Kneipp - Soli do koupele

Nedovedu si představit, že bych doma neměla vanu, právě vana pro mě byla jedním z kritérií při vybírání bytu. Ráda se naložím do horké vody plné něčeho voňavého a čtu si. Snažím si ji dopřít aspoň jednou týdně o víkendu.

Dnes mrkneme na německou značku Kneipp, která má určitě jedny z nejlepších solí, ještě nějaké doma mám a také čekají na vyzkoušení olejíčky, tak jsem zvědavá i na ně.


Goodbye Stress
Sůl je těžena ve středním Německu, v hloubce 450 metrů na dně původního, 250 milionů let starého oceánu. Sůl je tím pádem bohatá na minerály a stopové prvky. Obsahuje rozmarýn a vodní mátu, keré mají přeměňovat stres na pozitivní energii.

No řekněte, také byste této soli potřebovaly kamion? Sem s ním. Sůl se rychle rozpouští a vodu obarví do výrazné, tyrksyové barvy, což je už samo o sobě pozitivní. Výrazná je i vůně, taková bylinková, zároveň čistá a štiplavá.

Arnica Active
Sůl s podtitulem Svaly a klouby obsahuje silice z rozmarýnu a arniky horské, které pomáhají uvolnit svaly a klouby po fyzické námaze. Tohle je další skvělá sůl, kterou doma jistě většina ocení ve velkém. Má také štipavější vůni a vodu obarví do žluté barvy. Už když jsem se do vany nakládala, tak jsem úplně cítila, jak se uvolňuje nejen mysl, ale i tělo. Maximálně jsem si vanu s touto solí užila.

Right from the Heart
Sůl s výtažkem z pivoňky a kaméliovým olejem ze vzácné čajové růže z Japonska obarví vodu do jemnější červené barvy, rychle se rozpouští a ta vůně...Pokud máte rády květinové a takové až parfémové vůně, budete nadšené. Parfemace působí velmi luxusně, stejně jako jako obal s květinami.

Enjoy the Little Things
Obsahuje výtažek ze šeříku a slunečnicový olej. Miluji šeřík, takže na tuhle sůl jsem se těšila ze všech nejvíce, bohužel ale také nejvíce zklamala. Šeřík v tom není cítit ani trošku, vážně ani kdesi v pozadí, jedná se o obyčejnou květinovou vůni, která nijak nenadchne.

I Like You Berry Much

Obsahuje výtažek z brazilského acai, borůvek a červeného rybízu. Vůně byla sladká, ovocná s nádechem kyselého rybízu. Vodu obarvila do cihlově oranžové barvy. Jinak co se týče nějaké hydratace a péče, tak mi vyloženě pečující soli nepřijdou. Nevysušují, ale rozhodně jsem ani s jednou neměla pocit výživy, vždy bylo potřeba po koupeli namazat.

Soli, pěny, oleje...?
Máte rády Kneipp?

6 komentářů:

  1. Kneipp robia fakt skvelé soli do kúpeľa. Mám tú Goodbye stress tá je perfektná, voda je až azúrová a vždy ma to tak akoby ukľudní. Zaujala ma však aj tá s orgovánom čo je po vašom ten šerík, tie kvety milujem aj preto, že som sa v máji narodila a vtedy kvitnú. Akurát si mi to tak pripomenula. Inak aj Levanduľovú majú a vonia pekne, Kneip majú také čisté vône.

    OdpovědětVymazat
  2. Goodbye stress je má asi top sůl do koupele ever. ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, koupele si moc pravidelně nedávám, když už tak preferuju gynekologickou sůl od Dermapro nebo heřmánek a koupel z něj ze zdravotních důvodů. Soli Kneipp vážně umí, kdysi jsem je zbožňovala a samozřejmě si i ta čas od času nějakou koupím, jen už se snažím ty parfemované věci nepoužívat vyloženě pravidelně.

    OdpovědětVymazat
  4. Tuto značku mám moc ráda a patří mezi mé nejoblíbenější. Teď jsem si koupila sprchový gel GOODBYE STRESS a jsem moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
  5. U mě nejvíc pěny, ale občas jako zpestření i nějaké soli, oleje nebo bomby:-) Od téhle značky jsem ještě žádnou sůl neměla, ale docela mě zaujaly, nebo aspoň tedy některé z nich:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tu modrou verzi jsem už jednou zkoušela a je moc příjemná. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...