Zaměřeno na čištění pleti | Garnier, Mixa, L`Oréal, Neutrogena

V posledních měsících jsem se zaměřila na čištění pleti, protože čistá pleť je zkrátka základ a pokud pořádně neodličujete a nečistíte, žádný sebelepší krém Vám nepomůže k hezčí a zdravější pleti. Vzala jsem si proto na paškál hned několik kousků v podobě čistících gelů a tonik.


Garnier zjemňující pleťová voda
Pleťová voda funguje vlastně jako tonikum, takže večer používám jako poslední krok v rámci čištění, ráno zas pleť vodou osvěžím a zbavím případných nečistot z noci. Obsahuje výtažek z růže a provitamin B5. Pleť má být jemná, svěží a rozzářená.

Voda je skvělá, pleť mám suchou a hlavně hodně citlivou, takže k nové pleťovce vždy přistupuji opatrně, avšak tady nebyl vůbec žádný problém a to ani v době alergie, kdy pleť byla opravdu podrážděná. Voda neštípe, nevysušuje, naopak příjemně osvěží a okamžitě zklidní.

L`Oréal vyhlazující pleťové tonikum Hyaluron Specialist
Tonikum obsahuje kyselinu hyaluronovou, díky které nejen pleť čistí, ale pomáhá vyhlazovat jemné vrásky. Slibuje zároveň hydrataci a zklidnění.

Tohle tonikum je sice určené pro každý typ pleti a v popisku je, že má zklidňovat, ale tady jsem taková na rozpacích. Za mě pro citlivou pleť až tak není, nebo minimálně ne na dobu, kdy je pleť opravdu podrážděná a velmi citlivá. Jakmile se mi udělal ekzém, tak tonikum štípalo a ještě více pleť rozdráždilo. Pro normální pleť ok, na citlivou ne.

Mimochodem, na vyzkoušení mám doma ještě další produkty z této řady, tak uvidíme, jak sedne zbytek, určitě dám vědět.

Mixa jemný čistící gel pro citlivou pleť
Gel obsahuje glycerin, který pleť chrání a zvlhčuje, olej ze sladkých mandlí zas vyživuje a zvláčňuje. Gel je speciálně určen pro citlivou a podrážděnou pleť, kdy má okamžitě redukovat pnutí a začervenání. Je bez alkoholu a má hypoalergenní složení.

Gel má hutnější texturu jakoby s nádechem krému, konzistencí je to moc příjemný kousek, na pleti opravdu komfortní. Hezky pleť vyčistí, vůbec nevysušuje a pleť po použití nepne. S Mixou mám furt takový půl na půl vztah, ale tohle mě baví hodně. Navíc gel moc příjemně voní, pro někoho možná silnější parfemace, ale já si ji užívám a nijak mě neruší.

Garnier rozjasňující čisticí gel
Gel je obohacen o vitamin C a výtažek z citrusů, tím pádem má pleť rozzářit a dopřát ji zdravější vzhled. Gel má takovou klasickou řídkou texturu, na pleti je moc příjemný, nedráždí, neštípe a nemám problém s ním vzít i oči. Navíc nádherně svěže voní a opravdu s ním mám pocit dokonale vyčištěné pleti. Malé mínus vidím v tom, že pleť poté docela pne a musím ji hned vzít nějakým tonikem.

Neutrogena hydratační čisticí gel Hydro Boost
Jako poslední gel s kyselinou hyauronovou, která uzavírá vlhkost v pleti, zároveň ale gel odstraňuje nejen nečistoty, ale i přebytečný kožní maz. Pleť má být jemná, svěží a je určen pro všechny typy.

S Neutrogenou mám minimální zkušenosti, s pleťovkou dokonce žádné, takže jsem byla docela zvědavá a gel jsem si fakt oblíbila a prvně hlavně kvůli nádherné vůni, svěží, sladká a strašně příjemná. A nebojte, na pleti nijak neirituje. Gel dokonale čistí, osvěží a nevysušuje.

Barter spolupráce s elnino.cz

Co používáte na čištění Vy?
Jaké máte tipy?

12 komentářů:

  1. Mňa vždy trochu "prekvapí" parfumácia pri produktoch na citlivú pokožku. Trochu tomu nerozumiem. Gély príliš nepoužívam priznám sa, skôr také krémové čističe alebo mydlá. Mám rada od Alverde ten na zmiešanú pleť s bahnom. Inak od Loreal je super ten modrý rad, ten nemá vôňu a možno ti bude viac sedieť ako tento fialový.

    OdpovědětVymazat
  2. neměla jsem ani jeden kousek. Zaujaly mne ty od Garnieru, ale mám s touto značkou i nepříjemnou zkušenost, kdy mi po krému zflekatěl obličej i krk, ale zas micelárka je fajn a plátýnkové masky mi taky zatím neplechu nedělaly...

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, já už mám delší dobu rozdělané zelené CeraVe to balení je fakt nekonečné :-D Z tvého výběru mám vyzkoušenou Neutrogenu a také jsem s ní byla neskutečně spokojená.

    OdpovědětVymazat
  4. Znám oba čistící gely, jak od Garnier, tak od Neutrogeny a jsou moc fajn, ten od Neutrogeny už jsem měla dvakrát. Od Garnier mám ještě ráda čistící pleťový gel Hyaluronic Aloe.

    OdpovědětVymazat
  5. Řada Hydro Boost od Neutrogeny je skvělá, momentálně sice používám jinou značku, ale byla jsem s ní kdysi moc spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě ten Garnier s vitamínem C docela dost vysušoval a vadila mi i parfemace.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...