By Mukk - Přírodní péče o pleť

By Mukk je přírodní kosmetika pocházející z malého estonského ostrůvku. K výrobě využívá lokální zdroje jako například mořskou vodu či extrakt z mořských řas. Skvělé také je, že v produktech najdete fermentované laktobacily a tím pádem jsou produkty naopak úplně bez syntetických konzervantů. Značká dbá na citlivost nejen vůči pokožce, ale i přírodě

Má velmi minimalistické obaly a vlastně i portfolio, nabízí pouze dvanáct produktů, ale zastanou kompletní rutinu.


Čisticí gel na obličej
Obsahuje kokosový extrakt, červené řasy, mořskou vodu, výtažek z bílé vrby a pšeničné proteiny. Má za úkol odstraňovat zbytky make-upu, nečistoty a přebytečný kožní maz. Je určen pro normální, smíšenou a problematickou pleť.

Ač mám suchou pleť, tak čisticí gely používám moc ráda a tenhle úplně v klidu pro suchou a citlivou pleť doporučím. Pleť bezvadně vyčistí, vůbec ji nevysušuje a po použití nemám sebemenší pocit pnutí. Po styku s vodou krapet napění a hezky voní po bylinkách.

Uklidňující mořské sérum
Kromě laktobacilů a hnědé řasy obsahuje i protizánětlivou a hojivou aloe vera. Sérum má posílit pleť, aby byla odolnější vůči vnějšímu prostředí. Zklidňuje podrážděnou pleť, potlačuje zánět a zpomaluje proces stárnutí.

Sérum má hodně řídkou, v podstatě až vodou texturu, což mě docela překvapilo, protože u přírodních sér jsem zvyklá spíše na olejové textury a tohle na olejové bázi vůbec není a to ani složením. Sérum se do pleti okamžitě vstřebá, nezanechává žádný film a vstřebá se opravdu tak, že o něm vůbec nevíte, až jsem si říkala, jestli vůbec něco dělá.

A dělá a dělá hodně. Ač se to nezdá, tak i přes tu lehoučkou texturu pomáhá s hydratací, během noci pleť vždy maximálně zregeneruje a opravdu příjemně zklidňuje. Velmi nenápadné a přitom tak účinné.

Výživný denní krém
Kromě výše zmiňovaných složek obsahuje například ještě vitamín E, šípkové máslo, olej z meruňkových jader, olej ze semen karanja a různé řasy. Je určen pro suchou, citlivou a zralou pleť. Pleť má být hladká, pružná, bez suchých šupinek, drsných míst a pnutí.

Krém má středně hutnou texturu, není lehoučký, ale zas se nejedná vyloženě o mastňák. Dobře se roztírá a během chviličky se vstřebává bez mastného filmu. Nepůsobí vůbec těžce a příjemně bylinkově voní.

Musím souhlasit, že pleť je opravdu bez suchých míst, je nádherně vyživená a spokojená. Podrážděnou pleť zklidňuje, regeneruje a fakt o ní pečuje. Krému je ovšem pouhých 30ml, takže docela rychle mizí.

Barter spolupráce s By Mukk. Koupit můžete na biooo.cz, blueberryhill.cz či vemzu.cz

Znáte tuhle kosmetiku?
Používáte přírodní péči?

12 komentářů:

  1. Ahoj, tahle značka je pro mě úplnou novinkou, tak děkuji moc za její přiblížení. Vypadá to opravdu sakra dobře :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vůbec neznám, ale líbí se mi celá řada, nejvíc asi to uklidňující mořské sérum, to vypadá vážně lákavě:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tuhle značku ani neznám, ale má zajímavé hranaté obaly :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Čistící gely také používám ráda, aktuálně jsem si zamilovala od Astridu z řady Hyaluron. Denní krém mě zaujal obalem :)

    OdpovědětVymazat
  5. Má velice zajímavé obaly, značku jinak neznám.

    OdpovědětVymazat
  6. Ať jsi s produkty spokojená, vypadají skvěle! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...