Výletování v okolí Prahy - Zámek Hořovice, Ranch

V dubnu, když jsem měla narozeniny, jsem vyrazila za kamarádkou a protože bylo krásně, tak jsme si udělaly opravdu hezký, holčičí den. Bez chlapů, bez dětí...Chtěly jsme někam na výlet blízko Prahy a protože Hořovice mají chválený zámeček a zahrady, proč tam nezajet.

Město samo o sobě nás nezaujalo, kromě pár kostelů tam vlastně není moc co k vidění a prostě ničím nezaujme. Nevadí, zamířily jsme k zámku, kde jsme rovnou plánovaly zasednout ke kávičce a nějakému dortíku.



Vůbec nevíme, kde se stala chyba, ale asi jsme byly úplně jinde než všichni ostatní. Myslely jsme si, jak i chvilku posedíme v rozkvetlých zahradách, budeme se kochat tou krásou a jen co jsme do zahrad vešly, přišlo velké zklamání. Park je vlastně jedna velká plocha, kde rostou nějaké luční kytky, v podstatě samorost, žádné záhony snad kromě pár narcisů a lipové aleje. Nejhorší ale je, že ze všech stran koukáte na hnusné, barevné paneláky za zdí, to je něco strašného.

Co se týče zámecké cukrárny s názvem Café Hanau, tak pokud si potrpíte na dobrou kávu, tak sem nee. Místo je hodně chladné a kafe v takových těch průhledných vysokých sklenicích s uvnitř ne zrovna kvalitní kávou, tohle už nikde dostat nechcete.


Kam zajít na oběd, i tady nás jedna volba zklamala, restaurace byla hlučná jak bar, stejně tak i temná. Já chtěla na Ranch, ale kamarádka tolik ke zvířatům netíhne jako já a moc se ji tam nechtělo. Nakonec to byla nejlepší část výletu a to i pro někoho, kdo koně nevyhledává.

Ranch Hořovice je nádherné prostředí se stájemi, restaurací a penzionem. Zrovna ten den se konaly závody, takže jsme se mohly podívat na tréninky a oběd jsme měly i s programem. Dalo se jít v pohodě i ke stájím, koně byli kontaktní a my obě vážně nadšené. K tomu jsme si pochutnaly na dobrém jídle. Pokud budete mít cestu, město vynechte a rovnou se stavte tady.


Znáte Hořovice?
Líbí se Vám zámek?

9 komentářů:

  1. Neznám, ale zámek se mi líbí a ranč s koňmi jakbysmet, vůbec bych se nebránila takovémuto výletu, právě naopak:-)

    OdpovědětVymazat
  2. V Hořovicích na zámku jsem ještě nebyla, je ve výhledově v plánu. Ale koukám, že vás vlastně ani moc nenadchl, tak si ho v tom plánu nechám jakou nouzovku ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Peto, napadá mne snad, že ještě nenastala sezona. My byli před xy lety na zámku a v zahradách, ale žádnou místní pohostinnost jsme nezkoušeli. Škoda, to člověka nepotěší, když váží cestu. Třebas zajet hold jinam. Dál po D5. Loděnice či Beroun. Ale prý je tam vyhlášená a chválená porodnice a nemocniční zářízení celkově. Prima den přeji. A těším se na další výlety. ☺♥
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, nemocnice tam je vyhlášená a Beroun cestou je určitě také fajn :)

      Vymazat
  4. Ahoj, teda to mě mrzí, že první část tě takto zklamala. Hold ne všude je to tak pěkné jak se avizuje :-) ale koníci jsou teda fešáci ušatý.

    OdpovědětVymazat
  5. Fotky už jsem obdivovala i na instagramu a jsou moc povedené. Na tom ranči by se mi moc líbilo :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...