Krása pole dance - Studio Pole Dance Vyšehrad

Krásný den,
dnes tu pro Vás mám trošku netradiční článek. Téma není kosmetické, ani takové, které by se týkalo zaměření blogu. Přesto věřím, že pro Vás článek bude zajímavý a hlavně inspirativní.

Před pár dny mi na mail přišla nabídka s možností vyzkoušet jedno pole dance studio v Praze. Pokud mě sledujete delší dobu, tak víte, že pole dance jsem již zkoušela, ale studio zavřeli a zatím jsem nenašla jiné. S kamarádkou jsme chtěly něco najít od února a tohle byla skvělá příležitost, takže jsem na to kývla a doufala, že i pro Vás to bude čtivé a zaujme Vás to.

Když jsem po nových studiích koukala a hledala, studio Pole dance Vyšehrad mi upřímně nikde nevyjelo, což je velká škoda. Jakmile jsem najela na jeho webovky, zaujalo mě. Podle fotek vypadalo opravdu dobře a není tomu jinak ani ve skutečnosti. Ale prvně něco k pole dance.

Pole dance jsem chtěla vyzkoušet dlouho a trvalo, než jsem se k němu odhodlala. Jelikož jsem naprostý nesportovec, tak jsem měla obavy, že se na tyči vůbec neudržím. Toho se ale vůbec nemusíte bát. Nemusíte být akrobatky a kdoví jak sportovně zdatné, aby jste na pole dance mohly začít chodit. Dokonce je vhodný i pro ženy středního věku či pro ženy při těle. Při pole dance zlepšíte koordinaci, posílíte svaly a je super, pokud chcete i zhubnout. Ze začátku je to makačka, já byla samá modřina a vše mě bolelo, ale to se časem zlepší. Nejlepší ale je, že mě to naprosto chytlo, do hodin jsem chodila s chutí, odcházela nadšená z každého nového úspěchu a těšila se na další hodinu.

Omlouvám se za kvalitu fotek, ale na lekci jsem byla již pozdě večer, kdy je tma a tudíž nevhodné pro focení. 

Ale už k studiu Vyšehrad. Jak jsem psala výše, moc se mi líbí vzhled studia. Když jsme poprvé s kamarádkou vstoupily do studia, kam jsme chodily, tak jsme zas rychle vycouvaly, protože to tam vypadalo jako..no jako v pánském klubu, když to řeknu slušně. Tohle studio je mnohem hezčí. Při příchodu vstoupíte do, dá se říct recepce, kde to vypadá tak kouzelně, že bych si klidně jen sedla do příjemného sezení a pozorovala dění kolem.

Studio má dva sály, jeden hlavní na klasické lekce a druhý menší, kde jsou možné volné či individuální hodiny. Mě se studio opravdu moc líbí, je takové hodně holčičí. Na recepci hoří svíčky, vše je laděno do výrazné růžové barvičky, která působí fantasticky.

Co se týče hodiny, tak ta mi dala zabrat. Bylo vidět, že jsem dlouho nic nedělala, kondička nulová a svaly mě bolí ještě teď. Na začátku lekce je rozcvička, která byla v podobě běhu či skákání přes švihadlo. Což bylo komické, švihadlo jsem měla naposled v ruce snad na prvním stupni základní školy, takže už jen tohle mě pomalu odrovnalo. Vždy se zopakuje, co se naučilo v minulých lekcích a samozřejmě se naučí něco nového. To vše se pak dávalo dohromady v nějaké sestavě. Na konci hodiny nesmí chybět posilování, to je pro mě snad to nejnáročnější. Prostě antisportovec.

Jako lektorku jsem měla Sonju, která je naprosto skvělá. Už na pohled moc příjemná, usměvavá a během celé hodiny veselá. Hlavně se vším poradila, pomohla, když něco nešlo a vysvětlila. Přístup lektorky na jedničku. Určitě se nemusíte ničeho bát, lekce probíhají v přátelské atmosféře.

Jediné, co mi malinko vadilo, tak rozmístění tyčí. Rozhodně nemám dlouhé nohy, ale přišlo mi, že tyče jsou poměrně blízko u sebe. Měla jsem pocit, že když se slečnou naproti natáhneme obě nohy proti sobě, že se kopneme. Sice se nic takového nestalo, možná to byl jen špatný dojem, ale byl tam.

Studio Pole dance Vyšehrad určitě můžu doporučit. Krásné prostředí, milá lektorka a hodina mě bavila. Ceny kurzů jsou také velmi příznivé, pokud chcete zatím pouze jen vyzkoušet, můžete zajít na otevřenou hodinu. Rozvrh je také fajn, myslím, že vyhovující hodinu a kurz najdete.

Rozhodně studio nechválím jen kvůli tomu, že jsem měla možnost ho vyzkoušet. Opravdu se mi tam líbilo a s kamarádkou bezpochyby mrkneme na lekce, případně si počkáme na nějakou novou otevřenou, která by nám vyhovovala a rády by jsme chodily.

Zkoušely jste pole dance?
Co na tento tanec říkáte? Láká Vás?
A jak se Vám líbí studio?

4 komentáře:

  1. Supr článek! Mně pole dance moc neláká, přijde mi, že bych si na tyči přetrhla kůži (to je divně řečeno :D), ale zapsala jsem se teď na otevřenou hodinu břišních tanců a chci zkusit ještě 2-3 další "kroužky" a pak se rozhodnout, do čeho půjdu dlouhodobě. Zkoušela jsi i něco jinýho než pole dance?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale nepřetrhla :D Ale pokud Tě to ani neláká, tak to asi nemá cenu zkoušet no.
      A tancuju ještě břišní :)

      Vymazat
    2. A kde? Já jsem se přihlásila do Centra tance. Nečetla jsem o tom žádný reenze, ale přijde mi, že když je to takovej "taneční gigant", tak to snad bude mít nějakou kvalitu :))

      Vymazat
    3. Já chodím u nás v Modřanech, už je to spíše takový rodinný :D Centrum tance bude určo super, přesně jak píšeš, je to gigant. Také jsem nad tim přemýšlela, ale zas se mi nechtělo jinam, když tyhle lidi znám už přes deset let, na druhou stranu bych brala i něco kvalitnějšího.
      Tak dej vědět, jsk se Ti to bude líbit a zda to stojí za to :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...