Podzimní update Essence - Zaměřeno na oči

Krásný den,
určitě jste již zaznamenaly podzimní novinky značky Essence. Ty se objevují vždy pravidelně na jaře a na podzim a já se vždy velmi těším. Sice to znamená, že některé produkty končí, ale na druhou stranu se ve stojanech objeví nové, zajímavé kousky.

Já jsem měla možnost hned několik novinek otestovat a jelikož těch novinek není málo, budou produkty rozděleny do dvou článků. V dnešním mrkneme na produkty zaměřené na oči a příště to budou rty a tvář. Mezi novinkami jsem našla pár oblíbenců, ale i nějaké to zklamání.

Oční stíny The Metals
Metalické oční stíny seženete v šesti odstínech, od světlé stříbrné a růžové až po tmavou zelenou. Já mám nádherný odstín 02 Frozen Toffee, který mi na podzimní období přijde naprosto ideální. Jak už je patrné z názvu, metalické stíny jsou plné třpytek. Třpytivé oční stíny mám hodně ráda a tyhle vypadají na očích fantasticky.

Překvapivě nepráší tolik, jak jsem se obávala a pigmentace je také výborná. Ovšem záleží na tom, jakým štětečkem stíny nanášíte. Mě se osvědčilo, že čím tvrdší štětinky, tím lepší výsledek na oku a vůbec nejlepší pigmentace dosáhnu prsty. Nebo s aplikací namokro, i tak stíny lze použít, avšak já raději klasické nanášení, jelikož ráno nemám čas ještě mokřit štěteček. S bází mi na oku vydrží celý den bez toho, aby se slejvaly.

Oční stíny Contouring
Konturování je in a to platí i v případě líčení očí. Essence to ví a tak nově ve stojanech najdete i duo očních stínů, které k sobě barevně ladí. K dostání ve čtyřech variantách. Moje 01 Mauve Meets Marshmallows je nejsvětlejším odstínem.

Stíny jsou opravdu světloučké, pigmentace není nijak úžasná, naopak na očích vypadají hodně decentně. Já se je tedy naučila používat ráda a sahám po nich téměř denně. Pro mě ideální kousek na rána, kdy nestíhám, nebo nemám náladu vyhrávat si s líčením očí. Vůbec nemusím řešit, zda jsem oči nalíčila precizně stejně, jelikož jsou to tak jemné odstíny, že to není ani poznat. Ovšem ideální můžou být k jiným stínům jako pomocníci právě k rozjasnění či blendění a konturování oka.

Mají příjemnou, máslovou texturu. Je třeba použít bázi, bez báze se během dne vytrácí neznámo kam. Neslejvají se, ale zkrátka mizí. Tmavší odstíny na tom možná budou lépe s tou pigmentací, ale 01 je opravdu svetlý odstín. Záleží, co od nich očekáváte. Sahám po nich samostatně, ale i k pigmentovanějším stínům, kde mi poslouží k blendění apod.

Tužka na oči Contouring
U konturování ještě zůstaneme, kromě stínů tu mám i tužku na oči. Tužka má dva konce, jeden určený ke konturování, druhý k rozjasnění. Tužku samozřejmě můžete použít jak chcete, na linku, stíny či jen k rozjasnění.

Já podobné tužky na oči používám jako horní linku, taková linka hned dodá líčení jiný rozměr. Odstín 01 Caramel Meets Frosting jsem si oblíbila. Tužka je hezky měkká, taková máslová, velmi dobře se s ní pracuje. Na oko není třeba vůbec tlačit, krásně po víčku klouže a pigmenatce také není vůbec marná.

Jak jsem psala, tužku používám hlavně jako horní linku, kde drží bez hnutí naprosto celý den. Nikde se neobtiskává, nerozmazává, ani postupně nemizí. Rozjasňují stranu jsem zkoušela na watter line, ale tu nezvládá. Sice vypadá krásně a oko nádherně rozzáří, ale do hoďky se začne rozmazávat a bere s sebou i klasickou linku.

Moc děkuji e-shopu kupkosmetiku.cz za poskytnutí produktů k recenzi.

Zkoušely jste již novinky Essence?
Zaujalo Vás něco?

12 komentářů:

  1. Ten první stín také jsem se na něj dívala, ale nakonec jsem ho tam nechala, ikdyž ted bych si ho ráda koupila, ale mám toho už moc :D
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné věci i recenze, ale asi si nic pořizovat nebudu. Snažím se dekorativku hlavně spotřebovávat, protože mě ty haldy věcí doma, co ani nestíhám používat, už nebaví :-D Dokupovávám vyloženě když mě něco hoodně zaujme nebo když mi něco dochází.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to je problém dekorativky, spotřebovává se hrozně pomalu :)

      Vymazat
  3. Pěkný článek. Konturování očí, to zní zajímavě :-) to jsem ještě neslyšela. Essence novinky jsem ještě neviděla, poslední dobou po obchodech moc nechodím ale v pondělí mám v plánu nakouknout do města, tak třeba mě něco zaujme.

    OdpovědětVymazat
  4. Dost mě zaujaly hned ty první stíny.
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  5. Tyto novinky se mi líbí, ale nemám potřebu si je kupovat. Mám toho doma už spousty, ale ta poslední tužka na oči je moc pěkná. Jen škoda té výdrže.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Já na tu dekorativku nejsem, takže nakupovat nemám v plánu, ale ráda se podívám, co je nového :) Od Essence mám ráda vysouvací tužky na oči, jinak toho moc nemám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...