vyčištěná.

Používáte jílové masky?
Znáte značku?

8 komentářů:

  1. Mala som práškovú so zelením ílom a naozaj to pokožku sťahovalo. Avšak čistilo to fakt dobre. Díky za tipy, nabudúce si ju budem viac navhlčovať.

    OdpovědětVymazat
  2. Neznám značku a ani produkt. Ale úplně asi nevím, jestli jsem příznivce masek, které je třeba ,,dopřipravit", asi by to nebylo nic úplně pro mě.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, přiznám se, že teď doma žádnou nemám, takže jedu když už plátýnkové. A i ty už tolik nekupuju, radši funkční a pravidelné skincare rutina a to mi povětšinou stačí. Masky pak nechávám jen na nějaké dny, kdy mám více času nebo jsem skincare pár dní flákala a na pleti je to vidět.

    OdpovědětVymazat
  4. Mám doma tuším jen jednu jílovku a to od Saloos, jinak s jinou zkušenost nemám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...