Teplice - Procházka centrem a výstava Harryho Pottera

Krásný den!
Doufám, že s krásným počasím a příchodem jara nastává výletící oddobí a články plné fotek z cest se tu snad bude objevovat zase více, dokonce už mám jeden další v zásobě. V týdnu jsme s kamarádkou vyrazily do Teplic, kde jsme měly v plánu hlavně výstavu v místním muzeu.

Když jsme do Teplic přijížděly, tak rozhodně na první dobrou dojem neudělaly, hned na začátku města sídliště, takže jsme se projely mezi paneláky a při příjezdu do centra všude hromada lidí, v týdnu dopoledne! a ještě nebylo kde zaparkovat. Nakonec ovšem spokojenost, jedná se o lázeňské město, takže všude jsou fontány, což já miluji a aktuálně to krásně růžově kvete, takže parky jsou ještě o to hezčí.



Jelikož jsme to pojaly opravdu tak, že si chceme výlet užít a měly jsme čas, zvládly jsme rovnou tři podniky. Výlet jsme započaly samozřejmě kávičkou. Podle recenzí a fotek nás zaujala kavárna Vanilka... nejen kafe. Pokud bysme ale prvně mrkly do vitríny, tak se asi nezdržíme, zákusky nezaujaly. Po objednání teda špička ve skle super, ta byla fakt dobrá, bohužel dort naopak nebyl nejčerstvější, oschlý a s polomrtvou jahodou. U kafe beru to, že ne každý je pes a potrpí si na výběrovou kávu, ovšem zklamala i limonáda, která byla nijaká.

Na oběd jsme vybraly restauraci Věžičky, která má zahrádku a tohle byla naopak skvělá volba. Burger byl vynikající, limonáda absolutní strop a k tomu velmi milý personál. Během dne jsme jsme na chviku zasedly i na drink a to do Befeleme Coffee Bar, opět možnost posezení venku na náměstí a drinky byly moc dobré.


Výstava Harry Potter aneb Mudlové, přijeďte express. Hlavním bodem programu byla právě výstava. Nejsem vyloženě fanoušek, mám moc ráda filmy, knihy jsem četla asi dvě, nebo tři a rozhodně doma s motivem nemám nic, kamarádka je ovšem velký fanoušek. Oběma se nám výstava líbila, je to vlastně sbírka jedné slečny ve třech místnostech muzea, takže i s focením to máte přibližně na čtyřicet minut. Výstavu můžete navštívit do 28.4.

Líbí se Vám Teplice?
Plánujete ještě výstavu?

5 komentářů:

  1. Ahoj, no super, už jsem přeposlala tip na výstavu, kamarádka do Teplic příští víkend míří. Jak je vidět, tak se město celkově pozvedlo, což je jen dobře, kéž by se mu navrátila jeho lázeňská sláva. : ))) Krásnou neděli přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Moje město! 😊 Teď, když kvetou sakury a šeříky, je fakt nejhezčí. Výstavu jsem s kamarády navštívila už na podzim, hrozně se mi tam líbily ty detaily jako pavouci utíkající z okna nebo cedulka přístěnek na košťata. 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. V teplicích jsem zatím nikdy nebyla, ale vypadá to tam opravdu moc hezky, ráda bych se tam mrknula.
    Ačkoliv Harryho až tak nemusím, některé hlášky jsou legendární! :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak v Teplicích jsem ještě nebyla, ale z Tvých fotek vidím, že by to chtělo napravit:-) Akorát tak, kdyby bylo víc volna:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ta výstava nemá chybu, tam bych byla úplně ve svém živlu. :D :) Harryho miluju a tohle potěší snad každého fanouška. Krásné fotky. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...