Zaměřeno na přírodní čištění pleti: Alteya, Ikarov

Články ze Šumavy máme za sebou a vrhneme se zase na nějakou tu kosmetiku a dnes zabrousím do přírodních vod. Když jsem měla možnost vybrat si produkty z e-shopu bioruze.cz, dlouho jsem přemýšlela, co vlastně všechno chci zkusit. Výběr je veliký, od samotných značek až po produkty.

Nakonec jsem se rozhodla, že se zaměřím na čistou pleť, takže tu mám dvoufázák, čisticí gel a květinovou vodu. Vše tedy přírodní a se super složením.

Ikarov dvoufázová čisticí emulze
Tato emulze má do hloubky čistit pleť, odstraňovat zbytky make-upu, osvěžovat a sjednocovat. Je vhodná pro všechny typy pleti.

Tuhle emulzi jsem si naprosto zamilovala, přitom má úplně primitivní složení. Obsahuje pouze jojobový olej a růžovou vodu a funguje dokonale. Je třeba před použitím protřepat, aby se složky smíchaly. Stáhne i voděodolný oční make-up a to bez toho, abyste na oči musely tlačit. Netvoří v očích mlhu a příjemně hydratuje. Jednoduché a přitom tak účinné.

Alteya čisticí gel na obličej jasmín
Gel má odstranit z pleti každodenní nečistoty a make-up. Obsahuje jasmínový olej, který zklidňuje, pomáhá při hojení ran a udržuje vlhkost v pleti. Ve složení také najdete silicový olej, zklidňující růžový olej, který zpomaluje proces stárnutí či mandlový a kokosový olej.

Po styku s vodou vytváří lehoučkou pěnu, na pleť se jakoby přicucne, takže se hůře smývá, ale není to nic, co bych brala jako mínus, jen je zkrátka třeba počtat s tím, že z pleti to jde hůře. Odstraní make-up, vyčistí a vůbec nevysušuje.

Alteya pleťová voda meduňka
Květinové vody jsem si zamilovala, na citlivou pleť jsou za mě top. Osvěží, zklidní či dočistí, zkrátka všestranné využití. Zároveň je meduňka vhodná ale i na problematickou pleť a to díky protizánětlivým účinkům.

Na meduňkové mě zaujalo, že bojuje proti tmavým kruhům pod očima. Voda příjemně voní, takže večer působí uklidňujícím dojmem. Složení je čiště ze 100% meduňkové vody.

Moc děkuji bioruze.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Máte rády přírodní kosmetiku?
Používáte květinové vody?

15 komentářů:

  1. Ahoj, přírodní kosmetiku čas od času doma nějakou mám, ale vyloženě na tom nebazíruju. Snad až na krémy na obličej, to si ráda pořizuju přírodní, u těch kovenčních se mi často stává, že se do pleti zkrátka nevstřebají.

    OdpovědětVymazat
  2. Meduňková voda mne docela zaujala. Ale značku neznám, ani jsem ji nikde neviděla.

    OdpovědětVymazat
  3. V přírodní kosmetice se moc neorientuji, sem tam si koupím z ní něco na zpestření, jinak jde mimo mě. Značky neznám, nejvíc mě asi zaujala pleťová voda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ji oblíbila hlavně kvůli citlivé pleti, na kterou reaguje super :)

      Vymazat
  4. Přírodní kosmetiku mám moc ráda, ale tyto dvě značky jsou pro mě zcela nové :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Značku vůbec neznám, ta meduňková voda musí být supr! :)
    www.everythin-kate.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Obě dvě značky jsou pro mě velkou novinkou, takže děkuji za rozšíření obzorů :)

    OdpovědětVymazat
  7. Obě značky mi nic neříkají, ale za to jsou velice lákavé

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...