Pražská příroda: Pitkovická stráň | Kam v Praze

Krásný den!
O články s tipy kam v Praze, byl zájem a mě to moc těší, protože bych blog ráda vedla i tímto směrem, takovým více ,,deníčkovým" a sdílela nejen kosmetiku a výlety, ale i více ten běžnější život a obyčejné procházky. Navíc pro někoho je i ta Praha výlet a třeba objevíte nová, zajímavá místa.

Pitkovickou stráň jsem chtěla navštívit už dlouho, mám ji v podstatě za barákem, takže ostuda, že jsem se tam dostala od po roce. Kdo by to byl řekl, že jste stále v Praze, najednou jsem si připadala, jako kdybych se ocitla někde na Šumavě či úplně kdesi mimo civilizaci, na samotě v lesích.

Stráň je součástí přírodního parku Botič-Milíčov. Vede tudy 6,5km dlouhá stezka Povodím Botiče, kterou dojdete až do Hostivaře, to až někdy příště :) Potkala jsem primárně cyklisty, takž pokud jezdíte na kole, mrkla bych.

Pitkovická stráň je nádherný kus přírody, na jaře tu rostou koniklece, bohužel já už chytla odkvetlé, tak snad příští rok. V létě by tam ale měly růst chrpy. Pokud začínáte v Pitkovicích, tak od zástavby se vydáte vpravo do mírného kopečka a dojdete přímo ke stráni, ta je obehnána dřevěným zábradlím, ale koniklece rostou blízko, takže bez obav.

Určitě není vhodné pro kočárek, minimálně ne přímo stráň, cesta je úzká, nezpevněná, takže pokud jste s kočárkem, koniklece vynechte, nebo se připravte na špatný terén.


Baví Vás podobné tipy a články?
Co doporučíte Vy?

10 komentářů:

  1. Krásná příroda a procházka 👍☀️

    OdpovědětVymazat
  2. Pitkovická stráň a celá naučná stezka určitě stojí za projití. My to máme kousek do Hostivaře, takže tu část kolem přehrady máme projitou mockrát, na samotné stráni jsme byli je jednou a tenkrát jsme šli přes Křeslice a Milíčák.
    Já doporučím třeba Dendrologickou zahradu u Průhonic, Průhonický park a zámek jsou myslím "profláknuté" dostatečně, pak třeba rozhledu Doubravka v Kyjích nebo Nový Hrádek u Kunratic a vůbec celý "Krčák" (tedy Michelský les). Z centra doporučuji procházku ve Valdštejnské zahradě a ve Vojanových sadech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Průhonickém jsem furt, ten je nádherný. Na Nový Hrádek mrknu :)

      Vymazat
  3. Baví mě to moc, nejradši bych pak pořád někde trajdala, protože tam je to krásný a tam jsem ještě a to musím vidět..:D I tady to vypadá moc hezky:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Do Prahy moc nejezdím, vadí mi to velké množství lidí, nicméně tady to vypadá na klid bez lidí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt okraj a ty okraje jsou něco jiného, než Václavák :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...