Kosmetické propadáky roku 2022

Tentokrát si odpustíme famfáry a spíše dnešní produkty vypískáme. Samozřejmě ale platí, že co nesedí mně, může naopak maximálně sedět Vám. Stejně jako v oblíbencích, tak i v propadácích je kosmetiky za loňský rok méně. Koukala jsen, že jsem opravdu používala převážně produkty, které neurazí, ale ani nenadchnou.

Dekorativní kosmetika 
V dekorativce se každoročně objevují hlavně řasenky. Určtě chci co nejvíce spotřebovávat a dostávat se na dno, takže se zaměřuji na starší kousky, ale pokusím se letos sahat i po novějších, abych pořádně vyzkoušela a bylo více o čem psát.

L`Oréal řasenka airVolume (Recenze)  
Strašná řasenka, na kartáčku ulpívá šíleně moc barvy, nejde pořádně ani otřít a i tak se pak všechna ta barva přenese na řasy. Ty jsou tím pádem nechutně obalené, nejdou ani rozčesat, všude se to obtiskává, maže, tohle je fakt peklo.

 Avon řasenka Supershock (Recenze)  
Naopak tady nevím, zda nemám nějaký vadný produkt, protože hned po otevření byla řasenka naprosto suchá. Ale suchá tak, že na řasy se nedostane v podstatě nic, takže efekt nula a řasenka byla hned úplně proschlá a nepoužitelná.
 

Pečující kosmetika 
Jak jsem měla problém v oblíbencích najít krém, tak v této kategorii jsem ho nenašla vůbec. Zas je to ale pozitivní, protože většinou v propadácích jsou takové krémy, které mi dělají vyloženě neplechu a to tentokrát nebyl žádný. Primárně tu tedy vévodí masky a vlasovka.

 Balea hydrogelové masky na oči (Recenze)
Kolikrát těm obalům nedokážu odolat, ale bohužel většinou jsou obaly to jediné pozitivní. Tyhle masky pod oči nedělaly vůbec nic a na podrážděné pleti ještě hodně štípaly.

MaxBrands textilní maska Crab Style (Recenze)
Tyhle masky prodávají, myslím, v Action. Na pohled roztomilost, plátýnko mělo na sobě opravdu kraba, ale maska bohužel jen na efekt. Po sundání žádná hydratace, zjemnění, prostě nic.

Korika plátýnková maska s fermentovaným vínem (Recenze)
Korika je za mě značka kvalitních produktů, korejské masky jsou vůbec to nejlepší, takže netuším, kde se stala chyba, maska nic nedělala. Žádná hydratace, zklidnění, efekt naprosto nulový.

Nivea univerzální krém pro celou rodinu (Recenze) 
Já vím, že tohle je klasika, ale za mě ne. Složení je odporné, na dítě bych to nedala, už vůbec ne na obličej. Já to používala primárně na nohy a se suchými patami si krém vůbec neporadil. Na to, že to je pořádný hutný mastňák, tak hydratačně žádná sláva.

Nivea olej na opalování ve spreji (Recenze) 
Koukám, že nemám opalováky vyfocené, divné...Na mazání v Praze byl tenhle olej ve spreji fajn, tam jsem neviděla problém, ale u moře? Hned jsme šli do červena, já navíc měla hrozně přecitlivělou pleť, budila jsem se oteklá, pleť mě štípala...V kombinaci s mořem a solí to nefunguje.
 
Frosch sprchový gel Květ pomeranče (Recenze) 
V tubě voněl sprcháč krásně po pomerančích, ale při použití se vůně změnila v takovou hnusnou, záchodou parfemaci. Frosch mám ráda, ale zůstanu u domácnosti.
 
Farmona sůl do koupele Tutti Frutti (Recenze
Farmona je moje oblíbená značka, co se týče vůní, ty má dokonalé. Tahle sůl mě ale docela zklamala, vůně byla dost umělá, štiplavá a efekt ve vodě také nic moc. Jen lehce obarvila vodu, smrděla a kvítky v soli byly takové zvadlé, ošklivé.
 
Alterra koupelové soli
(Recenze
Krásné obaly, hezké složení a v pytlíčku i příjemné vůně, ale po nasypání do vody vůně nebyla vůbec cítit, voda byla maximálně tak zakalená a nekonala se ani žádná péče.

Yves Rocher malinový ocet pro lesklé vlasy (Recenze)
V obalu božská vůně malin, fakt k sežrání. Bohužel po aplikaci nebyla ve vlasech vůbec cítit a nepřišlo mi ani, že by něco ocet dělal. Vlasy nebyly lesklejší, hydratovanější, prostě nic. Podle mě buď tenhle produkt milujete, nebo Vám také nic nedělá.

Dusy šampon pro leské vlasy Shine Shampoo (Recenze)
Jedná se o kadeřnický produkt, ale mně se po něm hodně mastily vlasy a tenhle problém jsem měla už i kdysi u bývalé kadeřnice, vždy do dvou dnů splihlé a mastné vlasy. Navíc se mi ani nelíbí složení s norkovým olejem.
 

Foamie tuhý šampon s arganovým olejem (Recenze)
Super pění, dobře se aplikuje i do dlouhých a hustých vlasů, ale většinu času se mi po něm vlasy hodně mastily.

Foamie tuhý kondicionér s arganovým olejem
(Recenze)
Opět dobrá aplikace a pěnivost, ale tady zas byl problém s tím, že vlasy nešly vůbec rozčesat a ještě se během dne více cuchaly.

Co vůbec nesedlo Vám?
Znáte některý produkt?

16 komentářů:

  1. Znám malinový ocet Yves Rocher a mám přesně opačnou zkušenost, jeden z mála produktů, který mým vlasům dá lesk, kupuji si ho už roky:-) Ale hodně podle mě záleží jaké má kdo vlasy..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se asi lesknou asi od sebe, takže úplně nevidím rozdíl :)

      Vymazat
  2. Já občas používám masky pod oči od Baley, není to žádný velký zázrak, ale i tak jsou fajn a kupuju si je pravidelně :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Mne tieto tuhe šampóny že nič nerobia a ja si neviem predstaviť že by to nejak umylo vlasy a som radšej, mne ten vlasový ocot celkom vyhovuje ale každému niečo iné funguje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tuhé mi překvapivě aplikací sedí, ale tenhle mi fakt mastil vlasy.

      Vymazat
  4. Tak ty masky pod oči mi taky absolutně nesedly, navíc mi přijde, že to ani nic nedělá :D
    Blog Everythin Kate

    OdpovědětVymazat
  5. Z toho co tu uvádíš, nemám vyzkoušeno nic, ale po tvých recenzích toho ani nelituji. Já bych rozhodně jako propadák volila vlasovku od Australian Bodycare, ajurvédskou sůl Purity Vision, pleťovou masku od Avonu, tělové mléko Ombia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasovka Australian Bodycare bude v propadácích asi za letošek :D

      Vymazat
  6. Polštářky pod oči Balea jsem měla taky a mně přišly příjemné a osvěžující. Malinový ocet sice nenechával vůni ve vlasech, ale efekt nějaký měl, byť bych řekla, že produkt je to poněku předražený. Pokud jde o opalovák, tak bych řekla, že OF 20 je na citlivou pokožku k moři prostě málo a málokterý opalovák se stejným OF by fungoval lépe. K moři bych volila min. OF 30, na dekolt a obličej 50.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běžně u moře používám 20 či 15, opaluji se dobře a tohle navíc nesedlo ke konci pobytu, kdy už jsme měli i barvu a neměl by být žádný problém.

      Vymazat
  7. Ahoj, já naopak Airvolume řasenku můžu, akorát teda v té základní rose gold verzi. Polštářky od Baley jsou za mě zbytečnost bez efektu, ostatně masky jsou spíše navíc důležitá je základní skincare rutina, co funguje.

    OdpovědětVymazat
  8. S řasenkami od Avonu jsem také nebyla nikdy spokojená, možná jsem měla smůlu na produkty, ale nebylo to nic pro mě. :) Preferuji klasické drogerkové. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...