Tři dny v Polsku - Szklarska Poręba, wellness, Jelenia Góra

Szklarska Poręba je rekreační středisko na rozhraní Krkonoš a Jizerských Hor. Centrum města je opravdu jen plné restaurací a apartmánů. I my jsme tu byli za odpočinkem, bohužel vodopád, který se v okolí nachází a jedná se o turisticky hodně navštěvovanou část, jsme nezvládli, byli jsme s kočárkem, se kterým se to nedalo, snad jindy, ale vezmu Vás na wellness a do blízké Jelení Hory.

(Ne)doporučení na hotel ve Szklarske Porebě. Ubytováni jsme byli v hotelu Platinum Mountain, kde 99% klientely jsou rodiny s dětmi, avšak mně hotel nepřišel natolik uzpůsoben, dětská herna je doslova peklo.

Celkově hotel v žádném případě neodpovídá 5*, je to těžký průměr, ne-li podprůměr. Hotel má výborné promo, nádherné fotky (nafocen samozřejmě ten největší pokoj) a popisky takové, že realita je pak hodně tvrdá. Prémiový apartmán byl jen obyč dvoupokoják, šíleně (ne)vybaven, jen teda se saunou v koupelně, to je jako prima, ale nevyváží ty mínusy. Navíc od wellness hotelu bych čekala standart župany na pokoji a i kosmetiku, nic takového.

Wellness je zdarma, což je zas super. Není teda nějaké wow, ale stačí, obzvlášt když vezmeme v potaz, že sem jedou primárně lidi s dětmi a užívat si poklidného relaxu asi tolik nebudou. Navíc dopoledne úplně volno, pecka.

Abych jen nekritizovala, musím pochválit jídlo, to bylo opravdu výborné a výběr jak při snídani, tak i večeři. Snídaně mi chyběla hned při příjezdu domu, jídlo vážně top. Za alkohol či za posezení u kávy v lobby si sice dost připlatíte, ale to už jsou služby navíc, které využívat nemusíte.

Jelení Hora se nachází necelou půlhodinku od Sklářské Poruby a musím říct, že mě zaujala hned na první dobrou. Barevnými a zdobenými domečky má trošku nádech Vratislavi, je to nádherné městečko, které úplně vybízí k procházkám uličkami. Určitě se sem budu chtít vrátit někdy v létě, až bude ještě více rozkvetlé a barevné, v poklidu se projít a objevit i více jelínků, kteří jsou vlastně jak trpaslíci v již zmiňované Vratislavi.

Jezdíte do Polska?
A byli jste tam na nějakém wellness?

5 komentářů:

  1. Ahoj, škoda toho hotelu, který neodpovídal tomu, za co se vydává a člověk za to hlavně platí. Sladkosti vypadají topově. ♥ Krásné jarní dny. ☘🪻

    OdpovědětVymazat
  2. Já zrovna tyhle velké hotely v oblibě nemám, v Polsku jsme kdysi bydleli v soukromí (ale byli jsme ve východním Polsku, kousek od běloruských hranic, kde to není oblast cílená na zahraniční turisty)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, přitom komplex působí velmi příjemně, vsadila bych se že jsem na něj viděla někde promo. V Polsku jsem byla jednou kdysi dávno v Kudowě Zdroji kvůli materiálu na jednu strýcovu zakázku, ale jinak ne.

    OdpovědětVymazat
  4. Do Polska se občas podívám, ale spíš vánoční trhy a nebo klasika, nákupy, na wellness jsem tam ještě nikdy nebyla, ale z fotek to na mě působí docela hezky, jen tedy až na ten hotel, ale tohle se bohužel zjistí až poté..

    OdpovědětVymazat
  5. To musely být super oddychové tři dny, hned bych také někam vypadla. :) Pěkné fotky, je vidět, že sis Polsko užila na maximum. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...