Lipsko - III.část: Zábavní park Belantis

Krásný den,
vítám Vás u posledního článku z Lipska, v pondělí už budou klasicky recenze. V předchozích článcích jste si mohli prohlédnout město a navštívit nádhernou zoo. Dnes to bude ale čistá zábava, na okraji Lipska se nachází zábavní park Belantis. Do parku jsem se hodně těšila, různé poutě mám ráda, Honza má spíše opačný názor. Trochu jsem se tedy bála, že dáme jednu horskou dráhu a tím to skončí.

Do parku zaplatíte vstupné a pak už si můžete užívat jak chcete, což je naprosto skvělé. Čekala jsem hromady lidí a dlouhé fronty, ale zas tolik lidí tam nebylo a nikde jsme nečekali. Park je tématicky rozdělen na několik částí jako je například Údolí faraonů, Země hrabat, Ostrov rytířů či Indiánská prérie. Do parku projdete zámečkem a ocitnete se v menší pohádce. Park je veliký, ale spíše díky tomu, že má hodně nevyužitého prostoru. Určitě nečekejte jednu atrakci za druhou, naopak k některým se docela projdete.

Snad na žádnou atrakci si nemůžete brát s sebou věci, zpočátku jsem se malinko bála, nechat tam někde válet tašku a foťák, ale nic se neztratilo, na spoustě atrakcí se k tomu ani nikdo nedostane, jelikož je to na druhé straně a dostanete se k tomu až vy poté, co přijedete. Také jsem se dvakrát musela zouvat, balerínky nevhodné a šátek ještě více.


Začali jsme v Egyptě, Údolí faraonů nemůžete minout, už při vstupu vidíte obrovskou pyramidu. Tu jsme si ovšem nechali na konec, jelikož jí sjíždíte po vodě a chodit s mokrým zadkem hned od začátku není nejlepší nápad...Hned u ní je ale menší horská dráha, ke které se dostanete takovým tématickým ,,labyrintem". Je tam tma, všude to bliká, svítí a já každou chvíli čekala, že na mě něco vyskočí. Tohle zažijete u více atrakcí, mě osobně to není zrovna příjemné. Přiznávám, jsem srab, ve strašidelných domech se bojím a tohle na mě působilo podobně :D

Na co jsem se hodně těšila, je atrakce Božský let, což je sedadlo s křídly, kterými ovládáte přetáčení. Honzu jsem na to pomalu násilím donutila a při čekání ještě byla plná optimismu a odhodlání. Jen co jsme se dostali do vzduchu, hodně rychle mě to přešlo. Křídla jsem křečovitě držela a modlila se, aby se sedadlo ani o chlup neotočilo a hlavně, aby to už skončilo :D Tohle je opravdu jen pro odvážné, i když to zezdola nevypadá tak šíleně, byla jsem bez sebe strachy. Celý večer jsme žertovali, že po druhé už by jsme to dali rozhodně ani po dvacáté.
  

Prima horská dráha se nachází na Ostrově rytířů, která jede až 70km/h a na kterou jsme šli dokonce dvakrát, ta za to opravdu stojí. V této části je i podzemní sklepení s tajemným představením o Merlinovi. Pokud neumíte německy, sice nebudete rozumět, ale to asi není ani tolik třeba. Přesto si menší show užijete.

Další atrakce, která mě zaujala, bylo obří kyvadlo v Indiánské prérii. Na to se mnou teda Honza odmítl jít, ale šla jsem sama a je to bomba. Točí se to, houpe, někdy až moc, ale užila jsem si to.

Než jsme do parku jeli, ani jeden z nás neměl v plánu vyzkoušet horskou dráhu Huracan, která je vysoká 32m a hlavně na ní jedete na začátku přímo kolmo dolů a obsahuje ještě několik přemetů. Ještě v parku jsme říkali, že ne, ale nohy nás k ní nějak táhli a jak jsme byli celou dobu odvážní, odvážně jsme k ní mířili. U ní mě odvaha zase začala opouštět, je to vysoké. Nejhorší je cesta nahoru, kdy v podstatě jedete v poloze vleže, to jsem myslela, že umřu a chtěla dolu. Pak ještě zvládnout přehup a už to jede, že stačíte jen řvát. Tohle je masakr, pokud máte alespoň trochu odvahy, určitě na to jděte, je to zážitek.

Tady jsme neodolali a dokonce si i koupili fotku z dráhy. Já teda vždy na všech fotkách vypadala hrozně, naprosto vyděšený obličej :D

Příjemnou plavbu na labuti zažijete na Odyseově plavbě na Pláži bohů, kam tedy patří i ta děsivá atrakce Božský let. Zde můžete příjemně relaxovat a jen sledovat příběh kolem.


Den jsme si náramně užili a ač se to nezdá, do hotelu jsme přijeli úplně vyšťavení. Jak jsem se bála, že půjdeme jen na jednu horskou dráhu a zbytečně vyhodíme peníze za vstup, tak jsem naopak byla nadšená z toho, co všechno jsme zvládli. Pár atrakcí jsme ovšem vynechali, zas tolik nás nelákaly.

Park je to hezký, strávili jsme tam celé odpoledne a užili si spousty zábavy. Na druhou stranu jsem očekávala, že tam toho bude malinko více. Přesto se to ale vyplatí, zaplatit vstup a můžete jezdit stále dokola.

Máte rádi zábavní parky?
Jak se Vám líbí?

6 komentářů:

  1. Jeee, tak tam by se mi líbilo. Hned bych se tam podívala, ale na žádnou atrakci by mě nikdo nedostal ani na Božský let. :-D Kdysi jsem byla na labutích a nebyla jsem schopná zatáhnout za páčku, aby vyjela nahoru a tak jsem jezdila dokola jen dole. :-D Ještě si pamatuji, že ke mně kolotočář naskakoval, zda to nemám nějaké zaseknuté, či pokažené. No prostě, trapas. :-D
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsem nevedela, ze i zabavny park mame v cesku. Noo jako na atrakce by me nikdo nedostal, ale klidne bych se tam jednou podivala.:-)
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. No úžasný týjo, to musel být fakt obrovskej zážitek :) A takový krásný prostředí a ty atrakce mazec :D

    OdpovědětVymazat
  4. jůůů tak tam se budeme muset jet v létě podívat :) projeli jsme už Heide Park, Legoland a Europark, ale tady jsme ještě nebyli :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...