Random aneb duben 2024

Duben je mým měsícem a ač již roky žádné velké oslavy nepořádám, rozhodně jsem si měsíc užila. Konala se menší rodinná oslava doma s našima a prarodiči, nepotřebuji dárky, ale k narozeninám prostě patří dort a právě dort dostávám každý rok úplně wow s nějakým jiným motivem.

Ve většině případů panovalo krásné počasí, takže nechyběly procházky a těším se na další, pořád si sestavuji seznamy, kam příště, ať už v okolí, nebo někde poblíž. Tohle trajdání podnikám většinou v týdnu, takže s kočárkem a dle toho hledám možnosti, kam zajet. Zas je super, že v týdnu je minimum lidí.

Nechyběly procházky do Průhonického parku a konečně jsem mrkla na Pitkovickou stráň, kde na jaře rostou koniklece. Bohužel ty už byly odkvetlé, nebo zmrzlé, takže snad příští rok :D Je to ale nádherná část přírody, kde vede naučná stezka Povodím Botiče, kterou se dostanete až do Hostivaře. Když už jsme u Hostivaře, tak jsem zajela na rychlou procházku do Divoké zahrady, kde mají bílé daňky. Je to maličké a pro kočárek obtížnější, ale pokud to máte poblíž, zajděte mrknout.

S kamarádkou jsme si udělaly výlet do Teplic, kde se konala v muzeu výstava Harryho Pottera. Nejsem vyloženě fanoušek, mám moc ráda filmy, ale doma s motivem nemám nic, přesto se mi výstava líbila. Když jsme do Teplic přijížděly, tak rozhodně na první dobrou dojem neudělaly. Nakonec ovšem spokojenost, jedná se o lázeňské město, takže všude jsou fontány, což já miluji a v té době to krásně růžově kvetlo, takže parky jsou ještě o to hezčí 🌸

Ale ta největší novinka...Beky. Beky je přibližně rok stará králičí Rex holčička, kterou původní majitelé odnesli do zverimexu s tím, že už nemají zájem. Aktuálně byla v jedné dočasné péči, zájemci sice byli, ale každý vždy nakonec odmítl. Králík mi chyběl, ale hodně jsem váhala, prostor, bordel, navíc furt v práci. Říkala jsem si, že to nebudu hrotit, prostě když se naskytne, objeví to ono...Beky jsem zahlédla v den mých narozenin a bylo to jasné.

Panna Cotta / Karamelové frappé / Kávička

Zdenek`s Oyster Bar / Modré tulipány

Terasa

Koupila jsem si jabloň :D / Bylinky / Nehty

Průhonický park

Atari / Pumpa / 360 Pizza

Lokál / Hříbkové rizoto / Grosseto

Pitkovická stráň

Beky

Dort / Kytička k narozeninám / Doma

Jedna rodinná oslava / Šeřík

Sokolovna Průhonice / Just Coffee / Grosseto s kamarádkou

Teplice

Výstava Harry Potter

Teplice :D

The Italians a Průhonice

The Italians / Šneci

Divoká zahrada Hostivař

Čarodějnice

Užily jste si duben?
Pálily jste čarodějnice?

4 komentáře:

  1. moc krásné fotky! :) do té zahrady v Hostivaři bych se taky ráda někdy koukla... duben byl takový všelijaký, bylo to nahoru dolu, snad bude květen lepší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na pálení čarodějnic jsem nikdy nebyla, zato jsem byla na Pitkovické stráni, v Divoké zahradě i v Průhonicích (holt jsem z Jižáku :D). Tam ještě doporučuji Dendrologickou zahradu, která je kousek od Aquaparku (mám článek na blogu, tak můžeš mrknout)

    OdpovědětVymazat
  3. To byl hezky duben. Na výstavu HP bych šla taky a pálení čarodějnic mě letos nějak uniklo😀

    OdpovědětVymazat
  4. Ty modré tulipány mě dostaly!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...