Tip na výlet: Benátky nad Jizerou

Vítám Vás u dalšího výletního článku a rovnou se zeptám, zajímají Vás i samostatné články z procházek po Praze? Myslím tím primárně okrajové části s přírodou, nebo postačí zmínka v randomu? Tím, že chci blog vést více i jako takový deníček a mít tu všemožná témata, větší rozmanitost, tak osobně se těmto článkům plných fotek nebráním.

Italské Benátky to sice nejsou, ale i tak si myslím, že ty nad Jizerou stojí za pozornost. Z Prahy to je přibližně půl hodinka, pokud nejedeme v týdnu ve špičce samozřejmě, takže skvělý výlet na otočku a opravdu stačí na městečko odpoledne. Parkovala jsem kdesi na začátku, naprosti cukrárně Sweet Joy Café, která bohužel měla zavřeno :D Tady jsme přesto auto nechaly a vyrazily procházkou k zámku. Hned u zámku se nachází i malé Husovo náměstí s kapličkou a sochou sv. Jana Nepomuckého.


Zámeček mile překvapil, sice zahrady nejsou nijak rozlehlé, ale mají své kouzlo, dá se tu i příjemně posedět a chvilku rozjímat, takže pokud nemáte Benátky nad Jizerou daleko, určitě vyražte. Za mě moc povedený výlet, navíc ani v neděli tu nebylo moc lidí.

Byly jste v Benátkách?
Kam se chystáte?

4 komentáře:

  1. V Benátkách jsem ještě nebyla - ani v těch italských ani v těch na Jizerou :). V neděli jsem byla v Dendrologické zahradě (článek bude), teď ve středu se možná vypravím na výstavu taky u nás do Chodovské tvrze.
    Jinak tipy na výlety za Prahu a procházky po Praze beru všemi deseti

    OdpovědětVymazat
  2. Tam jsem ještě nebyla, nicméně z fotek se mi to jeví jako místo, které bych ráda navštívila:-) Sice to nemám úplně za rohem, ale lze to přece spojit i s návštěvou jiného hezkého místa někde cestou:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem na tvém blogu sice poprvé, ale moc se mi tu líbí, máš krásné fotky a super povídání, takže samostatný článek o procházkách o Praze bych uvítala :D :) Do Prahy to sice mám docela daleko, ale jezdím tam často, takže určitě ocením tipy, kam vyrazit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tady jsem taky nikdy nebyla, takže opět děkuji za představení dalšího českého města :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...