Spotřebováno za prosinec 2021 + celková bilance za celý rok

Ke konci roku se mi povedlo dodělat krásných třináct produktů, z toho rovnou tři z dekorativky, takže jak poslední měsíce nic moc nemizelo, tak prosinec byl velmi úspěšný. Určitě vytrvejte do konce, protože na konci článku Vás čekají souhrná čísla za celý rok.


1. Canneff pleťové tonikum (Recenze) - Opravdu moc dobré tonikum, které vyčistilo, nedráždilo citlivou pleť, naopak mi přišla zklidněnější a více opečovávaná.
Koupila bych znovu: ANO

2. Mary Kay dvousložkový odličovač očí (Recenze) - Tak tohle byl snad ten vůbec nejlepší odličovač na oči, co jsem měla. Jeden tah a make-up krásně pryč. Jen teda jsem po něm měla červenou kůži, sice nepálila, neštípala a hned to zmizelo, ale kolikrát jsem se lekla.
Koupila bych znovu: ANO

3. Yves Rocher odličovací olej Sensitive Camomille (Recenze) - Výborný olej na odličování, používala jsem rovnou ve sprše a to jak na pleť, tak i na oči a odlíčil perfektně. Navíc zklidňoval, vyživoval a jemně voněl.
Koupila bych znovu: ANO

4. Garnier Botanic Therapy šampon Olive Mythique (Recenze) - Šampon nebyl špatný, dobře umyl, nevysušoval, hezky vlasy provoněl, ale někdy se mi po něm rychleji mastily, jindy zas vůbec, takže jsem dost na rozpacích.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

5. Garnier Botanic Therapy kondicionér Olive Mythique (Recenze) - Naopak balzám mi sedl moc dobře, vlasy zjemnil a šly po něm krásně rozčesat, dokonce mi přišlo, že i během dne se krapet méně cuchají.
Koupila bych znovu: ANO

6. Balea tělová emulze Be Soft (Recenze) - Ve větším množství se ne a ne vstřebat, chce to používat s mírou. Má gelovo-krémovou texturu, lehoučkou a hydratačně spíše pro normální pokožku, na suchou stačit nebude. Obalu samozřejmě nelze odolat.
Koupila bych znovu: ANO

7. Faberlic sprchový gel Jablko & skořice Lovely Moments (Recenze)
- Dokonalá vánoční vůně, autentická, nic chemického. Sprcháč pěnil, umyl, jen teda měl tendence vysušovat, takže nic pro suchou pokožku.
Koupila bych znovu: MOŽNÁ

8. Nivea tuhý antiperspirant Invisible for Black & White (Recenze) - Klasika, která se tu pravidelně objevuje a nikdy mi doma nechybí, je to taková jistota.
Koupila byh znovu: ANO

9. Bomb Cosmetics šumivá koupelová bomba Veselý jelen (Recenze) - Na pohled vůbec ta nejroztomilejší bomba, ale bohužel efekt ve vaně nic moc a vůně to samé.
Koupila bych znovu: NE

10. Ryor rozjasňující make-up 8v1 (Recenze) - Objev roku, tohle je skvělý make-up, který krásně kryje, zároveň vypadá pěkně přirozeně, nevysušuje, neleze do vrásek a vydrží po celý den. Je mastnější, takže ideál pro suchou pleť.
Koupila bych znovu: ANO

11. Essence řasenka Lash Princess Powerful Pink & Proud (Recenze) - Zpočátku jsem s ní bojovala, ale nakonec fajn. Sice lehce slepovala, ale tak akorát, že mi to nevadí. Dodala super objem, prodloužila a za těch pár korun pecka.
Koupila bych znovu: ANO

12. Gabriella Salvete tvářenka Fiorello - Staletá tvářenka, myslím, že už ani není v nabídce. Tohle byl pěkný neutrální odstín s nádechem do hněda, který šel ke všemu. Super pigmentace a celodenní výdrž.
Koupila bych znovu: ANO

13. Yves Rocher balzám na rty Ostružina (Recenze) - Balzámy YR mám moc ráda, dobře po rtech kloužou a skvěle vyživují. Ostružina navíc dodala rtům barvičku a nádherně voněla.
Koupila bych znovu: ANO

Celková spotřeba ač vypadá na pohled děsivě, tak je rozhodně menší jak loni. Mnohem méně tělových mazadel, ale i krémů na ruce či blbostí do koupele, je vidět, že už zas chodím do práce a neflákám se doma při lockdownu. Více jsem spotřebovala určitě různých odličovacích produktů, pleť odličuji a čistím vážně poctivě, naopak ubylo masek, kolikrát není na ně čas.

Předsevzetí do nového roku? Určitě se snažit zredukovat sprcháče a samozřejmě dekorativku. Zrovna ale třeba stíny nepoužívám kvůli slzení téměř vůbec, takže tam to dost vázne.

Tělo
Sprchové a intimní gely: 20
Tělová mazadla a opalovací mléka: 9
Tělové peelingy: 2
Krémy na ruce: 4
Krémy na nohy: 2
Deodoranty: 4
Holení: 3
Mýdla: 4
Koupelové bomby a soli: 6
Koupelové pěny: 2
Ostatní (univerzální krémy atd): 7

Pleť
Pleťové krémy: 6
Pleťová séra: 3
Pleťové masky: 16
Oční krémy: 1
Čistící gely/pěny/oleje: 7
Micelárky: 4
Odličovače očí: 3
Pleťové vody a tonika: 4
Peelingy: 3

Vlasy
Šampony: 5
Kondicionéry: 3
Suché šampony: 1
Masky: 3
Laky na vlasy: 1
Tužidla: 1
Ochranné spreje: 1
Ostatní vlasové produkty: 1

Dekorativní kosmetika
Řasenky: 3
Obočí: 1
Balzámy: 7
Make-upy: 3
Korektory: 1
Pudry: 2
Štětce a houbičky: 1
Vůně: 2

Koukaly jste na celkovou svoji spotřebu?
Co se daří a co ne?

12 komentářů:

  1. Já za loňský rok spotřebovala svoje zásoby na polovinu, takže slavím neskutečný úspěch! Nicméně za prosinec mi přibylo tolik novinek, že mi to zase trochu nabylo. Nicméně tenhle rok to chci zase zredukovat na polovinu. Většinu věcí už nemám ani v zásobě, takže u mě spokojenost :)

    OdpovědětVymazat
  2. Spotřebu nesleduji, ale nákupy ano a hlavně poslední dobou to vypadá úplně děsivě. Hodně jsem nakupovala, do toho Vánoce..a já nemůžu dovřít šuplíky a dvířka od skříněk:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Spotřeba vypadá úctyhodně. Já statistiku nemám, ale vzhledem k tomu, že včetně mýdel a tamponů mám spotřebu tak kolem 10 kousků za měsíc, tak tvých čísel určitě nedosáhnu. Já se snažím teď kupovat jen to, co mi dochází (ale občas taky neodolám) - zásobu tu mám hlavně sprcháčů a myslím, že i šampony ještě chvíli kupovat nemusím...

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,
    já si teď z řad odličovačů oblíbila dvoufázový Yves Rocher a asi mi i každou chvílí dojde. Olivovou řadu Botanicals jsem měla a měla jsem stejné pocity jako ty, občas se mi po tom rychleji mastily vlasy. Na celkovou spotřebu si neodvážím se podívat, bylo by to nejspíš několikanásobně vyšší číslo :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Řada šamponů Botanic Therapy mi vyhovuje a ráda si koupím nějaké další, zatím jsem moc spokojená s těmi kokosovými. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám stejnou zkušenost se šamponem od Garnier, nevím čím to bylo.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...