Dodie`s - Ručně vyráběné vonné vosky

Láska ke svícím a vonným voskům u mě stále trvá. Je pravda, že v zimě pálím více a v létě se intenzita zmenšuje. Letošní léto má ale dle mého do léta daleko a tak jsem od začátku července pálila neustále i během dne.

Značka Dodie`s pochází od nás, z Česka, to je mi velmi sympatické a vznikla již v roce 1997. Vosky jsou vyráběny z přírodního palmového oleje a najdete v nich dále jen bio suroviny, které by navíc neměly způsobovat alergické reakce. Jsou ručně vyráběné, co kus, to originál.

Vosky jsou ve tvaru srdíček, což je super, protože nemusíte nic lámat, ale dáte do aromky srdíčko a případně přidáte pro intenzitu další. Co se mi líbí, že vosk po ztuhnutí jde dobře z aromky vyndat, trošku prstem zatlačíte a sám vyleze, takže nemusíte nebezpečně manévrovat s nožem či dávat do mrazáku. Já tedy měla vosky v nějakém starším, ošklivém balení, ale značka se jinak prodává v docela hezkém papírovém obalu.

Vanilla
Vanilková vůně je taková klasika, která nepřekvapí. Já osobně vanilkové vůně cíleně nevyhledávám, jelikož mi přijdou zkrátka nudné. Na druhou stranu touto vůni asi nic nezkazíte ani v případě dárku, jelikož voní většině.

Tahle vanilka není vůbec přeslazená, naopak velmi příjemná a jemná. Pokoj provoní, ale naprosto decentně a nepomůžete si ani přidáním dalšího srdíčka, takže pokud nemusíte silné vůně, tohle je ideál.

Baby Powder
Něco pro milovníky čistých vůní. Vůně by měla evokovat dětský pudr, umyté dětské vlásky a vůni Vašich dětí. Nikdy jsem na čisté vůně nebyla, svíčky s vůní vypraného prádla šly vždy mimo mě, avšak trochu jsem jim na chuť přišla a nemůžu již říct, že mi smrdí.

Vždy mi vadila ta čistá štiplavost, ale to Baby Powder nemá. Je to čistá vůně, ale zjemněná právě tím pudrem, což je příjemné. Provoní krásně celou místnost a bohatě stačí jedno srdíčko. Ač provoní, tak vůně neruší.

Caffé & Choco
Kombinacce černé kávy a kardamonu s třtinovým cukrem. Jako milovník kávy miluji i její vůni a ve svících a voskách ji vyhledávám, avšak je to pro mě spíše parfemace na chladnější zimní období, jelikož se jedná o teplé vůně.

Tady jsem trošku zklamaná, protože se jedná o hodně slabou vůni, kterou jsem téměř necítila a právě u této jsem očekávala něco silnějšího a hezčího. Nevím, zda jsem už měla fakt starší kus, který vyprchal, ale za mě slabota.

Black Currant
Džem s chutí a vůní černého rybízu je ideální jarní/letní vůní. Na černý rybíz jsem byla hodně zvědavá, přijde mi, že to není úplně běžná vůně, kterou potkáte na každém kroku, já osobně jsem ji ještě neměla.

Tohle je pořádný silák a to takový, že jsem musela po chvilce sfouknout, jelikož během pár minut byl nejen pokoj neskutečně moc cítit, vonělo to téměř po celém bytě. Jakmile se vosk roztopil podruhé, tak už to šlo. Vůně sice stále silná, ale ne tak, že by se nedala vydržet. Je to štiplavá a autentická vůně černého rybízu, takže pokud jste na siláky, doporučuji.

Sweet Moments
Jako poslední tu mám opět letní záležitost a to v podobě okurky a žlutého melounu, což je vůně, na kterou jsem se těšila asi nejvíce, tyhle sladké ovocné mám ráda.

Vůně je opravdu slaďoučká, ale zároveň díky okurce osvěžující a šťavnatá. Vosk je hezky cítit po místnosti, ale narozdíl od černého rybízu to není až tak silné, ale naopak voní tak akorát příjemně.

Znáte značku Dodie`s?
Pálíte i v létě?

18 komentářů:

  1. U mně je pálící sezona od podzimu do jara, teď v létě skoro nepálím. Značku neznám, ale rozhodně mně zaujala, už jen ten tvar srdíček:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Značku neznám a v létě nepálím skoro vůbec. Nejvíce by se mi líbila ta kávová vůně, jen škoda, že má tak slabou intenzitu.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Ani já značku neznám, ale bude to tím, že vosky nepoužívám - buď sáhnu po vonné svíčce a nebo (častěji) používám aromalampu s vodou, do které kápnu nějaký voňavý olejíček

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tos mi připomněla, že bych měla začít používat těch pár olejíčků, co tu mám :)

      Vymazat
  4. Značku neznám, ale vypadají krásně a věřím že krásně voní :) Já vanilku naopak miluju a vždycky po ní sáhnu :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně přijde obyčejná, ale v podstatě klasika, kterou asi nelze nic zkazit :)

      Vymazat
  5. Já je měla s kamarádkou objednané, ale bohužel nedorazily, tak to kamarádka nakonec vystornovala, už si nepamatuju na jakém e-shopu. pálím i přes léto, ale jen, když zrovna nejsou třicítky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Během třicítek také nepálím, se barák hned oteplí o dalších několik stupňů :D Tak to mě mrzí, snad někdy zkusíš a vyjde to.

      Vymazat
  6. To je roztomilé :) do vany taky miluju nejrůznější blbůstky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vaně moc nedám, ale když vidím všechny ty roztomilosti, tak bych chtěla mít více času a umět si vanu užít :D

      Vymazat
  7. O tyhle značce slyším poprvé. Já miluju Yankee candle :)
    Kamarádka třeba vůni vanilky nesnáší a já měla zase pocit, že vůni prádla musí zbožňovat každý 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůni prádla opravdu nezbožňuji :D A YC též miluji, stále je to nejlepší značka.

      Vymazat
  8. Odpovědi
    1. To je škoda, ale jsem ráda, že jsem ukázala něco nového :)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, moc si toho vážim. Na každou Vaši reakci se snažím odpovídat, případně mě můžete kontaktovat i soukromě na mail: charmedka92@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...